Perhe

Fitness-urheilua, orgastisia synnytyksiä ja vaikeita sairauksia – tällaisia ovat syksyn suosikkisarjan toisenlaiset äidit

Julkaistu:

Toisenlaiset äidit
Suosittu Toisenlaiset äidit -sarjan 12 jaksoa esittelevät monta erilaista äitiyden mallia.


Suvituuli

Suvituuli synnytti esikoisensa vaikeissa olosuhteissa toisella puolella maapalloa. Nyt toista lastaan odottava Suvituuli haluaisi jättää vanhat traumat taakseen ja kokea rauhallisen vesisynnytyksen kotioloissa.

Aviomiehen lisäksi hänellä onkin tukenaan kaksi doulaa. Onnistuuko Suvituulin haave nautinnollisesta ja eheyttävästä synnytyskokemuksesta?

Toiveissa orgastinen vesisynnytys -jakso esitetään 2.9.

Krista


Mänttäläinen tarjoilija Krista tuli raskaaksi lyhyestä suhteesta reissumiehen kanssa. Kristan oma lapsuus päihdeongelmaisessa perheessä oli vaikea ja hänet huostaanotettiin jo pienenä tyttönä helluntailaisperheeseen.

Miten synnytykseen ja vauva-arkeen valmistautuminen sujuu ilman perheen tukea? Ja onnistuuko Krista tarjoamaan lapselleen haaveilemansa rauhallisen ja rakastavan kodin?

Reissumieheen ihastuneesta yksinhuoltajaksi -jakso esitetään 9.9.

Nina ja TanjaNina ja Tanja odottavat hedelmöityshoitojen jälkeen vihdoin kaksosvauvoja. Pariskunnan onnea varjostaa kuitenkin Ninan vaikea raskaus ja pelko kaksosten ennenaikaisesta syntymästä.

Lisää huolta aiheuttaa se, ettei Tanjalla ole virallista oikeutta lapsiinsa, eikä perheen sisäistä adoptiota voida hakea ennen lasten syntymää.

Kahden äidin kaksoset -jakso esitetään 16.9.

Ulla-Riitta


Urheilullinen tamperelaispariskunta Umppu ja Juuso ovat tuttu näky fitness-piireissä. Nyt toista lastaan odottava Umppu on raskauden myötä joutunut luopumaan liikunnasta lähes kokonaan.

Työnteosta yrittäjänä toimiva nainen ei kuitenkaan voi hellittää. Umppu aikookin huhkia kampaamossaan raskauden viime päiviin saakka ja palata takaisin töihin vain muutaman viikon jälkeen.

Fitness-yrittäjän minimammis -jakso esitetään 23.9.

TanjaTanjan ja Jussin lapset edellisistä liitoista ovat jo aikuisia. Nyt pariskunta odottaa kauan toivottua, ensimmäistä yhteistä lastaan. Raskausaikaa kuitenkin leimaa suru ja huoli, sillä syntymättömällä vauvalla on todettu kasvain.

Pariskunnan viikot täyttyvät tutkimuksista, kun joukko erikoislääkäreitä valmistautuu haastavaan synnytykseen. Lasketun ajan lähestyessä pariskunta joutuu varautumaan myös pahimpaan.

Vauvalla kasvain kaulassa -jakso esitetään 30.9.

MariamMariamin, 23 ja Karrin, 39 ikäero ja suhteen nopea eteneminen ovat aiheuttaneet kummastusta lähipiirissä. Nyt pari odottaa ensimmäistä yhteistä lastaan ja pyörittää viisilapsisen uusioperheen arkea.

Raskaus on saanut Mariamin ajatukset pyörimään omissa juurissaan, sillä hänet adoptoitiin vauvana Sri Lankasta Suomeen. Karri taas on kiireinen uraihminen, joka toivoo pystyvänsä tällä kertaa järjestämään enemmän yhteistä aikaa pian syntyvän lapsensa kanssa.

Toisilta treffeiltä suurperheen äitipuoleksi -jakso esitetään 7.10.

LolaLolan jamaikalainen isä menehtyi tytön ollessa pieni ja välit nyt jo edesmenneeseen äitiin olivat erittäin vaikeat. Matiaksen tapaaminen toi onneksi Lolan elämään kaivattua turvaa ja nyt pari odottaakin ensimmäistä lastaan. Odotusaikana traumaattiset lapsuusmuistot ovat kuitenkin puskeneet pintaan ja Lola on sairastunut raskausajan masennukseen. Riittääkö Matiaksen ja psykiatrisen poliklinikan tuki kannattelemaan Lolaa vauva-ajan yli? Ja mistä ilman huolehtivan vanhemman mallia jäänyt nainen löytää voimavaroja kasvaa rakastavaksi äidiksi?

Raskaana masennuksen keskellä -jakso esitetään 14.10.

Marianne


Viihdealalla toimiva Marianne ja räppärin urasta haaveileva Teemu alkoivat odottaa esikoistaan vain kuukausi ensitapaamisen jälkeen. Lasketun ajan lähestyessä nuoret muuttavat lapsuudenkodeistaan ensimmäiseen yhteiseen asuntoon ja alkavat opetella vastuullista perhe-elämää. Vauva-arjen paineissa pariskunnan onni alkaa kuitenkin rakoilla pahasti.

Kohukaunottaren pikaraskaus ja salamaero -jakso esitetään 21.10.

AnniinaAnniinan ja Samin kaksosvauvat syntyivät ennenaikaisesti ja elivät vain lyhyen ajan. Nyt Anniina on uudelleen raskaana. Odotusta varjostavat kivuliaan surulliset muistot menehtyneistä poikavauvoista sekä pelko tragedian toistumisesta.

Kaksosvauvojen menetys, uuden onnen odotus -jakso esitetään 28.10.

MariMari ja Jesse ovat toivoneet toista yhteistä lastaan jo pitkään. He ovat käyneet läpi lukuisia, tuskallisia keskenmenoja ja joutuneet lopulta turvautumaan hedelmöityshoitoihin. Marilla diagnosoitiin MS-tauti muutama vuosi sitten, mutta hoitojen ja raskauden aikana hän ei ole voinut lääkitä sairauttaan.

Tauti hidastaa ajoittain tahtia arjessa, mutta toistaiseksi nainen tekee täysiä päiviä kampaamoyrityksessään. Miltä näyttää tulevaisuus aaltomaisesti etenevän sairauden kanssa?

Äitiys MS-taudin varjossa -jakso esitetään 4.11.

Suvi


Maaseudulla asuvat Suvi ja Sami odottavat kolmatta lasta. 3-vuotias esikoistytär Sara syntyi sokeana. Erityislapsi vaatii paljon huomiota ja synnytyksen lähestyessä vanhempia mietityttääkin, miten he saavat aikansa riittämään kun perheessä on jälleen pikkuvauva.

Tilan alkaessa loppua kotimökistä pariskunta haaveilee myös isommasta asunnosta. Oman haasteensa odotukseen tuo Suvin sairastama veritulppa, johon liittyvän lääkityksen vuoksi vauvan kokoa tarkkaillaan tiheästi.

Vauva-arkea sokean isosiskon kanssa -jakso esitetään 11.11.

Viivi-TuuliaViivi ja Maiju ovat parhaita ystäviä. He saivat esikoisensa samana vuonna ja ovat jälleen yhtä aikaa raskaana. Naiset asuvat harmonisessa äiti-lapsikommuunissa ja tulevien vauvojen isät kämppiksinä toisessa kaupungissa.

Viivin ja Maijun perhesuhteet ovat kaikin puolin tiiviit, sillä Maijun lapsen isä on Viivin veli. H-hetken lähestyessä ja naisten valmistautuessa luomusynnytyksiin asumisjärjestelyt ovat kuitenkin alkaneet mietityttää.

Yhteisöäidit ja etäisät -jakso esitetään 18.11.

Toisenlaiset äidit-sarja alkaa Liv-kanavalla 2.9.2015.

Katso suoraa lähetystä Toisenlaiset äidit -tapahtumasta täältä, aiheena hyvä vanhemmuus! Paikalla on muun muassa bloggaajia, asiantuntijoita ja sarjan toisenlaisia äitejä keskustelemassa aiheesta.

Ilta-Sanomat ja Liv kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt