Vakio

Vakio Grand Prix: Superideat Serie A:sta

Julkaistu:

Vakio Grand Prix 2 su
Kierros on ehdottomasti Serie A:n. Italofutiksesta nimittäin löytyy todella maittavia peli-ideoita. On pari edullista suosikkivarmaa ja muutama jättiherkullinen ohipeli-idea.
Kierroksen ehdottomat huippumerkit löytyvät Serie A:n matseista. Suosikkiosastolta kelpaavat muutaman pinnan verran liian vähän pelatut Sassuolon ja Atalantan voitot varmoiksi. Kummankin voittajan osumistodennäköisyys nousee karvan päälle kerran kahteen.

Italiasta poimitaan pakkorasteiksi myös superedulliset ohipelit Lazion, Sampdorian ja Milanin voitoista. La Ligasta löytyy saman tason ohipeli-idea Villarrealin voitosta. Varmoiksi asti kelpuutetaan vielä altavastaajan asemassa olevien, mutta maukkaan vähän pelattujen Toulousen ja Nottinghamin voitot.

1 Juventus – Udinese 1 *

Perustaso 5-2

Kokoonpanot 3-4
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vireystila 5-1

Motivaatio 5-3

Ottelurasitus 1-5

Kotietu suuri

Maalimäärä normaalia vähän suurempi

Serie A Paulo Dybalan viime hetkien maali Lazion verkkoon teki Juventuksesta Scudettoa ajatellen ykkössuosikin, kun Napoli rämpi lauantaina Romaa vastaan. Peliesitys ei varsinaisesti häikäissyt Vanhalta Rouvalta, mutta takuuvarmalla tiiviydellä ja henkilökohtaisella taidolla jälleen painettiin täysille pisteille. Tällä viikolla Juve pelaa Mestarien liigan pudotuspelien toisen osan Tottenhamin vieraana, johon satsataan kaikki luonnollisesti peliin. Lasaretti on tuskaisen leveä etenkin hyökkäysvoiman osalta. Higuain, Bernardeschi ja Cuadrado ovat toipilaina. Alakerran De Sciglio puuttuu niin ikään.

Udinese ei pelannut viikonloppuna, joten jalat ovat monta luokkaa tuoreemmat kuin Juventuksella. Friulilaiset pääsevät periaatteessa pelaamaan omaa mukavuusaluefutistaan halutessaan. Suosikki saa hallita ja itse pyritään kontraamalla repimään hapokkaan Juven pakka rikki. Pelillisesti ollaan tosin viime aikoina oltu sen verran vaisuja, että paljon pitää pistesuoritukseen parantaa. Puolustaja Jens Stryger Larsen on pelikiellossa. Hyökkääjä Kevin Lasagna ja puolustaja Danilo ovat loukkaantuneina.

Tasoero on julma ja Juventus on suursuosikki kotonaan. Tuoreemmalla Udinesella on kuitenkin omat ohuet saumansa. Maalimäärää nostellaan tasoeron takia hieman normaalia suuremmaksi. Muistetaan kuitenkin kotijoukkueen rasitus ja vieraiden todennäköinen pelikirja.

2 Sassuolo – SPAL 1 **

Perustaso 2-1

Kokoonpanot 4-4

Vireystila 1-4

Motivaatio 5-5

Ottelurasitus 5-5

Kotietu normaali

Maalimäärä normaali

Serie A Sassuolon sunnuntainen peli peruttiin, mutta lauantainen SPALin voitto Bolognasta tiivisti entisestään alisuorittaneen joukkueen tunnelmia putoamistaistelussa. Vireystila on ollut jo pidempään negatiivinen, kun kokonaisvaltaisesti tekeminen on sakannut kentän jokaisella osa-alueella. Nyt, kun putoamistaistelu on todellisesti realisoitunut, oletuksena on ainakin taistelutahdon löytyminen. Ykköspyssy Berardi on pelikiellossa ja laatuhyökkääjiin kuuluva Matri on pitkäaikaispotilas Letschertin ohella lasaretissa. Babacar ja Politano tuovat kuitenkin ihan kelpo uhkaa kärkeen poissaoloista huolimatta.

SPAL on onnistunut kahdessa viime pelissä nappaamaan kaksi voittoa ja noussut sitä kautta pois putoajan paikalta. Bolognaa vastaan esiteltiin vaihteeksi tasapainoinen puolustusesitys ja yksi maali riitti voittoon. Ei heikon materiaalin joukkuetta kuitenkaan kannata liikaa arvostaa viime kierrosten tulosten suhteen. Pienillä marginaaleilla mennään. Keskikentän Federico Mattiello on pelikiellossa. Hyökkääjä Marco Borriello on loukkaantuneena.

Sassuolo on joukkueista parempi ja kotiyleisön edessä erityisen tärkeän ottelun kiistaton suosikki. Maalimäärää asetellaan normaalille tasolle.

3 Bologna – Atalanta 2 **

Perustaso 2-3

Kokoonpanot 4-5

Vireystila 2-2

Motivaatio 2-4

Ottelurasitus 5-5

Kotietu normaali

Maalimäärä normaalia vähän suurempi

Serie A Bolognalla ei paras päivänsä ollut SPALin vieraana lauantaina ja ansaitusti matsi hävittiin pieniin marginaaleihin. Nihkeässä ottelussa Bologna ei saanut laukaustakaan ferraralaisten maalia kohti, mikä kertoo paljon. Bolognan sarjasijoitus on turvallinen, joten vastaavia mitäänsanomattomia esityksiä voi olla luvassa useampiakin kevään mittaan. Punakorttia SPALia vastaan katsellut puolustaja Giancarlo Gonzalez on pelikiellossa. Hyökkääjä Rodrigo Palacio on puolestaan loukkaantuneena.

Atalanta putosi kelpo taistelusta huolimatta viime viikolla cupissa Juventukselle, joten kaikki tarmo voidaan keskittää nyt toden teolla Serie A:n puolelle, joka on ollut UEL:n ja Coppan varjossa. Europaikoille nouseminen on täysin mahdollista, jos omalle pelilliselle huipputasolle päästään. Energiatasot ovat kunnossa, kun viikonloppuna bergamolaiset eivät pelanneet. Rosterin terveystilanne on vahva.

Atalanta on joukkueista huomattavasti parempi ja mahdollisesti myös motivoituneempi. Kiistaton vierassuosikki La Dea on. Maalimäärä on normaalin ylärajoissa, kun perusluonteeltaan aktiivisella Atalantalla ei ole enää syytä säästellä.

4 Cagliari – Lazio 1X ****

Perustaso 2-4

Kokoonpanot 4-4

Vireystila 1-3

Motivaatio 4-4

Ottelurasitus 5-1

Kotietu normaali

Maalimäärä normaalia vähän suurempi

Serie A Cagliarin peli Genoaa vastaan peruttiin, joten Napolille kärsittyä noloa murskakotitappiota on jouduttu sulattelemaan viikko pidempään. Davide Astorin kuolema koskettaa myös Cagliaria, jossa mies vietti suurimman osan huippuvuosistaan. Tunteikas peli siis isännille tiedossa. Keskikentän Luca Cigarini ja hyökkääjä Diego Farias ovat loukkaantuneina sivussa.

Laziolle kävi kylmät sekä Italian cupissa että Serie A:ssa viime viikolla. Milanille pudottiin Coppan puolella pilkuilla ja Juventukselle puolestaan hävittiin viime hetkien maalilla sarjapeli. Pelillisesti ei sen suurempaa hätää ole, mutta hyökkäyksistä on puuttunut viimeinen vaihde. Energiatasot ovat olleet matalat, mikä osaltaan selittää asiaa. Edelleen rasitusta on rapsakasti, kun Euroopan liigassa pelataan torstaina kotipeli Kiovan Dynamoa vastaan. Puolustaja Martin Caceres ja laituri Adam Marusic ovat sivussa.

Tasoero on suuri, joten Lazio on vieraissakin selvä suosikki. Cagliarilla on kuitenkin koti- ja rasitusetu puolellaan, joten ei pieniä marginaaleja minään suurena yllätyksenä voisi pitää. Maaleja saatetaan nähdä normaalia enemmän. Lazio on perusluonteeltaan aktiivinen ja Cagliarikin saattaa nyt kotonaan pyrkiä pelaamaan ylöspäinkin rohkeasti.

5 Crotone – Sampdoria 1X *****

Perustaso 1-3

Kokoonpanot 4-4

Vireystila 1-4

Motivaatio 5-5

Ottelurasitus 5-5

Kotietu normaali

Maalimäärä normaali

Serie A Crotonen peli peruttiin sunnuntaina, mutta lauantain tapahtuneen SPALin voiton takia joukkue putosi jo säilymisrajaviivan alle. Viime aikoina ollaan ajauduttu alavireeseen, kun puolustuspäässä on haparoitu ja sitä kautta päävastustajille hävitty. Kokoonpanotilanne on melko vahva. Poissaolot koskettavat tuttuja pitkäaikaispotilaita tai rotaatiopelaajia.

Sampdoriankin ottelu jouduttiin tragedian takia perumaan sunnuntailta. Genovalaiset ovat vahvasti mukana europaikkataistelussa, mikä onnistuessaan olisi mukava ylisuorittamisesta ansaittu bonus. Pelillisesti ollaan oltu viime ajat kohtalaisen hyviä ja vahvan itseluottamuksen turvin pisteitä on pystytty tiukoistakin paikoista mukavasti käärimään. Huomioidaan Dorian olevan vieraissa selvästi haavoittuvaisempi kuin kotonaan. Hyökkäyspään avain Gaston Ramirez saattaa olla sivussa laitapakki Bartosz Bereszynskin ohella.

Tasoeroa löytyy Sampdorian hyväksi, mutta Crotonen kotietu tasoittaa olennaisesti vaakakuppia. Pienillä marginaaleilla mennään. Maalimäärää asetellaan normaaliksi. Alkuun peli voi vaikuttaa pienimaalisuuteen haiskahtavalta, mutta ensimmäisen maalin jälkeen alkanee show.

6 Genoa – Milan 1X *****

Perustaso 2-4

Kokoonpanot 4-4

Vireystila 3-5

Motivaatio 4-4

Ottelurasitus 5-2

Kotietu normaali

Maalimäärä normaalia vähän pienempi

Serie A Genoa ei pelannut sunnuntaina, joten energiatasot ovat täynnä. Sarjasijoitus antaa sauman vapautuneeseen pelaamiseen ja suurseuran kaataminen kotona on varmasti kelpo motivaattori. Genoahan on pelannut erittäin kurinalaista jalkapalloa loistavalla tasolla kevään. Viimeisin ottelu Bolognassa tosin kääntyi vaihteeksi tappioksi. Puolustuksesta Izzo ja hyökkäyksestä Taarabt ovat loukkaantuneina sivussa.

Milanon derby siirrettiin, mutta AC Milan taisteli itsensä kuitenkin Italian Cupin finaaliin viime viikolla Lazion kustannuksella pilkkukisan voiton kautta. Itseluottamus on joukkueella huipussaan ja Gennaro Gattuso on hionut ryhmän timanttisen tiiviiksi. Euroopan liigassa pelataan torstaina kotipeli Arsenalia vastaan, mikä sytyttää Rossonerin. Rasitusta tulee tuosta. Lasaretista löytyvät Antonelli, Abate, Conti ja Storari. Ei mahdottomia miinuksia näistä.

Milan on joukkueista parempi, mutta Genoan kotona marginaalit ovat erittäin pienet. Maalimäärää asetellaan normaalia matalammalle kahden erittäin tiiviin joukkueen kohdatessa.

7 Inter – Napoli 12 **

Perustaso 4-5

Kokoonpanot 5-5

Vireystila 2-3

Motivaatio 5-5

Ottelurasitus 5-4

Kotietu normaali

Maalimäärä normaalia vähän suurempi

Serie A Inter ei päässyt pelaamaan Milanon derbyä Davide Astorin traagisen kuoleman siirrettyä sunnuntain pelit. Akut on ainakin ladattu täyteen. Vireystila on ollut heikko jo pidempään, mutta kotona sentään on viime peleissä pystytty kaatamaan itseään heikompia joukkueita. Hyökkäyspäässä kaivataan täysikuntoiselta Mauro Icardilta taikatemppuja. Kokoonpanotilanne sinimustilla on mainio.

Napoli hävisi rumasti kotonaan Derby del Solin Romaa vastaan ja joutui ohueksi altavastaajaksi mestaruustaistossa Juventusta vastaan. Kokonaisuudessaan pelillinen taso on Partenopeilla ollut mainion vakuuttavaa, mutta Romaa vastaan puolustus oli todella hatara. Äkillistä tason nostoa tarvitaan, jotta mestaruus säilyisi omissa käsissä. Alakerrasta pitkäaikaispotilas Faouzi Ghoulam on yhä lasaretissa.

Napoli on joukkueista laadukkaampi, mutta Interin kotona huippuottelun lähtökohdat ovat pienimarginaaliset. Maalimäärää asetellaan hieman normaalia suuremmaksi. Aineksia on vauhdikkaaseen viihdepläjäykseenkin olemassa.

8 Bournemouth – Tottenham 2 *

Perustaso 2-5

Kokoonpanot 4-5

Vireystila 4-4

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 5-2

Kotietu normaali

Maalimäärä suuri

Valioliiga Kevätkaudella tehonsa löytänyt Bournemouth pelaa ihan viihdyttävää ja tuloksekasta futista. Nähdyillä esityksillä ei pitäisi sarjapaikan suhteen tulla huolia.

Tottenham on myös vahvassa iskussa. Tosin viikolla koettiin aivan valtava pettymys, kun Mestarien liigasta tuli lähtö Juventuksen kustannuksella. Manageri Mauricio Pochettino saa kyllä tehdä töitä pelaajien mielialojen nostamiseen. Eiköhän Pochettino hommassaan onnistu ja kentällä nähdään näyttöhaluinen Spurs.

Vieraiden eurorasituksesta huolimatta pitäisi tästä tulla viihdyttävä otatus. Spurs saa selkeän suosikkiaseman ja maalijuhla on täysin mahdollinen.

9 Atletico Madrid – Celta 1 *

Perustaso 5-3

Kokoonpanot 5-5

Vireystila 4-3

Motivaatio 4-4

Ottelurasitus 1-4

Kotietu suuri

Maalimäärä normaalia vähän suurempi

La Liga Atletico hävisi pienillä marginaaleilla Barcelonalle vieraissa ja mestaruustaistossa koettiin ehkä se ratkaiseva takaisku. Paljon vaaditaan sattumuksia, jotta Barcan kahdeksan pisteen etumatka pystytään kuromaan umpeen. Kokonaiskuva Atletin osalta on edelleen erittäin myönteinen pelillisesti katsoen. Euroopan liigaa pelataan taas tällä ja ensi viikolla, mikä tuo rasitusta. Terveystilanne madridilaisilla on alustavasti mainio.

Celta onnistui nousemaan Las Palmasia vastaan tappioasemasta voittoon loppuhetkien maalilla, joka särki vedonlyöjien ja kanarialaisten sydämet. Pelillisesti ei oltu parhaimmillaan, mutta häviön kääntäminen voitoksi kertoo aina positiivisia asioita joukkueesta. Henkisesti pystyttiin kovaan suoritukseen. Kokoonpanotilanne on vahva, joskin keskikentän Daniel Wassin pelaaminen on epävarmaa.

Tasoero on selkeä joukkueiden välillä, joten Atletico on iso kotisuosikki. Mikäli Ticolla jalka painaa, on Celtalla mahdollisuutensa räväköillä kontrilla horjuttaa parempaansa. Itsestään selvä kotivoitto ei siis ole. Maalimäärää voidaan nyt olettaa normaalia hieman suuremmaksi, kun Ticokin on tehojaan löytänyt viime aikoina hyvin, kun pois luetaan tuo Barcelonan matka.

