Neuvolakortti vaihtoi väriä sukupuolineutraaliksi – tällainen on uusi kortti! - Perhe - Ilta-Sanomat

Neuvolakortti vaihtoi väriä sukupuolineutraaliksi – tällainen on uusi kortti!

Poika- ja tyttövauvoja ei erotella enää punaisiin ja sinisiin ryhmiin.

Ulkoasun on suunnitellut kortin valmistajan Lekolarin markkinointipäällikkö Joachim Lindström.

6.7.2015 15:17

Vaaleansiniset ja -punaiset neuvolakortit alkavat olla pikkuhiljaa mennyttä, sillä lapsuusiän terveyskortti on saanut tuoreen ulkoasun. Uusi kortti on vihreä ja sen saavat nyt sekä tyttö- että poikavauvat.

– Noin vuosi sitten keskustelimme kuntalomakkeista vastaavan tiimimme kanssa lapsuusiän terveyskortin ulkonäön uudistamisesta. Halusimme kortista sukupuolineutraalin ihan jo senkin takia, että asiakkaidemme olisi helpompi tilata kortteja tarvittava määrä. Kukaan tuskin pystyy arvioimaan, kuinka monta tyttöä tai poikaa syntyy, Emmi Paunonen kortin valmistuksesta vastaavalta Lekolarilta kertoo.

Vanhat siniset ja punaiset kortit ovat olleet käytössä pitkään. Kuten monessa muussakin asiassa nykyään, tässäkin tapauksessa liikutaan sukupuolineutraalimpaan suuntaan. Terveyskorteilla ei enää korosteta sukupuolta vanhanaikaisilla värikäsityksillä.

– Vanhat kortit olivat käytössä ainakin jo kunnallispainon aikana, 1990-luvulla. Tarkkaa aikaa sinisten ja punaisten korttien käyttöönotosta en valitettavasti osaa sanoa, Paunonen muistelee.

– Uudistuksesta on tullut positiivista palautetta. Asiakkaat ovat ottaneet kortit ilolla vastaan, ja raikkaaseen värivalintaan ollaan tyytyväisiä, Paunonen kertoo.

Ensimmäisenä asiasta uutisoi Yle.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?