Pelivihjeet

Vakio 1: Tasaisuus värittää kupongin

Julkaistu:

Vakio 1 la
Bonuskierros tarjoaa kovan haasteen, mutta kyllähän rivistä arvoakin on löydettävissä. Kannattaa lukea miten.
Bonuskierros on haastava, se on sanottava heti kärkeen. Eikä pelkästään siksi, että Ykkösliiga valtaa kupongin, mutta myös sen vuoksi, että tarjonnasta useampi ottelu on ennakkoon todella tasaväkinen. Mutta katsotaan, mitä on tehtävissä.

Varmapuolella selvästi maksavimmat tolpat ovat alipelatut Rochdale, Southend sekä Oxford. Rochdalella on sauma hyvän kontrapelaamisen myötä haavoittaa Doncasteria, Southendilla on puolellaan taasen luokkaetu Gillinghamiin nähden. Oxfordilla on erinomainen sauma kääntää kurssin suuntaa, sillä Plymouth on heikossa hapessa ja kärsii poissaoloista. Oikein pelatuista piikeistä maistuvimmat ovat Peterborough sekä Saksa.

Ohipeliosastolta huomiota eniten herättävät kohteet kuusi sekä seitsemän, joissa kummassakin kotijoukkueiden kannatus on karannut 15-20 prosenttiyksikköä liian suuriksi. Kun kyseessä on marginaalinen sekä vain 45 pinnan suosikit, on maistuvuus ristikakkosille kohdillaan.

Yllätyshakuja ylipelatun suosikin rinnalle haistellaan heti avauskohteeseen, jossa ristin kannatus on hämmästyttävän pieni. Toinen maukas tasapeli haetaan päätöskohteeseen, jossa Bulgarian kannatus on laukalla – joukkue ei ole aivan niin hyvä kuin viime tulokset antavat ymmärtää. Näillä askelmerkeillä bonusrahaa kohti!
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

1 AFC Wimbledon – Portsmouth X2 **

Ykkösliiga. Wimbledonin kauden aloitus on ollut juuri niin haastava kuin odotettiin ja sijoitus juuri putoamisviivan yläpuolella on ansaittu. Viimeksi joukkue hävisi alisuorittaneelle Plymouthille derbymatsin vieraissa 0-1, vaikka oli ottelussa pelillisesti parempi osapuoli. Tämän myötä Dons on hävinnyt edellisestä kuudesta pelistään peräti viisi, joten itseluottamuksen kanssa on myös haasteita. Ongelmia on varsinkin hyökkäyksessä, joka on tehoton. Kokoonpanotilanne on isännillä hyvä.

Portsmouth hävisi viime kierroksella kotona yllättäen alemman keskikastin Gillinghamille 0-2, mutta tappio oli varsin epäonninen, sillä Pompey suorastaan dominoi ottelua. Viimeistely sakkasi tällä kertaa, mutta eiköhän tässä kohtaamisessa palata normaaliin päivärytmiin. Sarjan piikkipaikka on edelleen hallussa. Viikolta on alla 1-0 cup-voitto Kakkosliigan Crawleysta. Portsmouthin vahvuuksiin lukeutuu tiivis ja organisoitu puolustus. Keskikentältä avauksen Wheeler on sivussa.

Tasoero on materiaalien vertailussa varsin suuri. Vieraat pyrkivät enemmän pelaavuuteen, ja AFCW puolestaan vetää linjat tiiviiksi. Lepoetu myönnetään isännille lievänä, mutta Pompeyn kontrollissa ottelun pitäisi edetä – nyt on kyse enemmän tai vähemmän maalinteon tehokkuudesta. Vierasjoukkue ansaitsee vähämaaliseen suuntaan nojaavassa kamppailussa 45 prosentin todennäköisyyden voitolleen.

2 Scunthorpe – Peterborough 2 **

Ykkösliiga. Scunthorpe hävisi viime kierroksella suht tasaisten vaiheiden jälkeen 2-3 numeroin Lutonille, mikä katkaisi kahdeksan matsin tappiottoman putken. Viikolla cupissa tuli pilkuilla tupaan Kakkosliigan kärkijoukkue Lincolnilta. Iron on tulivoimainen joukkue, joka on hävinnyt kotona vain kerran, mutta puolustus vuotaa. Tähän merkittävä vaikutus on kokoonpanotilanteella, sillä ykkösvahti Rory Watson on lasaretissa stuntti Matt Gilksin ohella. Alakerrasta avauksen Horsfield on myös sivussa, kuten myös hyökkääjät Ugbo ja Thomas, joka on Walesin maajoukkueen matkassa. Pieni lisämiinus näistä.

Peterborough aloitti kauden yläkanttiin, mutta nyt joukkueella on alla jo neljä voitotonta peliä. Viime kierroksella joukkue nöyrtyi kotona tylyyn 0-4 tappioon vahvalle Barnsleylle. Lukemat toki mairittelivat Tykesia, peli oli tasaisempi. Viikon EFL Trophyn ottelussa Posh kyykkäsi rankkareilla Brightonin U21-joukkueelle kotona, joten nippua on koeteltu henkisesti viime otteluissa. Posh on isäntien tapaan hyökkäysvahva nippu, mutta alapää vuotaa pahasti, eikä vire ole kummoinen. Muutama pitkäaikaispotilas on rasitteena.

Luvassa pitäisi olla melko hyvätempoinen, viihdyttävämpi sekä tätä kautta runsasmaalinen ottelu. Perustasossa Posh on selvästi parempi, mutta kotietu sekä nykyvire puoltavat paremmin isäntiä. Näistä lähtökohdista ottelu on tuomittava tismalleen tasapääksi.

3 Rochdale – Doncaster 1 ***

Ykkösliiga. Rochdale tasasi sarjassa pisteet reissussa Blackpoolin kanssa 2-2 lukemin, hallitsi palloa, mutta oli vaikeuksissa luodessaan maalipaikkoja. Hyvät tehot pelastivat pisteen. Tasurin myötä joukkue ei ole voittanut sarjassa neljään peliin, mutta Dale onnistui kaatamaan tiistaina cupissa keskikastin Fleetwoodin vieraissa 2-0. Hyökkäyspään onnistumiset ruokkivat itseluottamusta, mutta selvästi suurin akilleen kantapää on alakerrassa, sillä se on virheille altis – joukkue on päästänyt eniten palloja omiin. Perustasoltaan kyseessä on vain alemman keskikastin nippu. Ykköskassari Normanin pelikielto jatkuu.

Doncaster romahti sarjassa Fleetwoodin isäntänä 0-4 kotitappioon, vaikka hallitsi aikaisesta tappioasemasta johtuen peliä selvästi. Hyökkäyskolmanneksella oli todella nihkeää, lisäksi Rovers oli haavoittuvainen vastahyökkäyksille. Donny kaatoi kuitenkin tiistain cupin pelissä Kakkosliigan alemman keskikastin Grimsbyn kotona 2-0. Perustasoltaan Doncaster kuuluu jopa nousukarsintapaikkojen taisteluun, vaikka alkukausi etenikin hieman ylisuorittaen. Kapteeni Tommy Rowe jatkanee sivussa.

Hieman runsasmaaliseen suuntaan nojaava sekä tasainen ottelu on edessä. Pienet marginaalit ratkaisevat. Vieraat ovat perustasoltaan toista luokkaa parempia, niinpä Rochdale jää kotiedun myötä pikkiriikkiseen suosikin asemaan.

4 Accrington – Bradford 1X *

Ykkösliiga. Sarjanousija Accrington on pelannut odotuksia selvästi paremmin, mutta onnikin on ollut puolella, sillä Stanley on kääntänyt useita tasaisia kamppailuja voitoiksi. Viimeksi Shrewsbury kaatui kotona niukasti 1-0, mutta vieraiden aikainen ulosajo helpotti tehtävää oleellisesti. Puolustuspää on ollut selvä vahvuus. Joukkue kaatoi viikolla cupissa Kakkosliigan jumbojoukkue Macclesfieldin selvästi 4-1. Kapteeni Conneelyn pelaaminen on epävarmaa.

Bradfordin kausi on ollut vaikea ja odotuksiin nähden pettymys. Manageri on ehditty jo vaihtaa, ja varsinkin maalinteko on ollut yhtä tervanjuontia. Viime kierroksella Bantams hävisi kotona melko tasaisen ottelun Sunderlandille 1-2, vaikka sai pelata reilut 20 minuuttia ylivoimalla. Viikolla tuli taas lunta tupaan, kun Bantams kärsi cupissa 1-4 kotitappion Oldhamille. Joukkueen kokoonpanotilanne on ollut karmiva, sillä sivussa on avauksen verran miehiä. Vaikealta näyttää.

Enne kauden alkua Bradfordia pidettiin selvästi potentiaalisempana, mutta esitykset ovat jättäneet kylmäksi. Eivätköhän vieraat lähesty ottelua melko vahvasti puolustuspelin kautta, niinpä maalijuhlaa tuskin päästään todistamaan. Vire- sekä kotietu tekevät Accringtonista jopa useammin kuin kerran kahdesta voittavan suosikin.

5 Gillingham – Southend 2 ***

Ykkösliiga. Gillingham on päässyt pahimman alhon yli ja otti viimeksi sarjassa merkittävän sekä itseluottamusta takuulla nostattavan päänahan, kun sarjakärki Portsmouth kaatui vieraissa 2-0 – toki varsin onnekkaasti ja esityksen valossa heikompana joukkueena, mutta kaikki lasketaan. No, viikolla cupissa tuli sitten kotona tylysti tauluun Tottenhamin junnuilta 0-4 lukemin. Gillies on alemman keskikastin joukkue, jolla on haasteita alakerran pitävyyden kanssa. Avauksesta kolme pelaajaa on epävarmalla statuksella (Charles-Cook, Ogilvie, Bingham).

Southend on sarjassa jo neljän ottelun tappiottomassa putkessa, kun edelliskierroksella pelattiin ansaitut kiikarit jumbo Oxfordin kanssa. Viikolla joukkue kuitenkin nöyrtyi cupissa Kakkosliigan ylemmän keskiastin Colchesterin vieraana 0-2 tappioon. Perustasoltaan United kuuluu tasaiseen keskikastiin. Shrimpers on ollut kotonaan vahva ja ottelut ovat usein runsasmaalisempia. Kokoonpanon suhteen on ollut lieviä haasteita tiiviissä ottelutahdissa, sillä rotaatiota ei liikaa päästä käyttämään. Puoli joukkueellista potentiaalista avauksen pelaaja miehittää nimittäin lasarettia.

Melkoisen tasainen vääntö tässäkin pisteistä saadaan. Maalipaikkoja pitäisi olla luvassa kumpaankin päätyyn, sillä peli nojaa runsasmaalisempaan suuntaan. Southend on noin kahta luokkaa kovempi perustasoltaan ja nousee tämän myötä vähän yli 40 pinnan suosikiksi, vieraskentästä huolimatta.

6 Fleetwood – Shrewsbury X2 ***

Ykkösliiga. Fleetwood kaatoi viimeksi Doncasterin reissussa peräti 4-0, mikä katkaisi kuuden pelin voitottoman putken. Joukkue meni aikaiseen johtoon, puolusti suht tiiviisti ja viimeisteli kontrista kovilla tehoilla, mutta puolustuspää oli osin onnekas. Cod Army aloitti kauden hulttion maineessa olevan Joey Bartonin alaisuudessa väkevästi, mutta sittemmin paras isku on hiipunut, odotetustikin. Perustaso on lähellä nykyistä sarjasijoitusta. Viikon cup-pelissä Fleetwood otti nuhaan heikkovireiseltä Rochdalelta kotona 0-2. Poissaolomurheita isännillä on, sillä avaukseen tyrkyllä olevia pelimanneja on puoli joukkueellista sivussa.

Shrewsbury hävisi viimeksi Accringtonin vieraana 0-1, mutta aikainen punakortti vaikeutti tehtävää merkittävästi. Salop pelaa tyypillisesti puolustuksen kautta, mutta hyökkäyspää on kovin tehoton. Viikolta on tosin alla 6-0 murskajaiset Kakkosliigan Tranmeren isäntänä, mikä oli joukkueelle jo neljäs tappioton peli putkeen. Nykyinen sarjasijoitus ei kerro kaikkea joukkueen todellisesta potentiaalista. Ykkösmaalivahti Ripley on pelikieltoisena sivussa.

Todella haastavasta vakiokierroksesta on kyse, sillä myös tämä kutoskohteen ottelu on ennakkoon varsin tasainen ja kääntyy helposti päivän vireen myötä kumpaan tahansa suuntaan. Jätetään Fleetwood ennakkoon vähämaalisemmassa ottelussa aivan marginaaliseen suosikkiasemaan, mutta pidetään mielessä, että runsas rastitus on tällaisissa mittelöissä usein tarpeen.

7 Coventry – Wycombe X2 ****

Ykkösliiga. Coventry nousi edellisessä sarjapelissään viimeisellä kymmenminuuttisella tappiolta 2-1 vierasvoittoon Charltonia vastaan – vastoin pelin kuvaa. Itseluottamukselle moinen suoritus tekee totta kai nannaa, semminkin kun hyökkäyspeli on ollut kauden alussa todella heikkoa ja ennen kaikkea tahotonta. Paikoille ei päästä. Viikolla Kakkosliigan nousukarsintasijoilla oleva Forest Green kaatui cupissa vasta rankkareilla. Sky Bluesin alakerrassa on poissaoloja, mistä annetaan pieni miinus.

Sarjanousija Wycombe palasi sarjassa voittojen tielle, kun alavireinen Burton kaatui osin onnekkaasti kotona 2-1. Aiemmin tasaisten pelien voittaminen on ollut Wanderersille haastavaa, eikä tälläkään kertaa ollut kaukana, että aikainen johto olisi munittu. Johtoasemassa kaivattaisiin aktiivisempaa peliotetta. Viikolta Chairboys ei kerännyt rasitusta cupin puolelta, mistä voidaan myöntää pieni etu. Vierailla on muutama poissaolo, tärkeimpänä kapteeni El-Abd.

Hieman vähämaalisempaan suuntaan ottelu nojaa ainakin ennakolta. Perustasoltaan Coventry on vain hieman kovempi, niinpä kotietu määrittelee tässä kohtaa käytännössä suosikkiaseman suuruuden. Ja sehän on 45 prosentin kokoluokkaa.

8 Burton – Bristol R 1 *

Ykkösliiga. Burtonin kaudesta osattiin odottaa haastavaa, sillä materiaali ei päätä huimaa. Kotona tulosta on irronnut jotenkuten, mutta hyökkäys kaipaa kipeästi tehoja. Albion pelaa vahvasti puolustuksen kautta. Viime kierrokselta tilille tuli hieman epäonninenkin 1-2 vierastappio Wycombelle. Viikon cup-pelissä puolestaan Brewersin tappiosarakkeeseen saatiin taas yksi tikki lisää, kun joukkue taipui Kakkosliigan Port Valelle 0-1. Eikä tehtyä maalia taaskaan. Paineet hyökkäyskaartilla alkavat olla melkoiset. Kokoonpanotilanne on ollut niin ikään haastava, sillä ykkösvahti Bywater on ollut sivussa. Lisäksi kolhuista on kärsinyt avauksen hyökkääjä Templeton.

Bristol Rovers sai ilahduttavasti tiistain cupin matsissa kolmen pelin voitottoman putkensa vihdoin katki Kakkosliigan heikkovireisen Yeovilin kustannuksella. Sarjasta alla on niukka ja harmittava lisäajan 0-1 kotitappio kärkipään Walsallille. Pistejako olisi ollut reilumpi lopputulema. Myös Roversin suurimmat haasteet ovat hyökkäyspäässä, joka ei saa palloa verkkoon riittävillä tehoilla. Toki paikkojen luomisessakin on haasteita. Pirates pelaa vieraissa vahvasti puolustuksen kautta. Merkittäviä poissaoloja ei vierailla pitäisi olla.

Burtonin materiaali on eittämättä hieman parempi, mutta vire ja itseluottamus ovat hakusessa. Kun kumpikin joukkue on ollut hyökkäyspäässä kovin avuton, niin maalijuhlaksi tämä kohtaaminen ei käänny sitten millään. Luvassa lienee matalatempoinen sekä katsojilleen jopa tylsä ottelu, jossa hyökkäyspäässä tuhrataan oikein urakalla. joten hiukan alle kerran kahdesta voittavasta kotisuosikista on kyse. Isännille myönnetään 45 prosentin suosikkiasema.

9 Oxford – Plymouth 1 ***

Ykkösliiga. Oxfordilla on alla maaliton tasuri keskikastin Southendin vieraana melko mitäänsanomattomassa pelissä, jossa sarjajumbo oli kuitenkin hieman parempi. Yellows on voittanut sarjassa vasta kertaalleen ja hävisi viikolla myös cupissa, kun Kakkosliigan Northampton haki ylipoistokaupungista 2-1 vierasvoiton. United on tullut viime kausina tutuksi vahvana kotijoukkueena, mutta tällä kaudella on ollut vaikeaa. Varsinkin puolustus on ollut epävarma ja antavainen. Poissaolojakin on rasitteena.

Plymouth on ollut syksyn suurimpia pettymyksiä, eikä joukkueen otteista liikaa kehuttavaa löydy. Argylea odoteltiin jopa nousutaisteluun, mutta totuus on ollut karu. Sarjasta alla on kuitenkin 1-0 kotivoitto vaisuhkosta Wimbledonista, mutta huolestuttavaa oli, että Pilgrims oli ottelussa pelillisesti jopa huonompi. Viikolta on alla tyly 0-3 cup-tappio Kakkosliigan keskikastin Swindonin isäntänä. Myös vierailla on loukkaantumissuma päällä – avauksesta on sivussa yli puoli joukkueellista.

Materiaali on Plymouthilla parempi, mutta vire on surkea ja kokoonpanotilannekin on selvästi heikompi. Oxfordilla olisi erinomainen sauma kääntää kurssiaan, mutta hyökkäyksen on nyt onnistuttava. Tasainen sekä pienten marginaalien kamppailu on tässäkin kyseessä. Kotijoukkue kipuaa kaikesta huolimatta hieman alle kerran kahdesta voittavan suosikin asemaan.

10 Norja – Slovenia 1 *

Kansojen liiga. Norjan viiden pelin voittoputki katkesi viimeksi epäonnisesti Bulgarian vieraana. Lars Lagerbäckin suojatit olivat pelillisesti niskan päällä ja voittivat maalintekoyritykset 14–3, mutta lopputulos taululla oli 0–1-tappio. Jobinpostia tuli vieläpä ykköstoppari Håvard Nordveitin viime hetken ulosajosta, mikä tietää pelikieltoa tähän otteluun. Nordveitin lisäksi isänniltä puuttuu toinen viime aikojen runkotoppari Kristoffer Ajer, joka on loukkaantunut.

Slovenia on kahden kierroksen jälkeen nollakerhossa, joten haaveet lohkovoitosta ovat ohuet. Viimeksi joukkue hävisi viime hetken omalla maalilla Kyproksen vieraana 1–2, minkä jälkeen fiilikset olivat varmasti alamaissa. Vieraiden tähtivahti Jan Oblak on edelleen sivussa maajoukkueesta. Loukkaantuminen estää myös keskikentän avainpelaajan Kevin Kampl’n pelaamisen.

Norja lähtee topparihuolistaan huolimatta peliin kotiedun turvin kiistatta suosikkina. Slovenia tuntuu olevan tällä hetkellä hieman sekaisin, ja lopuissa Kansojen liigan peleissä saatetaan nähdä kokeiluja tulevia EM-karsintoja silmällä pitäen.

11 Hollanti – Saksa 2 **

Kansojen liiga. Huippumaiden kohtaamisessa on ennakkoasetelma vähintäänkin mielenkiintoinen. Tappio olisi lohkovoittoa ajatellen molemmille karvas. Hollanti tekee tulemistaan takaisin aivan maailman terävimpään kärkeen. Vielä on päävalmentaja Ronald Koemanilla kuitenkin työsarkaa. Germaanit puolestaan yrittävät toipua kesän MM-shokista. Kansojen liigan maalittomaan tasapeliin päättynyt kotiottelu Ranskaa vastaan oli jo paljon parempaa tekemistä kuin mitä MM-viheriöillä nähtiin. Saksa on palaamassa raiteilleen.

Saksa on vahvempi nippu. Suoritustason yllä on kuitenkin pientä kysymystä, joten eivät vieraat saa kuin pienen suosikkiaseman. Maaliodottama on suuren suuntaan.

12 Irlanti – Tanska X2 **

Kansojen liiga. Irlannin taival Kansojen liigassa alkoi brittiderbyssä katastrofaalisella 1–4-tappiolla Walesille. Martin O’Neillin suojattien peliesitys oli aivan luokaton. Sen jälkeen pientä ryhtiliikettä tapahtui harjoituspelissä Puolan vieraana. 1–1-tasapeli paranteli hieman kovia kokenutta itseluottamusta, mutta todellinen näytön paikka on nyt kotiyleisön edessä. Taistelutahtoa pitää löytyä ja keskittymisen kestää puolustuspäässä täydet 90 minuuttia, sillä vastus sen kun kovenee.

Tanskalta puuttuu hyökkäyspään ykköstähti Christian Eriksen, mutta vierailla riittää silti laatua Irlantia enemmän. Åge Hareiden luotsaama Tanska kaatoi Kansojen liigan avauksessaan Walesin Eriksenin maaleilla 2–0. Kesän MM-kisoista muistetaan, miten hyvin organisoitu joukkue Tanska on puolustussuuntaan. Irlannin vahvuus ei todellakaan ole hyökkääminen, joten vierailla on kelpo saumat pisteille.

Eriksenin poissaolo kirpaisee hyökkäyspäässä ja jättää todella suuret saappaat muun muassa laitureille Pione Sistolle ja Youssuf Poulsenille. He pystyvät haastoillaan luomaan tilanteita, mutta nyt pitää hoitaa myös viimeistely. Vieraat ovat ottelussa niukkoja suosikeita Irlannin kovasta kotiedusta huolimatta.

13 Bulgaria – Kypros 1X *

Kansojen liiga. Bulgaria johtaa hieman yllättäen lohkoa puhtaalla pelillä. Petar Hubchevin suojatit eivät ole esittäneet toistaiseksi mitään ihmeellistä, mutta pienet marginaalit ovat kääntyneet joukkueen puolelle. Avauskierroksella kaatui vieraissa Slovenia 2–1, ja viimeksi kotona Norja voitettiin osin hyvän tuurinkin avustamana 1–0. Jos ei muuta, niin ainakin fiilis ja itseluottamus joukkueen sisällä ovat kunnossa.

Kypros avasi voittotilinsä Kansojen liigassa viime kierroksella Slovenian kustannuksella. Tasainen vääntö kääntyi saarelaisten kotivoitoksi viime hetken omalla maalilla. Avauskierroksella Norjassa Kypros oli vastaantulija ja hävisi 0–2.

Bulgaria lähtee peliin kotiedun turvin varsin selvänä suosikkina, mutta mitään ylikävelyä tästä ei kannata odotella. Bulgaria ei ole niin hyvä joukkue kuin pelkät viime pelien tulokset väittävät. Jossain vaiheessa ne tuurit tasoittuvat ja edessä on nihkeämpiä iltapuhteita.

Järjestelmän (6+0) hinta 16 euroa.Alla oleva taulukko avautuu ja kutistuu klikkaamalla otsikkoa.

+Pelisuositus
NroOtteluTod.näk. (%)Pelisuositus
1AFC Wimbledon - Portsmouth272845X2
2Scunthorpe - Peterborough3628362
3Rochdale - Doncaster3727361
4Accrington S - Bradford5226221X
5Gillingham - Southend3027432
6Fleetwood - Shrewsbury372835X2
7Coventry - Wycombe452728X2
8Burton - Bristol R4528271
9Oxford - Plymouth4826261
10Norja - Slovenia5725181
11Hollanti - Saksa2728452
12Irlanti - Tanska313138X2
13Bulgaria - Kypros6224141X
Järj. (6+0), 16,00 e


+Pelijakauma vihjettä laadittaessa
KohdeOttelu1x2
1AFC Wimbledon - Portsmouth311949
2Scunthorpe - Peterborough452530
3Rochdale - Doncaster272845
4Accrington S - Bradford681814
5Gillingham - Southend372835
6Fleetwood - Shrewsbury522820
7Coventry - Wycombe662113
8Burton - Bristol R512920
9Oxford - Plymouth422830
10Norja - Slovenia691813
11Hollanti - Saksa263044
12Irlanti - Tanska293041
13Bulgaria - Kypros78139


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt