Perhe

Yle: Älä anna tällaista nimeä lapsellesi

Julkaistu:

Kielitieteilijät julkaisevat vuoden alussa etunimikirjan, jossa he antavat vinkkejä toimivista ja toimimattomista etunimistä. Nyt he antoivat esimakua kirjastaan Ylelle.

- Pahinta on, että kun on keksinyt nimen johon ei liity mitään ikävää sivumerkitystä, ja joka on helppo kirjoittaa, että nyt on hyvä nimi, niin eikö silloin tule julkisuuteen joku törttöilevä rattijuoppo silikonisalarakas, joka on juuri lapsesi kaima. Ei voi koskaan antaa nimeä, joka ei koskaan nolota, naiset sanovat.

Kortesuo ja Patjas sanovat, että asuttaessa Suomessa lapselle tulisi ensisijaisesti valita nimi, joka toimii tässä kieliyhteisössä. Heidän mukaansa nimi voi olla erikoinen, muttei omituinen.

- Jos oikein väkisin haluaa etsiä hankaluuksia, niin kannattaa laittaa nimeen x, c, g ja y, ja mieluusti mahdollisimman pitkä yhdistelmänimi, kuten Yannina-Angelica. Ja kun vokaalien määrä kirjoitetaan ja lausutaan eri tavalla ja pituisena, siinä on kaikki petattuna niin varmasti että kirjoitusongelmia, ääntämisongelmia, pitkän nimen käyttöongelmia tulee, Kortesuo sanoo Ylelle.

Naiset myös kehottavat miettimään, toimiiko nykyaikana suvussa periytyvät nimet.

- Ja mikä on lain vaatimus. Erikoisuuden tavoittelussa voi totta kai koetella rajoja, kun varautuu mahdollisuuteen, että nimi hylätään, kommentoi Patjas.

Lähde: Yle

Korjaus 10.12 kello 8.32: Korjattu Liisa-Maria Patjaksen nimi

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt