”Raparperi” hyväksyttiin tytön nimeksi – tässä ovat vuoden 2013 erikoisimmat lasten nimet

Julkaistu:

Oikeusministeriön nimilautakunta on hyväksynyt tänä vuonna taas uusia nimiä.
Erikoisempia puollettuja pojannimiä ovat Mithras, Aeneas, Avelito, Tuulenpoika (3. etunimi), Ollly, Esaiah, Taurian, Jofur, Metsänpoika (3. etunimi), Kielo, Dalai (2. etunimi), Oitto ja Simmu.

- Vähän oudommankin näköisiä nimiä, joita listalta löytyy, on puollettu paljolti sen takia että niitä on jo nimistössämme. Kun siellä on ennestään esimerkiksi Esaiah, on sitä vaikea muiltakaan kieltää, perustelee lautakunnan sihteeri lautakunnan sihteeri Juhani Ketomäki.

Puollettuja tytönnimiä puolestaan ovat Raparperi, Belladonna, Leedsia, Arien, Gleia, Aiya, Nnemo, Pommiina ja Veanna. Sen sijaan Eevaingrid ei ollut puollettujen listalla.

- Eevaingridissä ei muuten ole mitään vikaa, mutta kieliopillisesti sitä ei voi kirjoittaa yhteen kuten esimerkiksi Maijaliisa. Jos nimien alussa ja lopussa on vokaali, silloin niitä ei voi kirjoittaa yhteen. Lähtökohtaisesti mitkä tahansa kaksi nimeä voidaan yhdistää väliviivalla, Ketomäki sanoo.

Ei-puollettujen pojannimien listalta löytyy mm. Rayzon, Curro, Occo, Pääsky ja Mortem.

- Kaikkien eniten ihmettelen esitettyä nimeä Mortem. Siitä tulee kuolema mieleen. Latinan "post mortem" tarkoittaa "kuoleman jälkeen." Lisäksi Mortem on joku metallibändi, Ketomäki kummeksuu.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt