Perhe

Vanhempi, olet nolo – näitä(kin) asioita teini sinussa häpeää

Julkaistu:

Teinit
Oletko huomannut yhtäkkiä olevasi nolo? Pyörittääkö lapsesi silmiään, kun puhut? Et ole yksin.

1. Vaatetus on väärää

”Kerran laitoin löysät housut päälle, ja poika kommentoi, että näytän kerrankin edes vähän nuorekkaalle. Hänestä vanhojen naisten (olen 40) ei pitäisi käyttää pillifarkkuja.”

Anne

”Päähine. Puheet. Olomuoto. Olemassaolo. Pukeutuminen. ”

Nina

”Jos sä laitat ton päähäs tai päälles mä en tuu mukaan. (Milloin mistäkin vaatteesta)”

Niina

2. Käytös hävettää

”Seisoimme poikani kanssa bussipysäkillä osoittaen, että emme varmaan tunneta toisiamme. Bussissa mulla ei ollutkaan rahaa ja viitoin pojalta apua. Poika painoi päänsä alas ja tuijotti lattiaan. Kuski heltyi ja antoi mun ajaa ilmaiseksi.”
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Niina

”Voisit edes joskus yrittää olla hiljaa koulun vanhempainillassa, eivät muidenkaan vanhemmat ota kantaa jokaiseen asiaan.”

Tuuli

”Kysyin pojaltani ja vastaus oli kuten oletinkin: Kun laulat tai tanssit. Ei muuta. ”

Kaisu

”Olin tyttärieni kanssa musaopiston konsertissa, jossa meidän kaikkien mielestä eräs bändi soitti poikkeuksellisen hyvin. Tähtenä oli hyvä ja eläytyvä solisti. Konsertin jälkeen annoin ihailevaa palautetta nuorelle miehelle sanoen, että soititte tosi hyvin ja että lavashow on huikea. Tyttäreni hävisivät paikalta ja antoivat minulle palautetta, noloa kun sä kehut ihmisiä ja et pitääkö kaikki sanoa ääneen. Tästähän minä innostuin ja sanoin: ’Kyllä kaikki hyvä pitää sanoa ääneen ja siitä teidän on kestettävä, tekin voitte sitä harjoitella’. Jatkoin paasaamista: ’Tätä meidän vaikenemisen kulttuuria on muutettava’. Takapenkillä tytöt olivat hiljaa ja pyörittelivät silmiään.”

Erja

3. Jutut nolottavat

”Sanoin nettifliksi, se oli noloa. Samaan kategoriaan kuuluivat suustani päässeet käsitteet snapsatti ja kontuuring.”

Marja-Liisa

”Muutuin noloksi tänä syksynä. Kun vien tyttöä balettiin tai tennikseen, en saa enää mennä pukkariin, koska siellä puhutaan tyttöjen juttuja.”

Katja

”Veistelin mukavitsikkäästi savoa pojalle ja tämän treenikavereille, kun kyyditsin heitä kotiin. Yksi kavereista naurahti kohteliaasti.”

Tarja

”Ylipäätään kaikki muiden edessä kerrotut ’hauskat jutut’. Se myötähäpeän ilme lapsen naamalla saa itsestäkin tuntumaan samalta, että ihan paska se juttu taisi sittenkin olla ja alkaa hävettää... Ennen on saanut kokea olevansa viisaita neuvoja jakeleva kokenut vanhempi ja yhtäkkiä sitten onkin maailmasta ihan pihalla oleva tonttu, se tuntuu aika jännältä.”

Kaisa

4. Tekniset taidot jälkeenjääneitä

”Minulla on puhelimessani vastaajapalvelu. Kenelläkään ei kuulemma ole. Nyt on vuosi 2016, lapseni parahti silmiään pyöritellen.”

Eikka

”Yritimme laittaa Chromecastin telkkariin niin, että voisi katsella Netflixiä kännykän kautta isolla ruudulla, ja multa meni siihen puolitoista tuntia hikoillen, ja erilaisia tutorialvideoita selaten – ei onnistunut. Mies heitti heti hanskat tiskiin ja kutsui 14-vuotiaan tytärneromme paikalle. Hän lausahti: ’Miks sä hyppäsit tän yhen kohan yli?’ Minkä kohdan? En ymmärtänyt, mutta viisi minuuttia häneltä ja homma oli tehty. Kiittelin. Tyttö siihen: ’Ihan sama.’ Olen tosi nolo.”

ML

Mitä teini sinussa häpeää? Jaa noloimmat juttusi!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt