Suomesta löytyy henkilö nimeltä LOL – Missä sinä olet?

Julkaistu:

Erikoinen nimi
Väestörekisterikeskuksen Nimipalvelun mukaan Suomessa on vähintään yksi henkilö, jonka etunimi on LOL tai Lol.
LOL on netistä tuttu, yleisesti käytetty akronyymi eli lyhennesana, joka on muodostettu englanninkielisistä sanoista Laughing Out Loud tai Laugh Out Loud.

Vapaasti suomennettuna LOL tarkoittaa kovaan ääneen nauramista. LOL-sanaa käytetään erityisesti erilaissa nettichateissä.

Väestörekisterikeskuksen mukaan kyseessä on todennäköisesti oikea etunimi eikä esimerkiksi näppäilyvirhe tietokannassa.

Nimipalvelu listaa Suomessa olevan alle kymmenen LOL tai Lol –nimistä henkilöä, sekä miehiä että naisia. LOL-niminen henkilö tai henkilöt ovat syntyneet vuosina 1960-1979.

Tietosuojasyistä Nimipalvelu ei paljasta harvinaisten nimien todellista lukumäärää. Kun lukumäärä on alle kymmenen, tarkoittaa se sitä, että henkilöitä voi olla mitä tahansa yhden ja yhdeksän välillä. LOLin sukupuoli voi olla joko mies tai nainen.

- Vaikea uskoa, että joku olisi yli 30 vuotta sitten antanut lapselleen nimen Lol, vaikka nimen merkitys ei tuolloin nettisanan mukainen ollutkaan, analysoi Oikeusministeriön nimilautakunnan sihteeri Juhani Ketomäki.

Ketomäki arvelee LOL-nimeen liittyvän joko joku erikoinen tarina tai se on jonkun ulkomailta Suomeen muuttaneen, myöhemmin järjestelmään rekisteröidyn aikuisen nimi.

LOL-lyhenteellä on ollut aikojen saatossa monia eri merkityksiä. LOL-sanaa on arveltu käytetyn ensimmäisen kerran nettislangin mukaisessa merkityksessä Usenet-keskusteluryhmässä 1980-luvulla.

Sanan käyttö räjähti kuitenkin vasta 2000-luvulla. Arvostettuun Oxford English Dictionary –sanakirjaan LOL hyväksyttiin vuonna 2011.

Oletko sinä Suomen LOL? Ota yhteyttä IS:n toimitukseen?

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt