Perhe

Perheiden todella oudot tavat: "Uskoivat tonttuihin ja pitivät saunatonttua pyhänä"

Julkaistu:

Oma koti ja omat tavat. Ne ovat ne ainoat oikeat. Vieras koti, vieraat tavat. Yhdestä oudolle tuntuu tiskien peseminen ennen astianpesukoneeseen laittamista ja toisesta saunatontun palvominen.

"Meillä oli lapsena naapurina perhe, joka harjoitti jonkinlaista muinaista suomalaista luontouskontoa. Uskoivat tonttuihin ja pitivät saunatonttua pyhänä", keskustelussa muistellaan.

Muut kummeksuvat mm. sitä, että perheen lapsi päättää päivittäin mitä perheessä syödään, perheessä "vedetään mättöä" viikonloppuisin tai nökötetään koneen tai telkkarin ääressä hiljaa.

Eräs oudoksuu bakteerikammoista äitiä:

"Lasten käsiä pyyhitään jatkuvasti desinfioivilla pyyhkeillä ja lotrataan käsidesiä. Siis aina kun perhe on vaikka kaupungilla tai eläintarhassa tms., ihan koko ajan. Aivan käsittämätöntä touhua. Muutenkin sairaalloisen bakteerikammoinen äiti, hinkkaa ja siivoaa kotiansa päivittäin ja mielellään myös koko ajan tiedottaa muille, miten paljon on minäkin päivänä siivonnut. Mies kärsii silminnähden tilanteesta ja varmasti vaikutusta myös lapsiin", kommentoija kirjoittaa.

"Yhdessä tuttavaperheessä suojellaan pihan perällä olevaa lumihankea. Eli siinä ei saa kävellä, siis lapset ei saaneet kävellä. Ei saanut tulla jalanjälkiä lumeen, kun ne on muka niin rumia. Vielä pienet lapset, jotka mielellään olisivat riehuneet lumessa. Käytiin siellä kylässä ja ihmeteltiin. Jouluvalotkin piti viedä sinne perälle leikkimökin kattoon ennen ensilumia, kun sen jälkeen ei voi enää kävellä sinne", seuraava ihmettelee.

Eräs taas ihmettelee perhettä, jossa lapsilla ei ole ollenkaan nukkuma-aikoja. Lapset eivät kuulemma osaa nukahtaa ilman, että äiti ja isäkin tulevat nukkumaan.

"Rytmit muutenkin hassut, saattavat klo 23 olla lähdössä saunaan koko porukka. Sitten valittavat kun aamulla ovat väsyneitä, kun pitää mennä töihin ja hoitoon. Lapset 1 ja 5-vuotiaat", hän kirjoittaa.

Mikä sinun mielestäsi tuttavasi perheessä on todella outo tapa? Mitä olet ihmetellyt ja kummeksunut? Kommentoi aihetta alla olevassa kommenttikentässä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt