Suomalainen äitiyspakkaus valloittaa jälleen maailmaa – Nyt mallia otti Meksiko - Perhe - Ilta-Sanomat

Suomalainen äitiyspakkaus valloittaa jälleen maailmaa – nyt mallia otti Meksiko

Meksikon pääkaupungissa Méxicossa on otettu mallia Suomen äitiyspakkauksesta.

Suomalainen äitiyspakkaus sisältää 54 tuotetta.

31.8.2015 7:32

Méxicossa on aloitettu hanke, jonka tavoitteena on alentaa lapsikuolleisuutta ja parantaa pienituloisten perheiden terveydenhuoltoa, kertovat Good News from Finland -sivusto sekä BBC Mundo.

Hankkeen aikana kaupungin virkamiehet ovat tutkineet muiden maiden käytäntöjä. Keskusteltuaan aiheesta Suomen Meksikon suurlähetystössä he päättivät ottaa mallia Suomesta: maan hallitus päätti alkaa jakaa äitiyspaketteja pienituloisille äideille maan pääkaupungissa.

Paketit sisältävät muun muassa lastenhoitotuotteita sekä erilaisia hygienia- ja terveydenhuoltotuotteita.

Hanke aloitettiin pari viikkoa sitten ja samalla jaettiin 3 500 äitiyspakkausta. Tällä hetkellä maalla ei ole suunnitelmissa jatkaa äitiyspakkauksen jakamista muissa Meksikon kaupungeissa.

Kela lähetti pakkauksen kuninkaallisille

Suomalainen äitiyspakkaus on ennenkin herättänyt kiinnostusta maailmalla. Kaksi vuotta sitten Kela lahjoitti äitiyspakkauksen Cambridgen herttuattarelle, prinssi Williamin puolisolle Catherinelle, kun tämä odotti esikoistaan. Keväällä yhdysvaltalainen näyttelijä ja tuottaja Ashton Kutcher jakoi Facebook-sivullaan artikkelin, jossa hehkutetaan suomalaista äitiyspakkausta.

Suomalainen äitiyspakkaus sisältää 54 tuotetta, kuten digitaalisen kuumemittarin, nännivoiteen ja monikäyttöisen kuolahuivin. Uudessa pakkauksessa on uusi design-laatikko, jonka kuvituksessa sorsaperhe taapertaa kesä- ja talvimaisemissa. Laatikkoa voi käyttää vauvan ensimmäisenä vuoteena.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?