Vastasyntyneen erikoiset kutrit hämmästyttävät: ”Ihmiset luulevat, että olemme photoshopanneet tukan”

Julkaistu:

Tukkavauva
Nyt on tukkaa! Devina-tytön paksujen hiusten valkoinen väri johtuu osittaisesta albinismista.
Kun pieni Devina syntyi toukokuun ensimmäisenä päivänä, synnytyksessä mukana ollut lääkäri kertoi äidille, että tulokkaalla on paljon tukkaa.

– En olisi uskonut, millaiset hiukset hänellä on. Oli shokki, kun näin hänet ensimmäisen kerran, hänellä oli niin paljon hiuksia, että se oli ihan hullua, äiti Jessica Smith, 27, sanoo Caters Newsille.


Lääkärit kertoivat, että Devina-vauvalla on osittainen albinismi, jota täytyy seurailla. Vauva vaikuttaa kuitenkin olevan täysin terve.

Albinismi on erittäin harvinainen geneettinen tila, joka aiheuttaa muun muassa heikkonäköisyyttä ja pigmentin puutetta ihossa, silmissä ja hiuksissa.

– Olin nähnyt aiemmin vaaleita vauvoja, mutta en koskaan valkotukkaista. Minusta se tekee hänestä erityisen, kolmen lapsen yhdysvaltalaisäiti kertoo.

Vauva on vasta reilu pariviikkoinen eikä ole liiemmälti vieraillut kodin ulkopuolella. Kun perhe vieraili sairaalassa, pieni tyttö sanoi Devinan näyttävän aivan nukelta. Vauvaa on verrattu myös Game of Thrones -sarjan hahmoon Daenerysiin, lohikäärmeiden äitiin.


Vanhemmat ovat laittaneet valkotukkaisesta vauvastaan paljon kuvia sosiaaliseen mediaan, jossa niitä on katsottu tuhansia kertoja.

– En olisi uskonut, kuinka paljon huomiota kuvat saavat. Ihmiset luulevat, että olemme photoshopanneet tukan, äiti ihmettelee.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt