Perhe

Mediuutiset: Fysioterapeutti penää vanhemmilta maalaisjärkeä jälkikasvun liikuntaan – äiti varoitti lapsiaan juoksemasta

Julkaistu:

Liikunta
Dextran fysioterapeutti Jari Pylvänäinen kertoo Mediuutisissa vanhempien maalaisjärjen ja lasten perusliikuntataitojen olevan kateissa.
Aiemmin perusliikuntataidot opittiin kotona ja kotipihoilla ja seuroissa jatkettiin siitä. Pylvänäisen mukaan lapsilla on nyt arjessaan liikaa kieltoja.

– Olin taannoin Solvallan urheiluopistossa, mihin oli juuri valmistunut hieno tekonurmikenttä. Siellä juoksi kaksi lasta keskiympyrän kohdalla. Äidin kommentti oli, että älkää juosko, voitte kaatua, Pylvänäinen kertoi lehdelle.

Muitakin tapauksia on, joissa vanhemmilta on perusasiat hukassa.

– Sain vähän aikaa sitten sähköpostin, että onkohan lapsella joku aineenvaihduntasairaus, kun hänen vaatteisiinsa ilmestyy märkiä läikkiä. Vastasin, että hyvä rouva, kaikki hyvin, lapsenne vain hikoilee. Näitä näkee yhä enemmän, hän kertoo Mediuutisille.

Onko vanhemmilta perusasiat kateissa? Suojellaanko lapsia nykyään liikaa? Sallitko omalle lapsellesi riehumisen ja reippaat urheiluharrastukset? Keskustele!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt