Isä ei halunnut pitää yllätysvauvaa – Johanna, 38, odottaa yksin neljättä lastaan - Perhe - Ilta-Sanomat

Isä ei halunnut pitää yllätysvauvaa – Johanna, 38, odottaa yksin neljättä lastaan

Kun 38-vuotias Johanna huomasi odottavansa neljättä lastaan, miesystävä järkyttyi. Nyt välit ovat katkolla.

21.11.2016 15:39

Johanna oli seurustellut miesystävänsä kanssa kaksi vuotta, kun ehkäisypillereistä huolimatta raskaustesti näytti positiivista. Raskaus oli järkytys sekä Johannalle että miesystävälle, mutta Johanna päätti pitää lapsen. Välit tulevaan isään ovat nyt katkolla.

Johanna kertoo videolla ajatuksiaan yllätysraskaudesta.

38-vuotiaalla Johannalla on kolme lasta aiemmista suhteista.

– Itse sitten tein sen päätöksen pitää lapsi siitä huolimatta, että tiesin, ettei isä halua siihen sitoutua eikä sellaista ratkaisua kannattanut. Mutta sitten päätin, että tämä on se ratkaisu, jonka kanssa itse pystyn elämään, opiskeleva Johanna kertoo tärkeästä ratkaisustaan.

Johanna vakuuttaa ymmärtävänsä, että isyys ei ole kaikille toivottava asia eikä isyyteen voi ketään pakottaa. Johannan vanhemmat lapset aiemmista suhteista ovat nyt 14-, 12- ja 8-vuotiaita ja tapaavat säännöllisesti isiään.

Johannalla on aiemmista suhteista kolme lasta.

Neljännelle lapselleen Johanna aikoo kertoa, kuka tämän isä on, vaikkei isä olisikaan mukana lapsen elämässä.

– Sitä äitinä ehkä murehtii etukäteen sitä, mistä kaikesta lapsi jää paitsi, kun isä ei ole mukana kuvioissa. Koulussa tehdään isänpäiväkortteja, että jos ei olla tekemisissä, niin tuntuuko se pahalta, Johanna suree.

Vauva-aika on varmasti myös raskas, kun Johanna pyörittää neljän lapsen arkea yksin. Oma jaksaminen mietityttää. Myös raskausaikana Johanna on kaivannut välillä rinnalleen toista aikuista.

Johanna myöntää, että on luonteeltaan sellainen, joka ei hevillä apua pyydä muilta. Yksin pärjäämisen malli on perua omasta lapsuudesta, sillä Johannan äiti pyöritti valittamatta yksinhuoltajan raskasta arkea kahden tytön kanssa. Johanna tietää kuitenkin, että tulevaisuudessa hänen täytyy harjoitella avun pyytämistä, ihan oman jaksamisensa takia.

Toisenlaiset äidit, maanantaisin Liv klo 20.00

Ilta-Sanomat ja Liv kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?