10 Las Palmas – Villarreal 1X ****

Perustaso 2-3

Kokoonpanot 4-4

Vireystila 3-1

Motivaatio 5-4

Ottelurasitus 4-4

Kotietu normaalia vähän suurempi

Maalimäärä normaali

La Liga Las Palmas oli vähällä saada huikealle Barca-tasapelilleen jatkoa, mutta johtoasema menetettiin Celtan vieraana aina tappioksi asti. Vieraissa eivät kanarialaisten pääkopat tunnu millään kestävän riittävän hyvin ja asetelmat jatkuvat säilymistaistelussa vakavina. Puolustuspää on hatara, mutta hurjalla taistelulla on saatu koviakin suorituksia aikaan. Hyökkäyskin on tätä nykyä melko heikko, kun Jonathan Viera myytiin Kiinaan. Varmuudella sivussa on puolustaja Pedro Bigas. Lisäksi useita avauksen miehiä on kysymysmerkkistatuksella.

Villarrealin viime kierrosten otteet ovat olleet väsyneen ja aneemisen oloisia. Gironaa vastaan kärsityssä kahden maalin kotitappiossa ei jäänyt mitään seliteltävää, vaan Submarino Amarillo oli yksinkertaisesti heikko. Viikon tauko tuli hyvään saumaan, jotta energiatasoja saadaan nostettua. Pelin tasokin lienee tuosta syystä nosteessa nyt. Laadukas laitapakki Mario Gaspar on pelikiellossa. Keskikentän Bruno on lasaretissa. Javi Fuegon ja Nicola Sansonen pelikunnot ovat arvoituksia.

Tasoeroa löytyy Villarrealin eduksi, mutta Las Palmas on Gran Canarialla pelannut viime aikoina vahvasti eivätkä marginaalit suuret ole, vaikka toki vierasjoukkue suosikin aseman saa. Maalimäärää asetellaan lähelle 2,5 maalin maagista rajaa.

11 Athletic – Leganes 1 *

Perustaso 3-2

Kokoonpanot 5-5

Vireystila 3-3

Motivaatio 1-3

Ottelurasitus 1-4

Kotietu normaali

Maalimäärä pieni

La Liga Athletic Clubin lyhytkestoinen vahvempi jakso katkesi Sevillassa, kun baskit kärsivät ansaitun tappion. Athleticilla sarjatilanne on haasteellinen, sillä europaikoille pääseminen vaatisi vahvaa venymistä, mutta putoaminenkaan ei ole realistinen uhka. Tämä saattaa ajattaa nyt La Ligan etenkin tällä kierroksella väliinputoajaksi, kun Marseillea vastaan pelataan Europan liigassa pudotuspelejä. Kokoonpanotilanne on vahva. Pitkäaikaispotilas Iker Muniain on varmasti sivussa. Kysymysmerkillä ovat Mikel Balenziaga ja Mikel Rico.

Leganesin surkea putki katkesi, kun kotona kaadettiin Malaga vahvan esityksen jälkeen. Tuttuun tiiviiseen joukkuepuolustamiseen pystyttiin palaamaan ja hyökkäyksessäkin oli riittävästi särmää. Leganesin sarjasijoitus on turvallinen, mikä voi ajattaa jossain vaiheessa flegmaattisuuteen. Hyökkäävä Alexander Szymanovski on loukkaantuneena sivussa.

Athletic Club on joukkueista parempi, mutta keskellä UEL-ruuhkaa Leganesilla on saumansa yllättää jopa San Mames Barrialla. Maalimäärää asetellaan normaalia matalammalle. Lega on sarjan defensiivisin joukkue ja Athletic Clubinkin pelaaminen perustuu tätä nykyä selkeästi alakerran vedenpitävyyteen.

12 VfB Stuttgart – RB Leipzig X2 **

Perustaso 2-4

Kokoonpanot 4-4

Vireystila 5-2

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 5-3

Kotietu normaali

Maalimäärä pieni

Bundesliiga Stuttgart sen kun jatkaa ihmevirettään Tayfun Korkutin alaisuudessa. VfB:n saldo valmentajanvaihdoksen jälkeen on hurja 4–1–0, joten itseluottamus on tapissa. Viime kierroksella Kölniä vastaan peliesitys ei tosin ollut ihmeellinen, ja 3–2-voitossa oli todella paljon hyvää tuuriakin matkassa. Kaksi tehdystä maalista meni todella räikeästi Kölnin maalivahdin piikkiin, eikä vastaavia lahjoja ole missään nimessä luvassa jatkossa säännöllisesti.

RB Leipzig ei ole ollut puolestaan parhaimmillaan pitkään aikaan, mutta Ralph Hasenhüttlin suojatit ovat silti mukana taistelussa ensi kauden Mestarien liiga –paikasta. Siinä sivussa joukkue on mukana yhä Euroopan liigan pudotuspeleissä. Ensimmäinen osaottelu Zenitin isäntänä oli torstaina, ja ratkaiseva toinen osa odottaa ensi viikolla Venäjällä. Se ottelupari saattaa verottaa sekä keskittymistä että fyysistä jaksamista tätä peliä silmällä pitäen. Joidenkin avainpelaajien lepuutus ei olisi yllätys.

Stuttgart saa tässä pelissä kotiedun lisäksi siis lepoedun, minkä myötä tappiottoman putken jatkaminen Korkutin alaisuudessa on hyvin mahdollista. Isännät lähtevät peliin todennäköisesti silti nöyrästi puolustuksen kautta, ja tasapeli olisi ennakolta joukkueelle hyvä tulos. Maaliodotusarvoltaan ottelu on keskimääräistä Bundesliigapeliä vähämaalisempi.

13 Dortmund – Frankfurt 1 *

Perustaso 4-2

Kokoonpanot 4-4

Vireystila 3-4

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 3-5

Kotietu normaali

Maalimäärä normaali

Bundesliiga Dortmund tulee peliin kesken Euroopan liigan pudotuspelien. Avausosa Salzburgia vastaan oli torstaina, ja ratkaiseva toinen osaottelu pelataan jo ensi viikolla. Ottelurasitus saattaa vaikuttaa valmentaja Peter Stögerin avauskokoonpanovalintoihin, joskaan mitään kakkosmiehistöä Borussialta ei tulla näkemään. Bundesliigassa riittää paljon panosta taistelussa ensi kauden Mestarien liiga –paikasta.

Frankfurt on mukana siinä samassa taistelussa, mikä on joukkueelta loistava saavutus. Materiaaliltaan Eintracht on lähempänä sarjan alempaa keskikastia kuin kärkeä, mutta Niko Kovacin suojatit ovat pelanneet erinomaista joukkuepeliä. Tekeminen perustuu ennen kaikkea kurinalaiseen ja sitoutuneeseen puolustustyöskentelyyn. Sillä osa-alueella Kovac ei katso sormiensa läpi minkäänlaista löysäilyä. Frankfurtia vastaan on ensinnäkin hankala luoda paikkoja, ja toisekseen pistää palloa pussiin Huuhkaja-vahti Lukas Hradeckyn ohi.

Vieraat tulevat tähän peliin Dortmundin eurorasituksesta huolimatta altavastaajina, joten lähtökohtana on jälleen puolustuksen pitävyys. Dortmundkin on ollut Stögerin alaisuudessa alkukautta kurinalaisempi joukkue, eikä ole johtoasemassa hakenut aktiivisesti lisämaaleja. Sillä taktiikalla tulosta on tullut (saldo 5–5–0), mutta mitään viihdyttävää Borussian peli ei ole ollut. Tästäkään pelistä ei kannata odottaa maali-ilottelua.

14 Guingamp – Nice 12 **

Perustaso 2-3

Kokoonpanot 5-5

Vireystila 2-3

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 3-3

Kotietu normaali

Maalimäärä normaali

Ligue 1 Guingampin tekeminen ei tällä hetkellä vakuuta. Viime kierroksen tappio oli sen ensimmäinen yli kuukauteen, mutta toisaalta voittojakin on kertynyt vain yksi sitten tammikuun alun. Sarjapaikan suhteen ei ole kuitenkaan suurempaa hätää, sillä sarjasta löytyy vielä monta huonompaa ja heikommassa vireessä olevaa joukkuetta.

Muutaman sijan isäntien edellä sarjataulukossa olevan Nicen otteet ovat viime kierroksilla ailahdelleet. Oman haasteensa toi Euroopan liiga, jossa Les Aiglons lähti laulukuoroon ensimmäisellä pudotuspelikierroksella. Näin ollen loppukauden tavoitteena on sarjan viides tila ja sitä kautta paikka eurokentillä. Viikko sitten esitys Lillen isäntänä oli hyvä ja voitto ansaittu.

Nicen ailahtelevaisuus menee osaltaan haastavan kokoonpanotilanteen piikkiin. Nyt tilanne on kuitenkin jo erittäin hyvä ja runkomiehistä vain puolustaja Maxime Le Marchand lienee sivussa. Myöskään Guingampilla ei pahempia puutteita ole runkopakki Jordan Ikokon pelikiellon lisäksi. Guingampin kotiedun myötä lähtökohdat ovat hyvin ympäripyöreät.

15 Lyon – Caen 1 *

Perustaso 4-2

Kokoonpanot 4-3

Vireystila 2-3

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 1-3

Kotietu normaali

Maalimäärä suuri

Ligue 1 Lyonin leirissä ollaan pienen kriisin partaalla. Alla on kuusi voitotonta kamppailua, minkä myötä ero toisena olevaan Monacoon on kasvanut jo yhdeksään pisteeseen. Kolmantena oleva Marseille ei ole OL:n onneksi kuitenkaan karannut vielä kuin viiden pisteen päähän. Tulosten takana Lyon olisi ansainnut enemmän pisteitä, mutta heikot tulokset näkyvät väistämättä itseluottamuksessa. Lisäksi OL on joutunut rehkimään kahden ottelun viikkotahdilla cupin ja Euroopan liigan takia jo pitkään.

Caenin leirissä itseluottamus on kunnossa. Viime viikolla se pudotti juuri Lyonin Ranskan cupin puolivälierissä ja sarjassa tuli voitto Strasbourgista, mikä kasvatti eron karsintaviivaan jo seitsemään pisteeseen.

Lyon pelasi torstaina Euroopan liigaa Moskovassa ja toinen osa on vuorossa heti tulevalla viikolla, joten kokoonpano on vielä pieni arvoitus. Ykköstähti Nabil Fekir puuttui viikko sitten loukkaantumisen takia, mutta saattaa kuntoutua tähän otteluun. Caenilla on kuitenkin omat haasteensa. Yli kolmasosan joukkueen maaleista viimeistellyt kärki Ivan Santini on pelikiellossa ja alakerrasta ykköstoppari Damien Da Silva lienee edelleen lasaretissa.

Lyon on kiistatta ottelun suosikki, mutta otteluruuhkassa energiaa pyrittäneen säästelemään.

16 Toulouse – Marseille 1 ***

Perustaso 2-4

Kokoonpanot 5-5

Vireystila 3-4

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 3-1

Kotietu normaali

Maalimäärä normaalia vähän suurempi

Ligue 1 Marseillen koko kauden kestänyt maaliputki Stade Velodromella sai kuin saikin jatkoa viikko sitten, kun se nousi vaivoin lisäajalla kulmapotkusta tasoihin Nantesin isäntänä. Ottelu oli sarjakolmoselle hankala ja tekopaikat harvassa, mutta piste silti oikeutettu. Kuluvan viikon torstaina Marseille kohtasi espanjalaisen Athleticin Euroopan liigan pudotuspeleissä ja toinen osa on vuorossa heti tulevalla viikolla, joten rotaatiota lienee jonkin verran luvassa.

Myös Toulouse nousi viikko sitten takaa-ajoasemasta tasoihin. Se pääsi pelaamaan Metzin vieraana pitkään miesylivoimalla ja onnistui lopulta myös maalinteossa. Valmentajanvaihtonsa jälkeen TFC on hävinnyt ainoastaan PSG:lle, mutta kolmen peräkkäisen tasapelin myötä eroa karsintaviivaan ei ole kuin piste.

Toulouse saa selkeän hyödyn Marseillen kovasta ottelurasituksesta, mutta suuren tasoeron myötä isännät välttävät tappion arviolta kerran kahdesta.

17 Feyenoord – AZ 1 *

Hollannin liiga Isännät lähtevät otteluun pienestä liki kerran kahdesta voittavasta suosikkiasemasta.

18 Nottingham – Derby 1 ****

Perustaso 2-4

Kokoonpanot 5-5

Vireystila 3-3

Motivaatio 5-5

Ottelurasitus 4-4

Kotietu normaalia vähän pienempi

Maalimäärä normaalia vähän pienempi

Championship Kuuma paikallispeli on molemmille kauden tärkeimpiä yksittäisiä otteluita. Seurat ovat toistensa arkkivihollisia, ja sarjatilanteesta riippumatta keskinäisissä kohtaamisissa riittää panosta. Derby voitti syyskaudella joukkueiden edellisen kohtaamisen 2–0, joten Nottinghamilla on revanssin paikka.

Kotijoukkue Forestin kurssi vaikuttaa olevan kääntymässä parempaan suuntaan Aitor Karankan alaisuudessa. Espanjalaisluotsi on ollut puikoissa nyt kymmenessä sarjapelissä, joiden saldo on 3–3–4. Viisi viimeisintä on mennyt ilman tappiota. Pelillisesti parannettavaa toki vielä löytyy, ja mukana on ollut ajoittain ripaus tuuriakin. Isossa kuvassa puolustuspeli on kuitenkin parantunut Mark Warburtonin vetämään alkukauteen nähden. Silloin omiin meni keskimäärin 1,6 maalia per peli, nyt Karankan alaisuudessa päästettyjen maalien keskiarvo on 1,2.

Derby taistelee top 6 –paikasta, mutta on menettänyt viime viikkoina asemiaan. Pässien puolustuspeli oli rautaa vielä muutama viikko sitten, mutta kuuteen edelliseen peliin omiin on mennyt peräti 11 maalia. Viimeksi tiistaina Derby menetti QPR:n vieraana 1–0-johdon tasapeliksi viime minuuttien maalilla, mikä kirveli taatusti.

Vieraat lähtevät laadukkaampana joukkueena peliin marginaalisina suosikkeina, mutta panostus saattaa olla puolustuspäässä viime kierrosten takaiskujen jälkeen. Nottingham pelaa Karankan alaisuudessa alkukautta kurinalaisemmin, joten maalijuhlalta ottelu ei ennakolta vaikuta.

Järjestelmä (7+0), 12,80 euroa


Alla oleva taulukko avautuu ja kutistuu klikkaamalla otsikkoa.

+Pelisuositus
+Pelijakauma vihjettä laadittaessa
NroOtteluTod.näk. (%)Pelisuositus
1Juventus - Udinese751871
2Sassuolo - SPAL5228201
3Bologna - Atalanta2127522
4Cagliari - Lazio2126531X
5Crotone - Sampdoria3330371X
6Genoa - Milan3430361X
7Inter - Napoli30284212
8Bournemouth - Tottenham1722612
9Atletico Madrid - Celta7020101
10Las Palmas - Villarreal2829431X
11Athletic - Leganes4828241
12VfB Stuttgart - RB Leipzig362935X2
13Dortmund - Frankfurt5724191
14Guingamp - Nice36303412
15Lyon - Caen6322151
16Toulouse - Marseille2327501
17Feyenoord - AZ4726261
18Nottingham - Derby3430361


KohdeOttelu1x2
1Juventus - Udinese9532
2Sassuolo - SPAL483318
3Bologna - Atalanta242848
4Cagliari - Lazio61283
5Crotone - Sampdoria111672
6Genoa - Milan121969
7Inter - Napoli253045
8Bournemouth - Tottenham51085
9Atletico Madrid - Celta9244
10Las Palmas - Villarreal141768
11Athletic - Leganes602515
12VfB Stuttgart - RB Leipzig432532
13Dortmund - Frankfurt72199
14Guingamp - Nice333235
15Lyon - Caen85105
16Toulouse - Marseille102268
17Feyenoord - AZ611920
18Nottingham - Derby192557

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt