Isä vastaa mulkoilijoille, jotka kritisoivat lapsen pitämistä valjaissa - Perhe - Ilta-Sanomat

Isä vastaa mulkoilijoille, jotka kritisoivat lapsen pitämistä valjaissa

Lapsi valjaissa – kamalaa vai järkevää? Isäbloggaajalla on asiaan perusteltu mielipide.

Valjaat estävät eläväistä lasta karkailemasta omille teilleen. Kuvituskuva.

2.6.2017 17:08

Isäbloggaaja Clint Edwards kirjoitti Facebookiin runsaasti huomiota saaneen tilityksen siitä, miksi pitää tytärtään valjaissa. Hän oli tyttärensä Aspenin kanssa markkinoilla ja sai tarpeekseen kanssakulkijoiden mulkoilusta ja tuomitsevista katseista. Monet näyttivät pitävän talutushihnaa sopimattomana lapselle.

Edwards kirjoittaa laittaneensa Aspenin valjaisiin, sillä tyttö on isän sanojen mukaan ”villi lapsi”.

– Nämä kapineet ovat pitäneet hänet pois ajoradalta ja estäneet häntä työntämästä kättään jäätelökoneeseen – sen lisäksi, että ne ovat pitänyt minut järjissäni, isä kirjoittaa.

Jos et näe kuvaa, katso se tästä.

Hän on kokenut, että villin lapsen kasvatuksessa ei voi muiden mielestä onnistua, sillä tekipä mitä tahansa, aina tekee väärin.

– Jos en laittaisi Aspenia valjaisiin huvipuistoissa, eläintarhassa, kauppakeskuksessa tai markkinoilla, hän olisi se eksynyt lapsi, jota kuulutetaan. Hän olisi se kaikkien Facebook-feediin pompsahtavan kuvan lapsi, joka harhailee parkkipaikalla valvomatta. Hän voisi olla se lapsi, joka kiipeää tiikerin häkkiin.

Isä kertoo, ettei kerta kaikkiaan voi estää eläväistä tytärtään liikkumasta.

– Hänen uteliaisuutensa on uskomatonta, ja vaikka hänen askeleensa pituus on vain 30 senttiä, hän liikkuu nopeammin kuin olympiaurheilijat.

Niinpä Edwards on päättänyt olla välittämättä mulkoilijoista ja kommentoijista, jotka sanovat ettei hän osaa pitää lastaan kurissa. Tärkeintä on pitää lapsi hengissä.

”Laittaa lapsen näyttämään lemmikiltä”

Pikkulasten valjaat herättävät aika ajoin keskustelua Suomessakin. Valjaita on käytetty lapsilla jo vuosikymmeniä, mutta nykyään ovat yleistyneet lapsen selkäreppuun kätkeytyvät valjaat. Esimerkiksi Vauva.fi-keskustelupalstalla puidaan tällaisten reppujen käyttöä parhaillaan. Aihe jakaa mielipiteitä.

”Musta tuo on samaan aikaan todella huippu, mutta kyseenalainen keksintö. Lapsen turvan takaamiseksihan se on, mutta toisaalta laittaa lapsen näyttämään lemmikiltä”, kirjoittaa eräs kommentoija.

”Meillä ollut ’reppu’ käytössä kahdella lapsella. Ei käytetty koskaan arjessa. Lentokentillä jossa kovasti ruuhkaa ja kaupunkilomilla oli todella hyvä. Lapset eivät aina halunneet istua rattaissa. Ei tarvinnut pelätä että jouduttaisiin hukkaan toisistamme ruuhkassa”, perustelee toinen.

Valjaat lapsella – nerokas vai kyseenalainen keksintö? Keskustele kommenteissa!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?