Perhe

Vuoden isä kertoo, kuinka yhdistää ura ja perhe: "Vaatinut kasvukipuja ja kovaa sitoutumista"

Julkaistu:

Isyys
Vuoden isä -palkinnon saanut kotkalainen toimitusjohtaja Jouni Eho, 35, vinkkaa, kuinka yhdistää haastava työ ja perhe. Eholla on kolme lasta, 4-, 6- ja 8-vuotiaat.
Vuoden isä -palkinnon teemana tänä vuonna oli isä työnantajina ja heidän edustajinaan. Palkinto myönnettiin Ehon lisäksi kulttuurijohtaja, kahden lapsen isä Hanno Nevalinnalle, 39, sekä Lastensuojelun Keskusliiton toiminnanjohtaja Seppo Saurolle.

Eho työskentelee toimitusjohtajana pohjoismaisessa tutkimus- ja konsultointiyritys Oxford Research Oy:ssä, jossa huomioidaan perheet joustamalla työajoista ja pitämällä etäkokouksia.

Vuoden isä, miten olet pystynyt yhdistämään uran ja perheen?

- Onhan se vaatinut kasvukipuja, kovaa sitoutumista ja arvopohjaisia valintoja. Se on haastava yhtälö, Eho kommentoi IS:lle.

- Pitää pyrkiä tekemään asioita oikein ja myöntää virheensä, hän jatkaa.

Eho vie keskustelun nykyteknologian parjaamiseen.

- Paljon puhutaan nykyisin länäolemisesta. Mun osaltani nykyteknologia mahdollistaa juuri läsnäolon: voin osallistua etäkokouksiin, jolloin minun ei tarvitse matkustaa niin paljon.

Miten muuten varmistat olevasi läsnä?

- Olen tehnyt itseni kanssa aika paljon töitä viimeisen vuoden aikana. On haastavaa johtaa yritystä ja asiat ovat paljon mielessä, mutta olen opetellut olemaan läsnä. Ensin pitää olla läsnä itselleen, sitten vasta voi olla läsnä muille.

- Hyvä keino on se, että herään ennen muuta perhettä ja teen pätkän töitä heti aamutuimaan. Kun lapset sitten heräävät, olen heidän kanssaan ja vien heitä tarhaan, Eho kertoo.

Eho kuitenkin myöntää, että välillä työasiat vievät ajatukset yhä muualle. Silloin lapset saattavat huomauttaa isille asiasta.

- On kuitenkin hyvä, että tajuaa sen ja tekee töitä asian eteen.

Mitä muuta haluaisit sanoa nyt Vuoden isänä?

- Työnantajien pitäisi miettiä enemmän työntekijöidensä hyvinvointia. Palkkasin hiljattain miehen, joka halusi pienen lapsen isänä tehdä 80 prosenttista työaikaa. Sanoin, että se ilman muuta onnistuu.

- Ajattelen asiaa niin, että otan töihin mielummin ihmisen, joka on sata prosenttisesti läsnä 80 prosentin työajalla kuin ihmisen joka on aina paikalla, muttei läsnä tai täysin motivoitunut.

Eho haluaa korostaa, että työnantajienkin on kannettava vastuuta siitä, mistä työntekijän hyvinvointi ja motivaatio koostuu. Silloin kaikki, niin yritys kuin ihmiset, voivat paremmin.

Eho kertoo olevansa nöyrä ja kiitollinen saamastaan kunniamaininnasta.

- Tämä on osoitus pohjoismaisen yhteiskunnan arvoista ja että halutaan nostaa esille perheen ja työelämän yhdistämistä. Tässä palkinnossa on myös kyse tasa-arvosta.

- Ehdottaisinkin, että kun Suomesta on lähdetty viemään äitiyspakkausta maailmalle, voitaisiin seuraavaksi miettiä, missä Suomi voisi olla edelläkävijä koskien isyyttä.

Isä, kuinka sinä olet onnistunut yhdistämään työn ja perheen? Keskustele alla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt