Tällainen on uusi äitiyspakkaus – liukuvoide teki paluun

Vuoden 2017 äitiyspakkauksessa on mukana kaksi uutta vaatetta. Vanhemmat saavat vuosien tauon jälkeen liukuvoiteen.

7.3.2017 9:30

Kela julkisti uuden, vuoden 2017 äitiyspakkauksen. Mukana on kaksi uutta vaatetta, joita on toivottu mukaan pakkaukseen. Unipussi korvaa aiemmin mukana olleen yöpuvun.

Katso ylläolevalta videolta, mitä kaikkea uuteen äitiyspakkaukseen sisältyy.

Unipussi on vuoden 2017 äitiyspakkausuutuus.

Unipussi on kuin pitkä yöpaita, joka napitetaan pussiksi alaosasta. Sen käyttöikä on haalarimallista yökkäriä pidempi, ja avattavan alaosan ansiosta vaippojen vaihtaminen on helppoa. Materiaali on pehmeää trikoota.

Toinen toiveuutuus on jumpsuit eli collegekankaasta tehty hupparihaalari, jossa on edessä pitkä vetoketju.

Jumpsuit eli hupparihaalari on toinen vuoden 2017 uutuus.

Kela kyseli käyttäjien toiveita Lapsimessujen yhteydessä, ja unipussi ja hupparihaalari nousivat vastauksissa esiin. Lisäksi Kela on saanut palautetta, ettei potkuhousuja enää juuri käytetä isommilla vauvoilla. Mukana on vain yhdet olkapäältä napitettavat potkuhousut, kun vielä viime vuoden pakkauksessa niitä oli useampia.

Pakkauksen vaatteissa on raitoja ja erilaisia eläinkuoseja.

Potkupukujen sijaan on toivottu enemmän puolipotkuhousuja, joita on nyt pakkauksessa kahdet terälliset ja neljät housumalliset, joita käytetään sukkien kanssa. Lisäksi pakkauksesta löytyvät sukkahousut.

Vuoden 2017 äitiyspakkaukseen kuuluu yli 50 lastentarviketta kuumemittarista makuupussiin ja harsoista pussilakanaan.

Myös kietaisumallisia bodypaitoja, jotka on helppo pukea pienelle vauvalle, on mukana aiempaa enemmän, kolme kappaletta. Lisäksi perheet saavat viisi bodya, joissa napitus on olkapäällä.

Makuupussissa pöllöjä

Tämän vuoden pakkauksen kuosit ovat iloisia eläinaiheita, ja mukana on niin neutraaleja sävyjä kuin kirkkaita perusvärejä. Odotetuin tuote lienee makuupussi, joka on tänä vuonna pöllökuosinen. Pohjaväri on harmaa.

Familonin valmistamassa makuupussissa seikkailevat pöllöt, toppahaalarissa harmaat ja vihreät pallot.

Pallokuvioinen, vaalea toppahaalari on viimevuotiseen tapaan muutettavissa alaosastaan pussiksi. Näin haalaria voi käyttää jo pienelle vauvalle, sillä pussi on helppo pukea ja se on mukava vaunuissa köllöttelevälle vauvalle. Kun vauva kasvaa, pussin voi muokata helposti haalariksi.

Tämän vuoden kevyt vanuhaalari on harmaameleerattu (laatikon vieressä vas.) ja villahaalari luonnonvalkoinen.

Talvihaalarin lisäksi pakkauksesta löytyvät villahaalari, kevyempi vanuhaalari, kypärämyssy, trikoomyssy, neulemyssy sekä topparukkaset ja -töppöset.

Liukuvoide teki paluun

Vauvantarvikkeet ovat samat kuin aiempina vuosina: harja, kynsisakset, hammasharja, talkkia, kuumemittari ja kylpymittari. Pyyhe, taskuvaippa, sideharsot, ruokalappu ja kuolalappu kuuluvat edelleen äitiyspakkaukseen.

Pakkauksessa on mukana tarvikkeita vauvalle. Vanhemmat saavat myös liukuvoidetta ja kondomeja.

Vanhemmille pakkauksessa on rintaliivinsuojien, nännivoiteen ja terveyssiteiden lisäksi kondomeja ja uutuutena liukuvoidetta. Liukuvoide kuului pakkaukseen 2005–2010, minkä jälkeen se jätettiin pois.

Kelasta kerrotaan, että äitiyspakkausraati piti liukuvoiteen sisällyttämistä pakkaukseen tärkeänä, minkä vuoksi se löytyy tämän vuoden pakkauksesta.

Koiralelu unikaveriksi

Viime vuonna äitiyspakkaukseen tuli mukaan unilelu. Tänä vuonna unilelu on pehmeä koira. Lisäksi mukana on perinteinen kuvakirja.

Vuoden 2017 vauvat saavat unilelukseen koiran.

Vuodelaatikossa on sama kuvio kuin edellisvuosina. Laatikon voi muokata vauvan ensisängyksi pakkauksesta löytyvän patjan ja vuodevaatteiden avulla.

Kela jakaa ensin loppuun vuoden 2016 pakkaukset ja alkaa sen jälkeen toimittaa uutta pakkausta perheille.

Mitä mieltä olet uudesta äitiyspakkauksesta? Ovatko uudet tuotteet onnistuneita? Entä värit ja kuosit? Kommentoi alla!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?