Totuus arjesta lasten kanssa valkeni kuopiolaisisälle – avautumisesta tuli jättihitti - Perhe - Ilta-Sanomat

Kuopiolaisisän avautumisesta tuli jättihitti – totuus arjesta lasten kanssa valkeni viikossa

Yksityisyrittäjänä työskentelevä Timo Kettunen vietti ensimmäistä kertaa yhtä päivää pidemmän ajan kolmestaan lastensa kanssa.

Julkaistu: 24.8.2016 13:06

Kuopiolaisisä vietti ensimmäistä kertaa yhtä päivää pidemmän ajan kolmestaan lastensa kanssa. Tilannetta kuvanneesta Facebook-kirjoituksesta tuli nettihitti, jota on jaettu alle vuorokaudessa yli 30 tuhatta kertaa.

Aamulla ei löydy bussikorttia, koska takki on jostain syystä siirtynyt yön aikana auton takapenkille, kissa onnistuu koko ajan tekemään tarpeensa laatikon ohi lattialle, toinen lapsi haluaa kuvata elokuvaa ja pitäisi olla kamera.

Lapset tappelevat koko ajan, juomavesipullo ei jostain syystä mene kiinni asti ennen kuin se sijoitetaan harrastuskassiin, avaimet jäävät kotiin, ruoka on hyvää niin kauan kuin se on makaronia ja jauhelihaa, itse ehtii syömään ehkä illalla ja jos jotain haluaa harrastaa ilman jatkuvaa kyselyä, se täytyy tehdä aamuyöstä.

Jos lapset olisivat olleet pienempiä, niin viikko olisi varmaan ristiretkeen verrattavissa oleva kokemus.

NÄMÄ ovat otteita kuopiolaisen Timo Kettusen Facebook-sivulla julkaistusta kirjoituksesta, jossa hän kuvailee arkeaan 8- ja 10-vuotiaiden lastensa kanssa. Yksityisyrittäjänä työskentelevä isä on viettänyt ensimmäistä kertaa yhtä päivää pidemmän ajan kolmestaan lastensa kanssa.

Lisäksi lasta pitää etsiä kesken päivän liikuntatunnilta hammaslääkäriin ja samalla pitäisi olla töissä. Vessasta löytyy leikkimiekka ja kaikki näkevät öisin yhtä aikaa painajaista.

Jos yllä oleva Kettusen Facebook-päivitys ei näy, pääset lukemaan sen tästä.

– Vaimo on opiskellut ja katsonut lapsia. Nyt hänelle tarjoutui tilaisuus lähteä Rodokselle viikoksi. Kun hän pohti, voiko hän lähteä ja onko meillä varaa, sanoin hänelle, ettei kaikkea voi mitata rahassa, ja hommat hoituvat, kun ne laitetaan hoitumaan, Kettunen kertoo.

– Haluan korostaa, etten ole vain ja ainoastaan ollut töissä, mutta silti huomaan aamulla ihmetteleväni, etteivät ne sukat tahdo löytyä, ja miten paljon hommaa lasten kanssa on.

KETTUNEN sanoo Ilta-Sanomille, että Facebook-päivityksessä oli alunperin kysymys sisäpiirivitsistä, josta oli kuitenkin 17 tunnin aikana ehtinyt Facebookissa tykkäämään jo 33 000 ihmistä.

– Halusin antaa piristystä ja tukea kaikille lasten kanssa kotona oleville sukupuoleen katsomatta. Vaikka kirjoitus on myös humoristinen, niin kyllä se kaikesta sydämestä lähti, hän kertoo IS:lle.

95 prosenttia palautteesta on suorapuheiseksi itseään kuvailevan Kettusen mukaan ollut positiivista. Moni on kuvaillut kirjoituksen muistuttavan omaa arkea, ja saaneensa tekstistä virtaa päiväänsä, kuten kirjoittajan toiveena oli.

– Ihmiset ovat samaistuneet ja olleet mielissään siitä, että joku kirjoittaa näin. Toki on tullut myös näitä perinteisiä kommentteja, että pitääkö lapsia hankkia, jos vain valittaa. Sitäkin on toivottu, ettei vaimo palaisi koskaan, Kettunen kertoo.

HÄN SANOO olevansa lukuisia blogikirjoituksia tehtyään immuuni negatiivisille kommenteille, mutta on kuitenkin vastannut niihin kirjoituksesta käydyn keskustelun yhteydessä.

– Olen kyllä ihan aidosti sitä mieltä, että molempien puolisoiden ihan sukupuoleen katsomatta tulisi tietää, missä lasten sukat, avaimet ja unilelut sijaitsevat, Kettunen myöntää.

Moni kuvittelee, että arki helpottaa, kun lapset ovat koulussa. Kettunen kuitenkin on huomannut, että koululaistenkin perään täytyy katsoa jatkuvasti.

– Eniten yllätti se, miten ehtiväisiä lapset ovat. Vesipullo saattaa tosiaan mennä korkki auki treenikassiin, kännykkä jäädä pihalle ja avaimet unohtuvat. Myös tämän ikäisten lasten perään täytyy katsoa 24/7 ja vahtia, että oikeat kirjat ovat repussa ja avaimet varmasti mukana.

Perhe-elämästä kertovat blogit ovat saaneet kritiikkiä siitä, että lapsiperhearjesta annetaan herkästi liian kiiltokuvamainen kuva. Oliko kirjoituksen tarkoitus olla vastaisku sellaiselle?

– Ei tämä ollut ainakaan tietoisesti vastaisku tai kritiikkiä sellaiselle, mutta ymmärrän kyllä, että kirjoitus voidaan nähdä kritiikiksikin.

Muistuttiko kirjoitus sinun perheesi arkea? Keskustele alla olevassa kommenttikentässä!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?