Älyttömimmät Wilma-viestit: ”Poikamme sai jälki-istuntoa, kun käytti väärää voiveistä”

IS:n lukijat kertovat, mitkä ovat koomisimpia viestejä, joita heidän lapsensa ovat saaneet koulusta kotiin tuomisiksi.

17.2.2017 12:05

Ilta-Sanomat kertoi englantilaisesta isästä Paul Huntista, joka sai poikansa opettajalta epätavallisen kirjeen kotiin. Kirjeessä huolestunut opettaja kertoi vanhemmille, kuinka heidän 10-vuotias poikansa oli keksinyt ystäviensä kanssa erilaisia mielikuvitushahmoja, joista yksi oli saanut nimekseen Wildo the Dildo. Tämän seurauksensa opettaja pyysi vanhempia keskustelemaan asiasta lapsen kanssa.

Toisin kuin huolestunut opettaja ehkä odotti, oli vanhemmilla vaikeaa pitää pokkaansa viestin saatuaan. He kuitenkin saivat puhuttua poikansa kanssa, joka ei ollut todella tiennyt, mitä dildo oikeasti tarkoittaa. Sanan pojat olivat kuulemma oppineet leikkipuistossa.

Paul Huntin Twitterissä jakama kuva kyseisestä kirjeestä sai myös IS:n lukijat kertomaan, millaisia erikoisia viestejä he ovat saaneet kotiin lastensa opettajilta.

Lapsi ei osannut lukea vielä kahden kouluviikon jälkeen

”Kaverin poika sai tunnin häirintä -merkinnän, kun sanoi kotitalouden tunnilla, että ”kinkku on kakkaa”. Mielestäni aika turha.”

Hyvin menee

”Meidän poika sai Wilma-merkinnän ja tunnin jälki-istuntoa kun voiteli leipänsä ”voinottoveitsellä” leipäpaikalla.”

Sake

”Ensimmäistä luokkaa oli käyty kaksi viikkoa, kun opettajalta tuli huolestunut Wilma-viesti, että lapsi ei osaa vieläkään lukea. No oppimaanhan sinne kouluun oli tultu... En huolestunut asiasta.”

Äimänkäkenä

”Wilma oli aikoinaan se suurin vitsialusta/turhake! Poikanne on välitunnilla osallistunut kavereidensa kanssa muurahaisten syömiseen, keskustelettehan kotona…”

Voihan Wilma

”Wilman tulon jälkeen oli opettajilla sormi herkässä ja tuli (kai uutuuden viehätyksestä) jos jonkinmoisia viestejä ja varsinkin tuntimerkintöjä. Parhaita oli kynä kotona, puuttui pyyhekumi, väärät liikuntavaatteet (oli ne mitä liikuntasuunnitelmassa luki, mutta opettaja olikin vaihtanut lajia), ei ollut sisäpelikenkiä (aiemmin tullut viesti, että kenkiä ei saa käyttää, koska kaikilla sellaisia ei ole). Nyt teini jo amitsussa, mutta tuntuu sielläkin olevan vanhan koulukunnan viestinlähettelijöitä.”

Tiina

”Eräässä yläasteen koulussa poikani sai jälki-istuntoa, kun kavereiden kanssa halusi tehdä kotitalouden tunnilla vanukasta. Kotitalouden opettaja, joka otti tästä itseensä, oli nimeltään Paula. Kirje kotiin ja jälki-istunto?”

Esukka

”Open mielestä muksu ollut LIIKAA KIPEÄNÄ, ensin flunssa, perään vatsatauti ja taas hetkosen kuluttua kuumetta ja nuhaa, astmalääkärikäyntiä, puhalluskokeita jne. Minkä taudeille voi? Tästä lähtien muksu meneekin kouluun vaikka yrjö lentäisi!”

MUSTA TUNTUUUUU

”Wilmasta tosiaan kuuluu välillä kummia: pojalla oli eka- tai tokaluokalla hajonnut koulusta saatu viivoitin. Se oli liukunut pulpetinkantta avattaessa saranoiden väliin. Seurauksena Wilma-merkintä, jossa otsikkona ”Koulun omaisuuden turmeleminen”. Otsikon perusteella odotin ”hieman” vakavampaa rikosta…”

nykyisä

”5-vuotias tyttömme oli erittäin kiinnostunut, miten vauva voi syntyä ja saada alkunsa. Hän kertoi kaverille päiväkodissa, että isä antaa äidille siemenen ja vauva syntyy pimpistä, kun kaveri oli väittänyt että vauva syntyy vatsasta. Tästä tuli sanomista meille vanhemmille kun olimme kertoneet lapselle totuuden. Taisi olla hoitajille vaikea asia käsitellä…”

Totuuden mukaisesti

”Meillä oli poimimisongelma. ”Poikanne poimi kotimatkalla kaksi tyhjää olutpulloa tienvarresta” ja ”poikanne poimi jalkakäytävälle pudonneen omenan” tuli meille viestiä.”

Markku

”Ykkösluokalla opettajani oli laittanut merkinnän siitä, kun luokkatoverini oli lyönyt minua. Minun olisi kuulemma pitänyt olla hiljaa, ettei olisi minua tarvinnut lyödä.”

...

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?