Kaksi peräkkäistä keskenmenoa varjostaa Miian raskautta: ”Pelottaa, että vauvalle voi tapahtua jotain” - Perhe - Ilta-Sanomat

Kaksi peräkkäistä keskenmenoa varjostaa Miian raskautta: ”Pelottaa, että vauvalle voi tapahtua jotain”

Miia ja Jussi odottavat hartaasti perheeseen toista lasta. Kaksi edellistä yritystä päättyivät keskenmenoon.

28.11.2016 12:07

Toisenlaiset äidit -sarjan kauden päätösjaksossa seurataan lietolaisten Miian, 33, ja Jussin, 32, toisen lapsen odotusta. Miia koki traagisesti kaksi keskenmenoa ennen nykyistä raskauttaan, minkä vuoksi pelot lapsen menetyksestä ovat edelleen koko ajan läsnä.

Pariskunnalla on kaksivuotias esikoinen, Ruu. Miia ja Jussi alkoivat toivoa toista lasta heti Ruun syntymän jälkeen, mutta imetys esti raskaaksi tulon.

Kun Miia lopetti Ruun imetyksen, näytti raskaustesti pian positiivista tulosta. Tuo raskaus päättyi kuitenkin juuri ennen ensimmäistä neuvolakäyntiä. Miian ja Jussin suureksi pettymykseksi pian ensimmäisen keskenmenon jälkeen toinenkin raskaus meni kesken.

Videolla Miia kertoo keskenmenoistaan.

Miia, Jussi ja Ruu odottavat perheeseen toista lasta.­

– Tiesin kyllä, että totta kai voi tulla toinenkin keskenmeno, mutta sitä ei ajatellut, että se sattuisi omalle kohdalle. Lueskelin siitä, että jos on kahdesti sattunut peräkkäin, niin sitten on suurempi todennäköisyys, että se voi tulla kolmannenkin kerran. Kyllä mua edelleen pelottaa, että vauvalle voi tapahtua jotain, Miia kertoo keskenmenon pelostaan.

Miia ei ole ikinä pitänyt raskaaksi tulemista itsestäänselvyytenä, ja omat kokemukset ovat nyt vain vahvistaneet tuota tunnetta. Molemmat keskenmenot olivat suuria pettymyksiä, ja odotukset ja haaveet tulevasta menivät uusiksi.

Suruprosessi oli erilainen Miialle ja Jussille, sillä alkuvaiheessa kesken menneet raskaudet olivat Miialle paljon konkreettisempia. Toisenlaiset äidit -psykologi Leea Mattila auttaa Miiaa purkamaan keskenmenojen aiheuttamaa menetyksen tunnetta:

– Suruprosessi on varmasti molemmilla, mutta se suruprosessi voi olla erilainen ja kulkea ikään kuin erilaista tahtia. Jokainen suree omalla tavallaan sen asian.

 

Toisenlaisten äitien kauden viimeinen jakso Livillä maanantaina kello 20.00

Miia kertoo tunnoistaan psykologi Leea Mattilalle.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?