Väestöliitto MTV:lle: Teini-isät kokevat tulleensa huijatuiksi – ”Enkö minä nyt vain voi harrastaa seksiä ilman että...” - Perhe - Ilta-Sanomat

Väestöliitto MTV:lle: Teini-isät kokevat tulleensa huijatuiksi – ”Enkö minä nyt vain voi harrastaa seksiä ilman että...”

”Eihän tässä näin pitänyt käydä”, seksuaaliterapeutti kuvailee hyvin nuorina isäksi tulleiden poikien reaktiota tilanteeseen.

Väestöliiton mukaan pojille tulee usein yllätyksenä tyttöystävän raskaus.

17.3.2016 21:53

Väestöliiton asiantuntijan mukaan teini-isät kokevat tulleensa huijatuiksi.

Väestöliiton seksuaaliterapeuttia Mika Lehtosta haastatteli MTV.

Lehtosen mukaan pojille tulee usein yllätyksenä tyttöystävän raskaus.

– Kyllä kai suurin osa kuitenkin on sitä mieltä, että minut on ikään kuin huijattu tähän tilanteeseen, enkä ole mitenkään pystynyt vaikuttamaan siihen ja nyt minä joudun ottamaan vastuuta”, Lehtonen sanoo MTV:lle.

– Siinä poika sitten ajattelee, että eihän tässä nyt näin pitänyt käydä, että enkö minä nyt vain voi harrastaa seksiä ilman että tällainenkin mahdollisuus on.

MTV:n mukaan Suomessa oli vuonna 2014 lähes 300 alle 20-vuotiasta miestä, jotka elivät parisuhteessa (avo- tai avioliitossa) ja perheessä oli alle 7-vuotiaita lapsia.

Lehtosen mukaan Väestöliiton poikien puhelimeen soittaneille kerrotaan, että raskauden alettua jatkosta ja tulevaisuudesta päättää se, joka on raskaana, ei enää tuleva isä, jolle yritetään antaa ammattiapua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?