Nämä naiset imettävät leikki-ikäistään – hätkähdyttävät kuvat äidin ja lapsen yhteisestä hetkestä

Julkaistu:

Taaperoimetys
Taaperoimetys herättää tunteita. Onko ihan ok, että 3- tai jopa 7-vuotias lapsi käy vielä ottamassa huikan maitoa äidin rinnasta?
Valokuvaaja Natalie McCain, itsekin lapsiaan taaperoikäiseksi saakka imettänyt äiti, alkoi kuvata muita leikki-ikäisiä lapsia imettäviä äitejä murtaakseen ennakkoluuloja taaperoimetyksestä. Syntyi The Honest Body Project, jolla oli yksi tarkoitus: että naiset voisivat paremmin ja rakastaisivat kehoaan.


Projektin verkkosivuilla sekä Facebookissa naiset kuvien takaa kertovat tarinansa siitä, miksi he ovat valinneet taaperoimetyksen. Moni sanoo, etteivät he valinneet sitä, vaan lapsi. He korostavat, ettei kyse ole siitä, etteivät he osaisi päästää irti lapsestaan, että he imettävät pysyäkseen hoikkina tai saadakseen muuten huomiota.

”Kukaan äiti ei ansaitse tulla tuomituksi niistä tavoista, joilla hän ruokkii lapsiaan”, Natalie McCain kommentoi verkkosivuillaan.


Eräs kuvatuista äideistä painottaa, että se, mikä toimii yhdellä perheellä, ei välttämättä toimi toisella, mutta se ei tarkoita, että jompikumpi valinta olisi väärin.


Ilta-Sanomat julkaisi viime vuonna artikkelin kahdesta äidistä, jota imettivät 2,5- ja 6-vuotiaita lapsiaan. Artikkelin yhteydessä haastateltiin lastenpsykiatrian erikoislääkäriä Jaana Rintalaa, joka piti lapsentahtista imetystä hyvänä asiana, mutta muistutti leikki-ikäistä lasta imettävää äitiä tarkistamaan pitkän imetyksen syyt. Onko päätös rinnalla käymisestä lapsen tahto vai jotakin, mitä lapsi ajattelee äidin haluavan? Lapsi saattaa ylläpitää käyttäytymistä vain siksi, että hän olettaa aikuisen pitävän siitä.


Ison lapsen imetys on niin harvinaista, että lapsi voi joutua kaveripiirissä ihmettelyn kohteeksi siitä puhuessaan.

–  Silloin kannattaa tarkistaa, ettei asiasta muodostu lasta painava salaisuus, sanoi Rintala tuolloin.

Ota kantaa

Oletko imettänyt lastasi yli vuoden ikäiseksi?

Kyllä 28% En 72%
Ääniä yhteensä 20452

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt