Nämä 7 piirrettä yhdistävät menestyneiden lasten vanhempia

Julkaistu:

Kasvastus
Lapsen taitoihin kannattaa kiinnittää huomiota jo varhaisessa lapsuudessa.
Vaikka lasten kasvatukseen ei ole olemassa täydellistä reseptiä, psykologiset tutkimukset ovat osoittaneet joitakin tekijöitä, jotka vaikuttavat lapsen tulevaisuuden menestykseen, toteaa Business Insider.

Kukapa ei haluaisi lapsensa menestyvän! Nämä seitsemän piirrettä yhdistävät menestyneiden lasten vanhempia.

Korkeat odotukset. Kalifornian yliopiston tutkimuksen mukaan vanhempien odotuksilla on merkittävä vaikutus lapsen saavutuksiin. Menestyneet lapset toimivatkin usein vanhempiensa odotusten mukaisesti.

Korkeampi sosioekonominen asema. Sosioekonominen asema ohjaa lapsen koulutustasoa ja suorituskykyä koulussa. Aihetta tutkineen kirjailijan mukaan amerikkalaislasten loppukoetulokset olivat sitä korkeammat, mitä paremmat vanhempien tulot olivat.

Korkeampi koulutus. Jos kävit itse yliopiston tai korkeakoulun, on todennäköisempää, että lapsesi tekee samoin.

Taitoihin sijoittaminen. Lapsen taitoihin sijoittaminen varhaisessa lapsuudessa auttaa häntä pärjäämään paremmin koulussa. Esimerkiksi ajoissa hallitut matematiikan taidot johtavat paitsi tulevaisuuden menestykseen matematiikassa, myös parempiin lukutaitoihin.

Hellä huolenpito. Tutkimuksen mukaan kolmena ensimmäisenä elinvuotenaan tarpeitaan vastaavaa hoitoa saaneet lapset menestyivät paremmin lapsuusajan akateemisissa testeissä. Huolenpito johti myös siihen, että kolmekymppisenä heidän ihmissuhteensa olivat terveellisempiä ja akateemiset saavutukset parempia.

Laatuaika lasten kanssa. Laatu korvaa määrän, myös lasten kanssa vietetyn ajan suhteen. Vanhempien stressaantunut, ärtynyt ja masentunut käytös vaikuttaa merkittävästi myös lapseen.

Kasvun ajattelutapa. Lapsen yrittämistä tulee arvostaa enemmän kuin hänen älyllistä osaamistaan. Kun työskentelet kovaa, pääset myös pitkälle: ahkeralla työllä ja oikealla asenteella voi saavuttaa mitä tahansa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt