Perhe

Lestadiolaisuuden jättäneet naiset avautuivat kauhukokemuksistaan SVT:lle: "Loppua kohden kipu oli invalidisoivaa"

Julkaistu:

Kolme lestadiolaisuuden jättänyttä naista kertoi Ruotsin television suomenkielisille uutisille ehkäisykieltoon liittyvistä traumaattisista kokemuksistaan.
Vanhoillislestadiolaiset pitävät kiinni ehkäisykiellosta, joka altistaa naiset raskauksille koko heidän hedelmällisen ikänsä ajan. Tulkinnan mukaan naisella ei ole oikeutta päättää omasta kehostaan, vaan hän joutuu synnyttämään, vaikka henkensä uhalla.

Asia nousi taas tapetille, kun kolme lestadiolaisuuden jättänyttä naista kertoi ehkäisykieltoon liittyvistä kauhukokemuksistaan Ruotsin television suomenkielisille uutisille.

− Kerroin asiasta, että odotan patologin lausuntoa, niin siihen vedettiin sitten SRK:n johtokunnasta jäsen, jolle kerrottiin kaikki intiimit asiat. Hän totesi, ettei minulla ole oikeutta lähteä kohdunpoistoon ja muihinkaan toimenpiteisiin, koska raskaus ei olisi enää mahdollista, viiden lapsen äiti Katri kertoo omasta kokemuksestaan SVT:lle.

Viiden lapsen äiti Tuija puolestaan sanoo jo ajatuksen raskaudesta saaneen hänet pakokauhun valtaan.

− Mun raskaudet on olleet älyttömän vaikeita. Ensimmäisen kolmanneksen jälkeen alkoi tulla kipuja kovasti, ja loppua kohti kipu oli täydellisen invalidisoivaa. Oli pitkiä sairaalajaksoja ja pienet lapset kotona jotka sairastaa, Tuija avautuu SVT:n haastattelussa.

SVT:n haastattelema Suomen Rauhanyhdistyksen keskusyhdistyksen (SRK) puheenjohtaja Viljo Juntunen pitää ehkäisyä syntinä ja Jumalan luomistyöhön puuttumisena.

Lähde: SVT.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt