Jari Sinkkosen sanomisista kiivas keskustelu - "Lastenpsykiatrit voisivat tulla tälle vuosituhannelle"

Julkaistu:

Lähes kaksi sataa lukijaa kommentoi Sinkkosen ohjeita. Eniten kommentteja keräsi tämä neuvo:

"Lapsi tarvitsee äidin ja isän, vaikka he eivät asuisikaan yhdessä. Jos lapsella ei ole isää tai häneen ei ole kontaktia, on hyvä, että lapsi voi luoda isää koskevia mielikuvia ja puhua niistä."

Moni lukija kysyi, voivatkoko sellaiset lapset kokea hyvän lapsuuden, joilla ei ole äitiä tai jotka elävät kahden äidin tai kahden isän kanssa.

Näin lukijat kommentoivat:

"Ja taas että isä ei ole - voihan se olla ettei äitiä ole. Eikö nykyään voida keskustella vanhemmista eikä vain äidistä ja isästä. Nykyään on paljon mies- ja naispareja vanhempina."
- Puolesta puhuja

"Lastenpsykiatrit voisivat myös tulla toiselle vuosituhannelle. Lapsi ei tarvitse isää. Se on aivan sama, onko lapsella kaksi äitiä vai isä ja äiti.

Henkilökohtaisesti olisin ollut onnellisempi ilman isää. Lähipiirissäni lapsena oli vain muutama esimerkki hyvästä isästä. Lapsi tarvitsee kaksi hyvää vanhempaa, olivat he mitä sukupuolta tahansa. Lapsi ei tarvitse esim. isää joka juo, hakkaa, alistaa yms."
- Maailmanmatkaaja

"Jos ei ole isää?? Mitä jos ei ole äitiä? Aina oletetaan, että lapset asuu äidin kanssa!"
- yh-isi

"Isääni koskevat mielikuvat: hulttio, joka häippäsi saman tien, kun äitini ilmoitti olevansa raskaana, ryyppäsi, rälläsi ja joutui vankilaan. Sitten vielä haukkui äitini huo..ksi ja kielsi isyytensä. Kerran tapasimme, hyvä niin, mutta en jäänyt kaipaamaan.

No, siinä Sinkkonen on oikeassa, että on hyvä, jos asioista puhutaan. Isästäni luomat mielikuvat eivät olleet tabuja ja ihan pikkutaaperosta asti olen tiennyt, missä mennään. Minulle ei koskaan valehdeltu tai leperrelty mistään rakastavasta isukista, mutta ei häntä myöskään ylenpalttisesti haukuttu. Tiesin, että hän ei minusta piitannut tuon taivaallista, mutta tiesin myös sen, että se ei ole minun vikani.

Hyvin on pärjätty ilman ja eiköhän pärjätä vastaisuudessakin."
- Onnellinen isätön

"Arvostan Sinkkosta suuresti, mutta rajaako nyt sateenkaariperheet pois... Tai entä, jos äiti vain halusi lapsen yksin, ilman miestä nurkkiinsa rupsuttelemaan?"
- Kissanpäiviä

"Entä jos isä kuolee, kuten minun tapauksessani kävi lapsen ollessa 6- vuotias? Mistä siihen sen isän sitten otat? Kamalaa syyllistämistä tilanteessa, jolle ei mahda mitään."
- Pakosta yksinhuoltaja

"Lapsi ei oikeasti tarvitse, ei ole koskaan tarvinnut, kahta vanhempaa. Lapselle riittää yksikin huoltaja vanhempi- kunhan hän on kunnolla kokoajan läsnä oleva ja rakastava."
- mummi

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt