Vakio

Vakio 1: Bonuskierros – potti huimat 500 000 euroa

Julkaistu:

Vakio 1 la
Rahaa on siis jaossa reippaasti normia enemmän. Homma hyvä. Tarjolla on lisärahan lisäksi myös pari kutkuttavan edullista varmaidea.
Varsinaiset supermerkit ovat kierrokselle kortilla. Edullisimmat rastit löytyvät Brentfordin ja Southamptonin voitoista.

Pikkunätin edullisia pelikohteita ovat Readingin voitto sekä ohipelit Fulhamin ja Ipswichin voitoista. Raharastina käytetään Cardiffin ja Birminghamin oikein vähän pelattua tasapeliä. Pelataan tähän kohteeseen myös Cardiffin voitto.

1 Everton – Brighton 1 *

Perustaso 2-1

Kokoonpanot 4-5
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vireystila 2-4

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 5-5

Kotietu normaalia vähän suurempi

Maalimäärä pieni

Valioliiga Evertonin kausi on ollut pettymys. Pitkästä aikaa seurassa panostettiin pelaajahankintoihin, mutta metsään mentiin. Paperilla pakka on ihan ok, mutta kokonaisuus ei klikkaa yhteen. Nykyisen managerin Sam Allardycen riskejä kartteleva taktiikka ei tuo toivottua tulosta. Esitykset ovat vaisuja. Kotikentällä Goodison Parkilla nyt peli tuntuu kulkevan paremmin, mutta vieraissa on köyhää. Enää ei voida piiloutua poissaolojenkaan taakse, sillä kokoonpano alkaa olla ihan vahva.

Brighton on äitynyt oikein hienoon vireeseen. Huimimmat suoritukset kyllä painottuvat kotipeleihin. Vieraissa ollaan aika varovaisia. Viime kierroksella tuli kotona Falmer stadionilla todella maukas 2-1 voitto Arsenalista. Toivottavasti upea voitto ei aiheuta leijumista tähän seuraavaan matsiin, leijuminen on täysin mahdollista.

Everton on peruspakaltaan selvästi edellä, mutta viretilat tasoittavat pelillisiä puntteja. Kotiedulle annetaan kotiriippuvaisten kesken normaalia pikkuisen suurempi merkitys. Brightonin puolustusvoittoinen lähestymistapa pitää maaliodotusarvon kurissa.

2 West Ham – Burnley 1X2 *

Perustaso 2-2

Kokoonpanot 3-3

Vireystila 2-3

Motivaatio 4-3

Ottelurasitus 5-5

Kotietu normaali

Maalimäärä erittäin pieni

Valioliiga West Hamilla on alla pari rumaa 1-4 vierastappiota, Liverpoolille ja Swansealle. Viime peli Swansin vieraana oli perin pliisu: pisteet olivat tärkeitä, mutta esitys oli vailla paloa. Putoamispeikko on vahvasti kintereillä. Nyt varmasti ollaan kotiyleisön edessä näyttöhaluisia. Takalinjoilla on huolta: Arthur Masuako kärsii vielä pelikieltoaan, Winston Reid teloi polvensa ja Angelo Ogbonna sekä James Collins ovat hienoisia kysymysmerkkejä.

Burnley katkaisi viime kierroksella Evertonin kustannuksella jo yhdentoista liigamatsin mittaiseksi venyneen voitottoman putkensa. Voitto teki itseluottamukselle isoa eetwarttia. Sarjapaikka alkaa olla saavutetulla 40 pisteellä aika lähelle taskussa. Sarjataulukossa Burnleyn edellä ovat vain kuusi isoa – suoritus on pikkuseuralta huikea. Keskikentältä missaavat loppukauden ykköstähti Steven Defour ja Robert Brady.

Hammersin voisi kuvitella tulevan matsiin väkevällä otteella. Burnley ottaa iisisti ja keskittyy tapansa mukaan puolustuspelaamisen saloihin, hommahan on toiminut loistavasti. Hammers saa pienen suosikkiaseman. Todella vähämaalisen Burnleyn ollessa kentällä ei maalijuhlaa voi millään muotoa ennakoida.

3 Newcastle – Southampton 2 ***

Perustaso 2-2

Kokoonpanot 4-3

Vireystila 3-2

Motivaatio 4-4

Ottelurasitus 5-5

Kotietu normaali

Maalimäärä pieni

Valioliiga Panosta matsissa riittää, sillä molempien kintereillä väijyy putoamisuhka. Newcastlen sijoitus alakastissa ei ole valtava yllätys, mutta Southamptonilta on kyllä odotettu parempaa. Saintsin suurena murheenkryyninä on hyökkäyspään tehottomuus. Pelejä hallitaan ja eväitä olisi paljon lihavampaan pistepussiin, mutta maalit jäävät turhan usein tekemättä. Sairastuvalla olevaa ykköskärkeä Charlie Austinia kaivataan. Sivussa on myös keskikentän avainpelaajista Steven Davis. Newcastle tasoittelee puntteja keskikentän voimahahmon Jonjo Shelveyn ja tuoreen hankinnan Islam Slimanin poissaoloilla.

Molemmat ovat hyökkäyssuuntaan varsin kevyitä, joten ennakkoon on odotettavissa vähämaalinen ja tasainen koitos. Newcastle saa kotietunsa turvin niukan suosikkiaseman.

4 WBA – Leicester 2 *

Perustaso 2-3

Kokoonpanot 4-5

Vireystila 1-3

Motivaatio 4-3

Ottelurasitus 5-5

Kotietu normaalia vähän pienempi

Maalimäärä normaalia vähän pienempi

Valioliiga WBA:n tila on todella huolestuttava. Pisteitä ei tule ja olo sarjan hännillä on todella tukala. Seuran ympärillä, viheriön ulkopuolellakin, vielä ilmentyy jatkuvasti negatiivistä tapahtumaa. Itseluottamus tuntuu olevan täysin hukassa. Manageri Alan Pardew roikkuu löysässä hirressä, voittoja on pakko tulla tai lähtö käy. Tiedä sitten auttaisiko miehen potkut mitään, umpisolmu ei ole managerin vika. Syyt ovat syvemmällä.

Leicester käy paljon kirkkaammin valoin. WBA:n hermoheikkoinen nykytilanne huomioiden saavat vieraat matsissa niukan suosikkiaseman: kotietukin taitaa kääntyä jo itseään vastaan, fanit ovat turhautuneita. Vain niukan, koska perustaltaan WBA on kyllä pelaajistoltaan selvästi nähtyä potentiaalisempi joukkue. Talismaaniksi hankittu hyökkääjä-ässä Daniel Sturridge jatkaa sairauslomaansa.

5 Huddersfield – Swansea 1X *

Perustaso 1-1

Kokoonpanot 4-4

Vireystila 3-4

Motivaatio 4-4

Ottelurasitus 5-4

Kotietu normaali

Maalimäärä pieni

Valioliiga Matsissa taistellaan isoista pisteistä. Kauden putoamistaistossa nimittäin riittää poikkeuksellisen paljon porukkaa ja nämä kaksi joukkuetta ovat tuossa katraassa vahvasti mukana.

Hudderfield on karistellut pahinta mörköä harteiltaan ottamalla viime viikkoina pari voittoa. Itseluottamusta omaan tekemiseen on näin saatu takaisin. Swansea puolestaan on tuloksellisesti todella väkevässä vireessä. Joulukuussa vastuun ottanut manageri Carlos Carvalhal on saanut, seuran sekoilujen jäljiltä, walesilaisiin potkua. Pelillisesti nyt ei silti aivan täysin hurmata, mutta eipä tämä pakka nyt Valioliigan ykköskalustoa olekaan.

Terrierit saavat kotikenttänsä tuoman edun voimin niukan suosikkiaseman. Kun pisteet nyt ovat tärkeitä, niin pidetään maaliodotusarvo pienenä.

6 Chelsea – Crystal Palace 1 *

Perustaso 5-2

Kokoonpanot 4-1

Vireystila 2-2

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 4-5

Kotietu normaalia vähän pienempi

Maalimäärä normaali

Valioliiga Molemmat seurat elävät vaikeita aikoja. Chelsea on hävinnyt viimeisistä viidestä Valioliigan matsistaan neljä. TOP4-sijoitus on karkaamassa käsistä. Kärkiosasto on pettänyt ja manageri Antonio Contekaan ei taida olla kaikkien silmissä tällä hetkellä ihan täydessä huudossa. Ensi keskiviikkona olisi edessä Mestarien liigassa elintärkeä vierasmatsi Camp Noulla. Avausosassa Chelsea taisteli Barcelonalta 1-1 tasapelin. Pisteet ovat liigassa elintärkeitä, mutta kyllä tuo tuleva suurmatsi syö keskittymistä.

Crystal Palace on puolestaan ollut voitoton jo kuuden matsin ajan. Sarjasijoitus on valunut taas putoamisviivan heikommalle puolelle. Syy vireen katoamiseen löytyy sairastuvalta. Siellä on joukkueellinen pelureita. Voittojen kannalta talismaanisen Wilffried Zahan poissaolo tuntuu todella kovin. Viime kierroksella ManU:n isäntänä taisteltiin urhoollisesti ja esitys oli hyvin kurinalainen. Kaveri vain tuli paremmalla ohi ja 2-0 johtoasema vaihtui kirvelevään 2-3 tappioon.

Stamford Bridgellä on Palacelta odotettavissa kurinalainen puolustustaistelu. Chelsean heikko tulivoima kun on hyydytettävissä. Toki nuo megalomaaniset poissaolot tuovat isoa vaikeusastetta tekemiseen. Chelsea on, olotilastaan huolimatta, suursuosikki. Vielä siitäkin huolimatta, että matsi on näitä Lontoon paikallisia.

7 Cardiff – Birmingham 1X *

Perustaso 4-2

Kokoonpanot 3-4

Vireystila 4-1

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 4-3

Kotietu normaali

Maalimäärä normaalia vähän pienempi

Championship Cardiff taistelee noususta Valioliigaan ja on hyvässä vireessä, vaikka sairastuvalla on ollut viime aikoina jopa kymmenkunta pelaajaa. Suurin osa heistä on tosin täytemiehiä. Tärkeistä pelaajista toppari Sean Morrison ja keskikentän Joe Ralls saattavat palata kehiin tähän otteluun, mutta Aaron Gunnarssonin kuntoutumisessa menee vielä hetki. Bluebirds on ollut vahva läpi kauden etenkin kotikentällään, jossa se on kerännyt koko sarjassa eniten pisteitä. Tähänkin otteluun isännät lähtevät selvinä ennakkosuosikkeina.

Putoamista vastaan taisteleva Birmingham pelasi tiistaina ensimmäisen ottelunsa uuden managerin Garry Monkin alaisuudessa häviämällä Middlesbrough’lle 0–1. Monk on pätevä valmentaja tälle tasolle, mutta hän tarvitsee aikaa saadakseen kädenjälkensä näkyviin. Birminghamin loppukiri alkanee vasta kuun lopulla parin viikon maaottelutauon jälkeen. Tiistain Boro-pelissä Monkin taktiikka oli varovainen, ja samanlaista lähtökohtaa voi odottaa tähän peliin. Tasapelikin olisi Birminghamille ennakolta hyvä tulos.

8 Reading – Leeds 1 **

Perustaso 3-3

Kokoonpanot 4-4

Vireystila 1-2

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 4-3

Kotietu normaali

Maalimäärä normaali

Championship Reading pelasi tiistaina kotonaan huonotasoisessa pelissä 1–1-tasurin putoajakandidaatti Boltonia vastaan. Valmentaja Jaap Stam oli pelin jälkeen tyytyväinen pisteeseen ja totesi tuloksen olleen oikeutettu. Tämä kertoo kaiken Readingin nykytasosta. Joukkueessa on todella laadukkaita pelaajia, joilla voisi taistella top 10 –sijoituksesta, mutta kotitasapelit sarjan heikoimpia joukkueita vastaan tyydyttävät valmentajaa. Royals on surkeassa jamassa, ja saattaa jopa pudota näillä otteilla Ykkösliigaan.

Leeds ei ole materiaaliltaan yhtään isäntiä kummoisempi joukkue, mutta United on pelityyliltään joustavampi. Reading on ajanut itsensä umpikujaan uppiniskaisella lyhytsyöttöpelillään, jota vastaan on helppo pelata. Leeds varioi omaa tekemistään enemmän, ja repertuaarista löytyy myös nopeat vastaiskut. Viime aikoina Leeds on menettänyt pisteitä huonoon maalivahtipeliin, minkä takia keskiviikon Wolves-pelissä tolppien välissä debytoi nuori Bailey Peacock-Farrell. Hänkään ei kuitenkaan vakuuttanut 0–3-tappiossa.

Readingilla on tähän peliin kotiedun lisäksi pieni lepoetu, sillä sen alkuviikon ottelu pelattiin vuorokautta Leedsiä aiemmin. Isännät saavat niiden myötä surkeasta vireestään huolimatta peliin hienoisen suosikin aseman.

9 Preston – Fulham 1X **

Perustaso 3-4

Kokoonpanot 4-4

Vireystila 4-5

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 3-3

Kotietu normaali

Maalimäärä normaali

Championship Preston on hyvässä vireessä ja taistelee tosissaan nousukarsintapaikasta. North End ei ole edes päässyt pelaamaan pitkään aikaan parhaalla kokoonpanollaan, mutta nyt se alkaa olla lähellä. Pitkäaikaispotilas Sean Maguire on palannut kehiin hurjilla tehoilla, ja ykköspakki Tom Clarke saattaa tehdä paluun tässä pelissä.

Fulham on vastustajana aivan sarjan kovimmasta päästä. Mökkiläiset ovat olleet tämän vuoden puolella sarjan paras joukkue, eikä eroa sarjataulukossa kakkosena olevaan Cardiffiin ole enää kuin viisi pistettä. Lontoolaiset pelaavat erittäin viihdyttävää ja tehokasta hyökkäyspeliä, josta pelaajatkin nauttivat. Viimeisimpänä tammikuussa Newcastlesta lainattu ja siellä viime kaudella Championshipin voittanut hyökkääjä Aleksandar Mitrovic kehui Fulhamin pelitapaa ja totesi sen olevan mieluisampi kuin Newcastlen "tulos edellä" –tyyli. Viisi maalia neljään viime peliin mättänyt Mitrovic on Fulhamille loistovahvistus kevään ratkaisupeleihin.

Joukkueiden välillä on selvä tasoero vieraiden hyväksi, ja Preston on kotiedustaan huolimatta ottelussa niukka altavastaaja. Maaliodotusarvo on lähellä sarjan keskiarvoa.

10 Burton A – Bristol C 2 *

Perustaso 1-3

Kokoonpanot 4-3

Vireystila 3-3

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 4-3

Kotietu normaali

Maalimäärä normaali

Championship Burton rämpii putoamisviivan alapuolella ja on yksi suurimpia suosikeita vaihtamaan sarjatasoa. Brewersin pisteet ovat tällä kaudella tulleet pitkälti erittäin puolustusvoittoisella taktiikalla, joka on nojannut siihen, ettei vastustaja saa tehtyä yhtä maalia enempää. Jos Burton on lähtenyt haastamaan vastustajiaan tasapäiseen taisteluun, on omissa kolissut sitten toden teolla. Toppari Ben Turner ja laitapakki John Brayford jatkanevat sairastuvalla, mikä ei helpota tehtävää tässä ottelussa.

Bristol City on ailahdellut viime aikoina. Aivan paras vire on ollut kateissa joulu-tammikuun cup-pelien jälkeen, ja ote nousukarsintapaikasta alkaa lipsua. Robins ei ole materiaaliltaan aivan sarjan parhaimmistoa, joten joukkueelta vaaditaan loppukaudesta venymistä, mikäli paikka kärkikuusikosta meinataan lunastaa.

Tähän peliin vieraat joutuvat ilman pelikiellossa olevia avainpelaajiaan Joe Bryania ja Aden Flintiä. Puolustuksesta myös Nathan Bakerin pelaaminen on epävarmaa, joten alakerran optimiavauksesta saattaa olla sivussa kolme neljäsosaa. Tasoero Burtoniin on kuitenkin sen verran suuri, että vieraat ovat poissaoloistaan huolimatta ottelussa suosikin asemassa.

11 Middlesbrough – Barnsley 1 *

Perustaso 4-2

Kokoonpanot 4-4

Vireystila 3-3

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 3-4

Kotietu normaali

Maalimäärä normaali

Championship Middlesbrough nousi tiistain Birmingham-voitolla omalle paikalleen sarjan kärkikuusikkoon. Boron pelaajamateriaali on sarjan laadukkaimmasta päästä, ja joukkueen puolustuspeli on rautaa Tony Pulisin alaisuudessa. Joukkue ei ole missään nimessä toivottu vastus nousukarsinnoissa, jos ja kun se sinne selviää.

Barnsley taistelee sarjassa säilymisestä. Joukkue jäi helmikuun alussa ikävään paikkaan, kun hyvää työtä tehnyt manageri Paul Heckingbottom lähti vain pari päivää jatkosopimuksen allekirjoitettuaan Leedsiin. Tilalle pikaisella aikataululla palkattu entinen Jose Mourinhon apuvalmentaja Jose Morais on ollut puikoissa neljässä pelissä, joista saldo on 1–1–2. Moraisilla riittää tekemistä, jotta Barnsley välttää putoamisen.

Joukkueiden välillä on selvä perustasoero Middlesbrough’n hyväksi, ja isännät ovat ottelussa suursuosikeita, vaikka keskikentän runkomies Grant Leadbitter on pelikiellossa ja target-kärki Rudy Gestede loukkaantuneena. Hänen poissaolonsa on avannut oven Patrick Bamfordille, joka on käyttänyt suuremman roolinsa täydellisesti (7 maalia viiteen viime peliin). Barnsleyn puolelta topparien Adam Jacksonin ja Matt Millsin pelaaminen on epävarmaa.

12 Ipswich – Sheffield Utd X2 **

Perustaso 2-3

Kokoonpanot 4-4

Vireystila 4-3

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 4-4

Kotietu normaali

Maalimäärä normaali

Championship Ipswich elättelee vielä toiveita nousukarsintapaikasta, mutta siinä rallissa Traktoripojat jäänee katselemaan muiden perävaloja. Nykyinen sijoitus on erinomainen saavutus käytettävissä oleviin resursseihin peilaten – Mick McCarthy on Championship-managerina erittäin pätevä seppä.

Myös Sheffield United taistelee top 6 –paikasta, mutta Bladesin suunta sarjataulukossa on pikemminkin alas- kuin ylöspäin. Sarjanousija aloitti kauden erinomaisesti, mutta sittemmin materiaalin rajat ovat tulleet vastaan. Viimeksi tiistaina Fulhamin vieraana United oli täysin aseeton ja hävisi 0–3.

Vieraat ovat joukkueista luokkaa parempi osapuoli ja vievät pelissä todennäköisesti pallonhallinnan. Ipswichille se asetelma kuitenkin sopii hyvin, sillä isäntien peli perustuu työteliääseen ja kurinalaiseen puolustuspeliin. Ennakkoasetelma on tasainen. Hyökkäyspäässä Traktoripojat ovat vahvoja erikoistilanteissa – ainoastaan sarjakärki Wolves on tehnyt Ipswichia enemmän erikoistilannemaaleja tällä kaudella.

13 Millwall – Brentford 2 ****

Perustaso 2-3

Kokoonpanot 4-4

Vireystila 5-4

Motivaatio 4-4

Ottelurasitus 3-4

Kotietu normaalia vähän pienempi

Maalimäärä normaali

Championship Millwall on kauden positiivisimpia yllättäjiä. Joukkue lähti kauteen putoajasuosikkina, mutta on osoittanut kuuluvansa Championshipin keskikastiin. Manageri Neil Harrisilla ei ole käytettävissään sarjan nimekkäin materiaali, mutta pelitapa sopii tälle joukkueelle täydellisesti. Millwall on hyvin organisoitu puolustuksen osalta, ja isokokoiset, vahvat pelaajat ovat vaikeita horjutettavia kaksinkamppailuissa. Niitä Millwall pyrkii luomaan säännöllisesti pitkillä palloilla ja keskityksillä.

Brentford on pelityyliltään aivan erilainen joukkue, joka nojaa pallonhallintaan. Siinä missä Millwall pyrkii ensisijaisesti estämään vastustajan maalinteon, Brentford haluaa ottaa aloitteen ja voittaa pelit hyökkäämällä. Pelifilosofia on syvällä seuran dna:ssa, ja sekä valmentaja Dean Smith että pelaajat on rekrytoitu nimenomaan sitä tapaa noudattamaan. Brentford häviää selvästi resursseissa sarjan kärkiseuroille, mutta menestyy silti valitsemallaan filosofialla urheilullisesti todella hyvin.

Ottelun lähtökohta on mielenkiintoinen erilaisten pelityylien lisäksi paikallislatauksen takia. Lontoon derbyyn tulee katsomoon todennäköisesti myös paljon Brentford-faneja, joten tunnelman pitäisi olla kunnossa. Millwallilla on silti pieni kotietu, ja sen myötä ottelun lähtökohta on tasainen.

Järjestelmä (4+1), 12,00 euroa


Alla oleva taulukko avautuu ja kutistuu klikkaamalla otsikkoa.

+Pelisuositus
+Pelijakauma vihjettä laadittaessa
NroOtteluTod.näk. (%)Pelisuositus
1Everton - Brighton5128211
2West Ham - Burnley4231271X2
3Newcastle - Southampton3731322
4WBA - Leicester3028422
5Huddersfield - Swansea3930311X
6Chelsea - Crystal Palace731891
7Cardiff - Birmingham5926151X
8Reading - Leeds3829331
9Preston - Fulham3228401X
10Burton A - Bristol C2327502
11Middlesbrough - Barnsley6025151
12Ipswich - Sheffield Utd353035X2
13Millwall - Brentford3629352


KohdeOttelu1x2
1Everton - Brighton532620
2West Ham - Burnley463124
3Newcastle - Southampton423424
4WBA - Leicester222553
5Huddersfield - Swansea392832
6Chelsea - Crystal Palace761410
7Cardiff - Birmingham791210
8Reading - Leeds343135
9Preston - Fulham252947
10Burton A - Bristol C182161
11Middlesbrough - Barnsley761410
12Ipswich - Sheffield Utd412831
13Millwall - Brentford522820

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt