Kuva leviää: Juhon, 31, hermo meni Lenni-pojan pilkkaajiin: ”Mä olen valkoinen heteromies ja pukeudun miten huvittaa”

Julkaistu:

Koskettava FB-kirjoitus 4-vuotiaasta mekkoon pukeutuvasta pojasta sai turkulaisen Juho Pylvänäisen vetämään kukkamekon päälleen kritisoidakseen ihmisten ahdasmielisyyttä.
Muutama päivä sitten Ilta-Sanomat uutisoi nelivuotiaasta taitoluistelua harrastavasta pojasta, joka joutui taitoluisteluharjoituksissa aikuisten pilkan kohteeksi pukeutumisensa takia.

Äiti Mari Niinikoski kirjoitti koskettavassa Facebook-päivityksessään, että 4-vuotias poika pukeutuu välillä mekkoon ja laittaa pitkät hiuksensa kiinni pinneillä. Lisäksi hän pitää vaaleanpunaisesta väristä, kimalluksesta, Hello Kittystä ja nukeista.

Tähän päivään mennessä äidin kirjoittamaa päivitystä on jaettu yli 15 000 kertaa.


Turkulainen 31-vuotias Juho Pylvänäinen luki Niinikosken tekemän päivityksen ja järkyttyi aikuisten ihmisten ahdasmielisyydestä.

– Näköjään osa ihmisistä on hyvin kiinnittyneitä normeihinsa, joista he eivät näe, että ihmiset ovat erilaisia. Joskus olisi ihan hyvä ajatella asiaa toiseltakin puolelta. Nämä ihmiset osoittavat ilkeilemällä vain oman typeryytensä, hän napauttaa.

Hetken mielijohteesta hän päätti pukeutua mekkoon, jakaa kuvan Facebookissa ja näyttää julkisesti esimerkillään, että jokainen saa pukeutua tai olla pukeutumatta juuri niin kuin haluaa.

Kuvan alle hän kirjoitti: ”Mitä jos ihmiset lakkaisivat olemasta ahdasmielisiä persläpiä tai ainakin antaisivat toisten olla rauhassa sellaisia kuin huvittaa. Mä pukeudun nyt kukkamekkoon enkä ole homo, transsukupuolinen tai drag queen. Mä olen valkoinen heteromies ja pukeudun miten huvittaa.”

A portrait of a white heterosexual man, or any man regardless of skin colour or sexual orientation.Muutama päivä...

Posted by Juho Pylvänäinen on Thursday, June 4, 2015


Aihe herätti vilkasta keskustelua Pylvänäisen kaveripiirissä ja ajatus mekkoon pukeutumisesta sai syntynsä eräästä Twitterin viestiketjusta. Pylvänäisen lisäksi mekkohaasteeseen on lähtenyt lisäksi muutama hänen kaverinsa.

– Mikäli tämä kuva tai mekkohaaste saa ihmiset ajattelemaan omia mielipiteitään uudelleen, kuva on ajanut asiansa. Sukupuolen ei pitäisi määrittää kenenkään pukeutumista, Pylvänäinen sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt