Tämä on vanhemmuuden uusi trendi: Oletko sinä lumiaura-vanhempi?

Julkaistu:

Vanhemmuus
Lumiaura-vanhempi haluaa lapsensa menestyvän, hinnalla millä hyvänsä.
Joka jamppahan jo tietää tiikeriäidit ja curling-vanhemmat. Tuorein trendi vanhemmuudessa on kuitenkin lumiaura. Siis mikä? Vanhempi, joka raivaa lapselleen tietä asiassa kuin asiassa keinoja kaihtamatta. Käsitteestä kirjoittaa Todaysparent.com-sivustolla amerikkalainen bloggari Emma Waverman, itsekin kolmen lapsen äiti.

Lumiaura-vanhempaa motivoi ennen muuta tarve varmistaa oman lapsen menestys. Olipa kyse sitten oikeaoppisesta ruokavaliosta tai läksyjen tekemisestä, hän on alati valpas. Hän siloittelee tietä, varmistelee ja oikoo mutkia lapsensa puolesta.

Vain paras kelpaa

Lumiaura-vanhempi on valmis pulittamaan jo päivähoidosta pitkän pennin, jotta lapsi pääsee tavallista hienompaan yksityiseen päiväkotiin. Hän rimpauttelee kouluun vaatien opettajaa huomioimaan hänen lapsensa erityisen lahjakkuuden.

Hän kuskaa lasta harrastamaan vaikka yötäpäivää, jotta lapsi saisi täyden hyödyn irti liikunnall isesta lahjakkuudestaan. Hän toivoo lapsensa ystävystyvän mahdollisimman hyvien perheiden perillisten kanssa, jotta tulevaisuuden verkostot alkaisivat rakentua jo varhain.

Vika on aina muissa

Kukapa ei haluaisi lapselleen parasta? Lumiaura-vanhemman arveluttava piirre on kuitenkin se, ettei hän hyväksy esteitä lapsensa polulla. Jos lapsi joutuu pihalla kiistaan toisen lapsen kanssa – vika on tietenkin siinä toisessa. Lumiaura-mamma soittaa kiistakumppanin vanhemmille ja kertoo sen.

Jos kokeista tulee huono arvosana – opettaja opetti kehnosti ja saa kuulla siitä. Jos valmentaja antaa harrastusryhmässä enemmän peliaikaa jollekulle toiselle lapselle – lumiaura-mamma ei epäröi tarttua luuriin ja antaa valmentajan kuulla kunniaansa. Miksi ei? Hänen pienokaistaan on ilmiselvästi kohdeltu väärin.

Epäonnistumisia ei kannata pelätä

Sitä, miten paljon lapsensa polkua silottelee, kannattaa kuitenkin miettiä. Kasvatusasiantuntijoiden mukaan kaikkien kuprujen poistaminen lapsen tieltä voi pahimmillaan kasvattaa tästä aikuisen, joka ei pysty kestämään epäonnistumisia eikä osaa ratkaista ongelmiaan itsenäisesti. Mistäpä hän moisia taitoja oppisi, jos isä tai äiti on aina ollut paikalla säätämässä kaiken hänen puolestaan?

Ennen kuin seuraavan kerran suin päin säntäät selvittelemään lapsesi pulmaa, vedä siis henkeä ja mieti hetki. Ehkä olisi parempi ohjata lapsi itse hieromaan rauha kiistakumppaninsa kanssa? Hyväksyä se, että tällä kertaa piltti ei vain päntännyt kokeeseen tarpeeksi? Tai että joku muu lapsi saattaa ihan totta olla harrastuksessa omaasi taitavampi?

Elämään kun kuuluvat myös haasteet ja epäonnistumiset, jopa virheet. Vanhan sanonnan mukaan – ne eivät tapa, vaan vahvistavat.

Lähde: todaysparent

Lue lisää Meidänperhe.fi:

#Ootd, #tb ja #ily – vanhempi: ota haltuun somen salakieli

”Hei äiti, mitä se seksi on?” Ei paniikkia, vastaa kysymykseen näin

Miten opetat lapselle myötätuntoa? 3 yksinkertaista keinoa

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt