Pelivihjeet

Pitkäveto: Tehot jumiin ja massit kotiin

Julkaistu:

Pitkäveto
Perjantain SM-liigan kierrokselta nostetaan vetoihin yksi matsi.
Perjantai

2595:2 Ilves – Ässät, alle 5,5 maalia 2,00 *** (47-53 %)

SM-liiga Ilves on ottelussa suuressa kaksi kertaa kolmesta voittavassa suosikkiasemassa. Maaliodotusarvo on kohollaan, 5,40 maalia.

Pitkävedossa on Veikkaus arvioinut matsin todella runsasmaaliseksi. Aivan tähän ei lähdetä. Ässillä kun on maalien kanssa vaikeuksia, eikä tässä nyt aivan välttämättä mitään järjetöntä maalijuhlaa tulla todistamaan.

Lauantai
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

2651:X Wolfsburg – Dortmund 3,85 ** (19-28-53 %)

Perustaso 2-4

Kokoonpanot 3-4

Vireystila 3-5

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 4-1

Kotietu normaali

Maalimäärä normaalia vähän suurempi

Bundesliiga Wolfsburg on ailahdellut alkukaudesta. Nykyinen sijoitus keskikastissa vastaa kokonaisuutena hyvin suoritustasoa ja potentiaalia. Sarjasta löytyy useampi selvästi Wolfsburgia parempi joukkue, mutta toisaalta Bruno Labbadian suojatit ovat myöskin luokkaa parempia kuin häntäpään niput.

Sarjakärki Dortmundin voittoputki katkesi viime kierroksella Herthaa vastaan, mutta Borussian peliesitys oli laadukas. Varsinaisen peliajan tasapeli oli tuloksena myös alkuviikon cup-ottelussa Union Berliniä vastaan, mutta jatkopaikka irtosi jatkoajan lopussa tulleella Marco Reusin rankkarimaalilla. Keltamustien peli rullaa kokonaisuutena mainiosti, mutta otteluruuhka on kova.

Vieraat lähtevät kovemmasta rasituksestaan huolimatta otteluun hieman yli 50-prosenttisina suosikkeina. Vetomielessä Dortmundin pelaaminen ei nykykertoimilla kuitenkaan maistu. Wolfsburg ei tosiaan ole vastustajana sieltä sarjan heikoimmasta päästä, ja isännät ovat ottaneet tällä kaudella jo Leverkusenin ja Schalken päänahat. Tasapelin tarjous 3,85 kirvoittaa minimalistiset vetohalut.

Sunnuntai

2156:1 Parma – Frosinone 1,98 *** (54-27-19 %)

Perustaso 2-1

Kokoonpanot 4-3

Vireystila 2-4

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 5-5

Kotietu normaali

Maalimäärä normaali

Serie A Parma on viime kierrokset ollut pahoissa vaikeuksissa, kun itseään laadukkaampia joukkueita on kohdattu. Lisäksi kokoonpanon kanssa on ollut vaikeuksia, mikä on osaltaan vaikuttanut tekemisen tasoon. Isossa kuvassa Parma on ollut alkukaudella vahva. Johtoasemassa puolustustaistelu on ollut etenkin onnistunutta. Yksilötaitoa on hyökkäyspäässä sen verran, että alakastissa erotutaan massasta. Loukkaantumistilanne ei ole enää erityisen paha, mutta toki Inglese, Grassi, Dimarco ja Sierralta ovat edelleen sivussa.

Frosinone jysäytti tiskiin kauden avausvoiton SPALin vieraana ja vieläpä murskalukemin. Pelifilosofiassa on havaittavissa muutosta pelirohkeuden osalta. Kahdessa viime ottelussa onkin isketty yhteensä kuusi maalia, mikä on hyökkäyskaluston perustasoon nähden huikea määrä. Unelmat säilymisestä ovat pikkuseurassa heränneet. Useita avauksen miehiä on sivussa. Lasaretistahan löytyvät Hallfredsson, Dionisi, Perica, Ardaiz ja Paganini.

Parma on joukkueista laadukkaampi ja kotonaan selvä suosikki. Frosinonella on kuitenkin nyt ensi kertaa itseluottamus kunnossa ja tekemisen meininki päällä, joten ottelusta voi hyvinkin tulla erikoinen spektaakkeli. Maalimäärällinen lähtökohta riippuu erittäin paljon vieraiden pelirohkeudesta. Asetellaan lähtökohta normaaliksi ja reagoidaan maalimäärävetoihin livepuolella, jos aihetta on. Ennakkoon Parmaa voi kyllä ostaa vetoihin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt