Kelan uusi äitiyspakkaus lipsahti etuajassa julkisuuteen

Kelan piilosivulta vuotaneet kuvat uudesta äitiyspakkauksesta ovat levinneet nopeasti äitien keskuudessa.

3.3.2016 11:59

Kelan tarkoin varjelema salaisuus, vuosittain julkistettava uusi äitiyspakkaus, vuoti vahingossa julkisuuteen. Äitiyspakkauksesta kiinnostuneet löysivät Kela.fi:n piilosivun, jossa olivat kuvat uuden pakkauksen sisällöstä. Äitiyspakkaus on tarkoitus julkistaa virallisesti perjantaina.

Sosiaalisessa mediassa kuvia on jaettu innokkaasti vuorokauden aikana. Kela huomasi lipsahduksen torstaiaamuna ja veti pois piilosivun.

Kelan viestinnän mukaan vuoto johtui siitä, että Kela teki julkistettavasta materiaalista erillisen piilosivun. Kela päätyi kokeilemaan piilosivua, sillä kuvia on paljon ja äitiyspakkauksen julkistamisessa voi tulla kiire.

Kela on käyttänyt aiemminkin piilosivuja. Tällä kertaa piilosivut löytyivät. Googlen hakukoneen uudet ominaisuudet yllättivät Kelan.

– Google on muuttanut sillä lailla toimintaansa, että Googlen hakurobotti voi löytää sivuja, vaikka ne olisivat piilotettuja, Kelan viestinnästä kerrotaan.

Kelalla ei ole tarkkaa tietoa, miten kauan piilosivu oli löydettävissä. Keskiviikkona virka-ajan jälkeen Kelassa ei vielä huomattu, että sivuja pääsee katselemaan ulkopuolinen. Jossain vaiheessa illan ja yön aikana piilosivu oli päässyt leviämään. Aamulla seitsemältä Kela huomasi vuodon ja veti pois piilosivun.

Kelan mukaan Google ei yllätä sitä toista kertaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?