Video: Isille tarkoitetusta letityskurssista tuli hitti

rac

Julkaistu:

Video
Perinteisesti letitys on ollut äitien hommaa. Moni tytär toivoo, että välillä letin tekisikin isä.
Lettitaiteilija Jenni Petäsen letityskurssit isille ovat olleet niin suosittuja, että ne ovat olleet nopeasti loppuunmyytyjä. Ilta-Sanomat pääsi seuraamaan, miten tyttöjen tukka taipuu isien käsissä.

Kun kurssi alkaa, pienet mallit istuvat pyöreän pöydän ympärille piirtämään ja lukemaan kirjoja.

– Kurssilla tärkeintä on, että mallit viihtyvät, Petänen huomauttaa alkuun.

Ensimmäiseksi isät pääsevät kokeilemaan kalanruotoletin tekoa. Se on Petäsen mukaan monen lapsen ykköstoive, mutta samalla tekijälle helpoimmasta päästä.

”Muutakin kuin se perusponnari”

Espoolainen kahden lapsen isä Petri Wessman on tullut kurssille 4-vuotiaan Saiga-tyttärensä kanssa. Hellästi hän alkaa punoa vaalean tukan suortuvia letille.

– Olisi kiva oppia tekemään muutakin kuin se perusponnari. Useimmat tytöt oppivat luonnostaan letittämään, mutta kundit eivät niinkään, Wessman miettii.

Letinteko pitäisi sujua viimeistään puolen vuoden päästä, kun Saiga alkaa harrastaa taitoluistelua.

– Sinne ei kuulemma voi mennä ponihäntä päässä.

10-vuotias Elsa ei tiennyt etukäteen, että on menossa isänsä kanssa letityskurssille. Isän mukaan tytön ruskea, paksu ja pitkä tukka pitää aina laittaa kouluun.

– Olisi kiva, jos isä oppisi tekemään ranskanletin, Elsa kertoo.

– Elsa väsää jo itse ponnarin, mutta hän tarvitsee apua letinteossa. Aika hankalaa tämä on ja vaatii sorminäppäryyttä, Pasi-isä tuumaa.

Mikseivät isätkin voisi oppia?

Lettitaiteilija Petänen on kolmen tyttären äiti ja oppinut itse tekemällä lettien salat. Nykyään hän pitää letityskursseja, tekee kampauksia tilauksesta ja jakaa kuvia ja videoita erilaisista lettikampauksista suositussa Jenni’s hairdays -blogissaan.

– Meillä on isäkin opetellut letittämään, mistä tuli idea, että mikseivät isätkin voisi opetella letittämään. Ajattelin, että näin äitienpäivän alla olisi kiva yllätys, jos isällä ja tyttärellä olisikin yhtäkkiä uusi taito, Petänen sanoo.

Ota kantaa

Pitääkö isän osata tehdä letti?

Kyllä 72% Ei 28%
Ääniä yhteensä 5468

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt