Outo muotivillitys hämmentää – pukisitko vauvalle korkkarit?

Julkaistu:

Vauvat
Amerikkalaisfirma valmistaa vauvoille korkokengiltä näyttäviä tossuja.
Maailmalla on yrityksiä, jotka myyvät korkokenkiä aivan pienille, alle puolen vuoden ikäisille vauvoille. Esimerkiksi Pee Wee Pumps -merkillä on tarjolla pikkuvauvoille tossuja, joiden kantapäästä töröttää pehmeä korko.

Jo yli pari vuotta toiminnassa olleen Pee Wee Pumpsin korkkareista kertoi Buzzfeed-sivusto. Jutun kommenteissa minikorkkarit tyrmätään paitsi monin tavoin arveluttavina, myös rumina. Myös yrityksen Instagram-kuvissa kritisoidaan vauvojen pukemista miniaikuisiksi.

– Vauvat eivät ole nukkeja. Nämä naiset haluavat kohdella tyttövauvojaan enemmän asusteina kuin ihmisinä, kirjoittaa eräs kommentoija tämän kiiltävään housuasuun puetun vauvan kuvan yhteydessä:Jos et näe kuvaa, katso se tästä.

Korkotossuja on tarjolla useammissa kuoseissa:Jos et näe kuvaa, katso se tästä.

Vauvoille on tarjolla myös Heelarious-merkkisiä korkokenkiä:Jos et näe kuvaa, katso se tästä.

Myös Etsyssä on tarjolla vauvoille virkattuja korkkareita. Kaikki nämä kengät on tarkoitettu vauvoille, jotka eivät vielä liiku. Korko on pehmeä, eikä sillä voi kävellä.

Kun lapsi kasvaa, tarjolla on ihan oikeitakin korkokenkiä. Kahdeksan vuotta sitten keskustelua herättivät Katie Holmesin ja Tom Cruisen tyttären Surin kengät. Tuolloin kolmevuotias tyttö tepasteli kuvissa usein korkkarit jalassaan. Pian 11 vuotta täyttävä tyttö näyttää sittemmin luopuneen korkokengistä, ja hänestä otetuissa uusimmissa kuvissa jalassa ovat matalat ballerinat tai saappaat.


Duodecim Terveyskirjaston mukaan suositus on, että kahdeksanvuotiaaksi asti kengissä ei olisi yhtään korkoa. Murrosikään asti jalkaterät kasvavat nopeasti, mutta luut ovat rustoiset ja kehittyvän hermoston vuoksi asentojen hallinta ei ole vielä valmis. Matalatkin korot voivat aiheuttaa haittoja.

Kun koron korkeus suhteutetaan kehon painoon, niin 7-vuotiaan matala, noin 2,4 sentin kengän korko vastaa Terveyskirjaston mukaan aikuisen noin viiden sentin korkoa.

Mitä mieltä olet vauvojen korkkareista? Puetaanko pienet lapset liian aikuismaisesti? Minkä ikäiselle lapselle ostaisit korkokengät?

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt