Pelivihjeet

Vakio 1: Järki käteen, ManC ja Chelsea varmoiksi – raharastit haetaan toisaalta

Julkaistu:

Vakio 1 la
Jättisuosikkeja ei tällä kierroksella väistellä. Arvoa riville saadaan parilla tasaisempien ennakkoasetelmien matsien herkullisella varmaidealla ja muutamalla ohipelillä pikkusuosikeista.
Jättisuosikkien Manchester Cityn ja Chelsean voitot rastitaan mutkitta varmoiksi. Pidetään näin rivin osuvuus ja hinta järjen rajoissa. Suurseurojen Manchester Unitedin ja Arsenalin voitot kelpaavat noin oikein pelattuina myös rivin ankkureiksi.

Tasaisten ennakkoasetelmien matseista maistuvat todella mehukkaasti varmoiksi Stoken sekä Aston Villan voitot. Leicesterin voitto kelpaa vähän pienemmällä intohimolla.

Ohipelejä liika pelatuista haetaan laistamalla Middlesbroughin, Swansean, Leedsin sekä Derbyn voitot. Näillä saadaan rivin arvoakin hilattua paremmaksi.

1 Manchester City – Fulham 1 **

Perustaso 5-2
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kokoonpanot 4-5

Vireystila 3-3

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 4-4

Kotietu normaali

Maalimäärä erittäin suuri

Valioliiga Ennakkoasetelma on siinä mielessä mielenkiintoinen, että millä tyylillä Fulhamin manageri Slaviša Jokanović tulee miehensä ryhmittämään. Fulham tykkää olla aktiivinen ja rohkea. Cityä vastaan rajallisella materiaalilla esitetty rohkeus vain sattuu usein osumaan omaan nilkkaan. Liiallinen hyökkäysinto kun tuppaa näkymään usein karulla tavalla päästetyissä maaleissa.

Kokoonpanoissa ei pitäisi olla suurta häikkää. Cityltä nyt edelleen uupuu tähtistatuksen omaava Kevin De Bruyne. Ensi keskiviikkona manchesteriläiset isännöivät Mestarien liigassa Lyonia. Tulevan ei pitäisi häiritä keskittymistä tähän liigamatsiin.

City pyrkii dominoimaan kentän jokaisella osa-alueella ja tahtoo mustasukkaisesti pitää pallon hallussaan. Kyllähän tästä on luvassa hyvin yksipuolinen näytös. City on jättisuosikki ja maaliodotusarvo on hyvin reipas.

2 Chelsea – Cardiff 1 *

Perustaso 5-1

Kokoonpanot 5-5

Vireystila 3-3

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 4-4

Kotietu normaali

Maalimäärä suuri

Valioliiga Tasoero on valtava ja matsista pitäisi tulla todella yksipuolinen Chelsean näytös. Ennakkoon voisi ajatella, että Cardiff vetää vain liinat kiinni ja toivoo parasta. Cardiffin manageri Neil Warnock on kuitenkin antanut lausuntoja, että bussia ei tulla parkkeeraamaan. Silloin kun peli olisi käytännössä menetetty, kyllä Chelsea sen maalin tulisi tekemään 90. minuutin painostuksen tuloksena. Warnockin puheissa on, ainakin omaan korvaan, järkeä. Eipä tässä ole mitään hävittävää, joten miksi ei lähdettäisi yrittämään viihdyttävää spektaakkelia. Ainakin hävitään sitten tyylillä.

Noh, lähtee Warnock matsiin millä taktiikalla hyvänsä, tulee peli olemaan vahvasti Chelsean hallinnassa. Muu kuin kotivoitto olisi iso paukku. Maaliodotusarvo pidetään Chelsean nykyisen aktiivisemman pelityylin ansiosta suurena.

3 Newcastle – Arsenal 2 *

Perustaso 2-4

Kokoonpanot 4-4

Vireystila 2-2

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 4-4

Kotietu normaali

Maalimäärä normaalia vähän suurempi

Valioliiga Newcastlessa on jo tilausta seuran normaalille kriisitilalle. Voittotili on vielä korkkaamatta ja edelleen omistajana oleva Mike Ashley on omiaan sotkemaan pakan. Voitottomuus nyt ei sinänsä ole ihme, sillä alkukauden otteluohjelma on ollut vaikea. Vastassa ovat olleet suurseurat Tottenham, Chelsea ja ManC. ”Helppoja” vastaan on oteltu maaliton tasapeli Cardiffissa. Liigacupista tuli lähtö Nottinghamin toimesta. Kuumuuskertoimet ovat varmasti nousussa ja kohta pitää alkaa tulosta tulemaan.

Arsenal hakee vielä itseään. Puolustus ei ole vielä omaksunut Unai Emeryn filosofiaa. Pelattuihin neljään matsiin päästetty rumat kahdeksan maalia ja ennen maaottelutaukoa jopa Cardiffin köykäinen tulivoima onnistui peräti kahdesti. Noh, on Gunners parissa viime matsissaan kuitannut nuo päästetyt maalit ja voittoja on tullut. Huolestuttavaa on myös ollut, että maalilla on Petr Cech ollut normaalia virhealttiimpi.

On mielenkiintoista nähdä löytyykö Newcastlen käskyttäjältä Rafael Beniteziltä rohkeutta koettaa iskeä kunnolla Gunnersin haavoittuvaiseen puolustukseen. Benitezin lähestymistapa näitä suurseuroja vastaan kun on ollut perin varovainen. Tasoeroa löytyy ja Gunners arvioidaan kerran kahdesta voittavaan suosikkiasemaan. Maaliodotusarvo on suuren suuntaan.

4 Bournemouth – Leicester 2 **

Perustaso 2-3

Kokoonpanot 4-5

Vireystila 3-3

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 4-4

Kotietu normaali

Maalimäärä normaali

Valioliiga Joukkueiden kaudet ovat startanneet ihan ok-merkeissä. Bournemouth löysi pelijyvänsä viime keväänä ja on jatkanut siitä mihin silloin jäi. Putoamisen ei pitäisi olla uhka. Leicester näyttäisi kestävän Riyad Mahrezin lähdön ja kamppailee TOP10-sijoituksista. Ketuille on hyvä uutinen, että viimeiset kolme matsia pelikieltoaan kärsinyt ykköskärki Jamie Vardy on taas käytettävissä. Kokoonpanotilanne on kohdallaan. Bournemouthilta puuttuu edelleen tulivoimasta laituri Junior Stanislas.

Isännät tullevat pitämään enempi palloa, mutta tämähän vain sopii Kettujen vastaiskupelaamiselle. Bournemouth ansaitsee niukan suosikkiaseman.

5 Huddersfield – Crystal Palace 1X2 *

Perustaso 1-2

Kokoonpanot 4-3

Vireystila 3-3

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 4-4

Kotietu normaali

Maalimäärä pieni

Valioliiga Huddersfieldille on helppo povata todella vaikeaa kautta. Pakka ei vain riitä tälle tasolle, etenkin hyökkäyssuuntaan ollaan liian keveitä. Prässipelin ystävällä manageri David Wagnerilla on täysi päivätyö pähkäillä balanssin ja riittävyyden löytämiseksi. En usko sitä löytyvän ja keväällä irvistellään kohti Championshipiä.

Roy Hodgsonin vetämä Crystal Palace on ollut alkukaudesta hienoinen pettymys. Odotukset olisivat keskikastiin, mutta nykymeno näyttää mieluummin alemman keskikastin touhuilulta. Tähän matsiin on huolta kokoonpanon suhteen. Takalinjoilta ovat sairastuvalla Pape Souare, James Tomkins ja Scott Dann. Hyökkäyspäästä on luokiteltu epävarmoiksi osallistujiksi Wilfried Zaha ja Christian Benteke. Rotaatiokärki Connor Wikcham jatkaa sairauslomaansa. Zaha kyllä mitä todennäköisimmin on pelikunnossa. Mies on joukkueelle elintärkeä ja poissaolo olisi valtava takaisku.

Huddersfieldin suhteen ei oikein löydy luottoa ja Palace saa vieraissakin marginaalisen suosikkiaseman. Tehoiltaan köyhien kohdatessa ei maalijuhlaa voi odotella, joten maaliodotusarvo on pieni. Ja pienenee entisestään, jos Zaha on sivussa.

6 Watford – Manchester Utd 2 **

Perustaso 2-5

Kokoonpanot 5-3

Vireystila 4-2

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 4-4

Kotietu normaali

Maalimäärä normaali

Valioliiga Watfordin alkukausi on ollut täyskymppi. Manageri Javi Garcian pelitapa on toiminut vastustajan mukaan, eikä pistemenetyksiä ole vielä koettu. Aivan tulostensa kova ei Watford kyllä ole ollut. Harmonian pysyessä on kyllä hyvä keskikastin sijoitus ihan mahdollinen. Itseluottamushan on tällä hetkellä tapissa. Kokoonpanopuolella eletään historiallisia hetkiä, sillä sairastuvalla ei ole ruuhkaa.

Paljon kritisoitu ja heikosti kauden aloittanut ManU sai pienen hengähdystauon voittamalla ennen maaottelutaukoa Burnleyn. Clarets ei kyllä ole tällä hetkellä erikoinen mittari. Suurimmat paineet nyt kuitenkin saatiin harteilta. Peli ei edelleenkään ole täydessä balanssissa, eikä henki tunnu olevan aivan paras mahdollinen. Takalinjoilta puuttuvat maaottelussa päätällin saanut Luke Shaw ja Phil Jones. Marcos Rojon sekä Marouane Fellainin yllä on pieni poissaolon mahdollisuus. Kärjestä kärsii Marcus Rashford pelikieltoaan. Pientä miikkaa poissaoloista.

Watford haluaa varmasti antaa otteen ManU:lle, mutta eipä tuo Jose Mourinhon tyyli nyt suuremmin haikaile pallonhallintaa. Hyökkäyspeli on ManU:lla edelleen paljon yksilöiden varassa, mutta ovathan ne yksilöt maailman valioita. Edessä on varmasti tiukka vääntö. Paremman materiaalin ManU saa noin kerran kahdesta voittavan suosikkiaseman. Maaliodotusarvo ei nouse pilviin.

7 Norwich – Middlesbrough 1X ***

Perustaso 3-5

Kokoonpanot 5-5

Vireystila 2-3

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 5-5

Kotietu normaali

Maalimäärä normaalia vähän pienempi

Championship Norwich ei ole alkukaudesta vakuuttanut. Potentiaalia joukkueessa on keskikastiin tai jopa sen paremmalle puolelle, mutta pienet marginaalit eivät vain tunnu kääntyvän Kanarialintujen hyväksi. Positiivista on se, että valmentaja Daniel Farke saa jalkeille parhaan mahdollisen kokoonpanon Mario Vrancicin palatessa kehiin, joten ainakaan poissaoloista suoritustaso ei jää kiinni.

Middlesbrough on aloittanut kautensa vahvasti, vaikka pelaajamateriaalia muokattiin pitkin elokuuta. Pari avauksen pelaajaa lähti Valioliigaan elokuun alkupuolella, mutta manageri Tony Pulis sai hankittua kuun lopussa lisävahvistuksia. Laitapuolustaja Sam McQueen tuli lainalle Southamptonista, toppari Danny Batth Wolverhamptonista ja keskikentän George Saville Millwallista. Boron kokoonpanotilanne on vahva, pelipaikoista käydään sisäistä kamppailua, ja Pulisilla on vaihtoehtoja erilaisiin pelisysteemeihin.

Joukkueiden välillä on selvä tasoero vieraiden hyväksi, mutta Norwichin kotietu tasoittaa lähtökohtia. Boro on tuttuun Pulis-tyyliin ennen kaikkea organisoidusti puolustava joukkue, minkä se näytti viimeksi sarjakärki Leedsin vieraana. Maaliodotusarvo tässä pelissä on sarjan keskiarvoa pienempi.

8 Swansea – Nottingham X2 ***

Perustaso 4-3

Kokoonpanot 4-5

Vireystila 3-3

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 5-5

Kotietu normaali

Maalimäärä normaalia vähän pienempi

Championship Swansea keikkuu nousukarsintapaikan tuntumassa, muttei ole esittänyt pelillisesti mitään ihmeellistä. Valioliigasta pudonnut seura hakee hieman identiteettiään uuden managerin Graham Potterin alaisuudessa. Toistaiseksi pelaaminen on ollut reaktiivista ja ennen kaikkea oman pään suojelua. Hyökkäystehot ovat olleet luotuihin paikkoihin nähden kovalla tasolla – Joutsenet ovat maalintekoyrityksissä sarjajumbo 9,5:n ottelukohtaisella keskiarvollaan.

Nottingham rankattiin joidenkin vedonvälittäjien toimesta kauden alla nousijakandidaatiksi paljon vahvistuneen pelaajamateriaalin ja pätevän Aitor Karankan valmennuksen takia. Forest on tosiaan panostanut joukkueeseen paljon, mutta ihan kärkijoukkueita se ei kuitenkaan ole. Siirtoikkunan lopulla Nottinghamiin saapuivat wing-back Saidy Janko Portosta ja keskikentän Panagiotis Tachtsidis Olympiakosista. Maaottelutauolla tehtiin sopimus vielä vapailla papereilla liikkuneen, monivuotisen WBA:n luottopelurin Claudio Yacobin kanssa. Puolustus on Nottinghamin vahvuus Karankan alaisuudessa, mutta nousu-unelma saattaa jäädä kiinni hyökkäystehoista.

Joukkueiden välinen tasoero ei ole suuri, joten kotietu tekee Swanseasta pelin niukan suosikin. Maaliodotusarvo on kallellaan vähämaaliseen suuntaan, sillä molemmilla puolustus on toiminut alkukaudesta paremmin kuin hyökkäys.

9 Sheffield W – Stoke 2 ****

Perustaso 3-5

Kokoonpanot 3-4

Vireystila 2-2

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 5-5

Kotietu normaali

Maalimäärä normaali

Championship Sheffield Wednesday vahvisti rinkiään vielä siirtoikkunan lopulla lainaamalla Chelseasta puolustaja Michael Hectorin ja Tottenhamista hyökkäyspään Josh Onomahin. Pöllöt ei saanut ostaa pelaajia tässä ikkunassa rikottuaan aiemmin talouden reilun pelin sääntöjä, mutta viime kaudella loukkaantumisten pahasti runtelemasta ringistä löytyy riittävästi laatua taistelemaan vähintään keskikastin sijoituksesta. Pitkäaikaispotilas, hyökkääjä Gary Hooper, lähestyy paluuta kokoonpanoon, mutta avainhyökkääjä Fernando Forestieri on seuraavat kolme peliä pelikiellossa.

Stoke lähti kauteen nousijakandidaattina pidettyään kiinni useista Valioliigassa pitkään pelanneista runkopelaajistaan. Peliesitykset uuden managerin Gary Rowettin alaisuudessa eivät ole kuitenkaan vakuuttaneet. Pottersin materiaali on laadukas tälle tasolle, mutta Rowettin vastaiskufutikseen nojaavat metodit ovat toimineet parhaiten altavastaajajoukkueissa. Nähtäväksi jää, kestääkö Stoken ja Rowettin liitto kauden loppuun asti.

Vieraat lähtevät vaisusta alkukaudestaan huolimatta peliin marginaalisina suosikkeina. Weds tuskin lähtee kotiyleisönsä edessä pelkästään kyttäämään vastaiskuja ja puolustamaan syvällä, vaan yrittää myös pitää palloa. Se avaa Stokelle paikkoja vastaiskuihin.

10 Bristol City – Sheffield Utd 1 *

Perustaso 3-3

Kokoonpanot 4-4

Vireystila 4-4

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 5-5

Kotietu normaali

Maalimäärä normaali

Championship Bristol Cityn peli takkuili hieman avauskierroksilla, mutta kolmesta viimeisimmästä ottelustaan se keräsi täydet yhdeksän pistettä maalierolla 8–1. Vire on siis kunnossa, ja kokoonpanokin vahvistui mukavasti siirtoikkunan lopulla. Chelseasta lainattu toppari Tomas Kalas on tälle tasolle erittäin pätevä pelimies ja paikkaa loukkaantumisista kärsinyttä Bailey Wrightia.

Myös Sheffield United lähti maaottelutauolle erinomaisilla fiiliksillä, kun Aston Villa kaatui kotona peräti 4–1. Blades keikkuu viime kauden tapaan sarjataulukon kärkipäässä, ja tavoitteena on myös pysyä siellä. Viime keväänä joukkueelta tuntui loppuvan hieman bensa kesken.

Joukkueiden välinen tasoero ei ole suuri, joten kotietu tekee Bristol Citystä pelin niukan suosikin. Maaliodotusarvo on lähellä sarjan keskiarvoa.

11 Millwall – Leeds 1X ****

Perustaso 3-3

Kokoonpanot 4-4

Vireystila 2-5

Motivaatio 4-4

Ottelurasitus 5-5

Kotietu normaali

Maalimäärä normaali

Championship Millwall ei ole pystynyt jatkamaan viime kauden hurjaa lentoaan, vaan maaottelutaukoa edelsi kolmen ottelun tappioputki. Viimeksi Leijonat pääsi pelaamaan yli 80 minuuttia ylivoimalla Swanseaa vastaan ja johti tunnin kohdalla 1–0, mutta peli kääntyi lopulta 1–2-tappioksi. Manageri Neil Harris oli syystäkin ottelun jälkeen raivoissaan ja lupasi joukkueeltaan kovaa asennetta tähän otteluun. Keskikentältä avainpelaaja George Saville siirtyi elokuun lopussa Middlesbrough’n riveihin. Tilalle lainattiin Sheffield Unitedista Ryan Leonard, joka on saanut maaottelutauon aikana sopeutua rauhassa joukkueen kuvioihin. Toppari Shaun Hutchinsonin pelikunto on loukkaantumisen takia arvoitus.

Leedsin kauden alku on ollut erinomainen uuden päävalmentajan Marcelo Bielsan alaisuudessa. Pientä ylisuorittamisen ja positiivisen varianssin makua on kuitenkin ilmassa – maalinteon tehokkuus on ollut toistaiseksi todella kovalla tasolla, eikä sen ylläpitäminen pitkässä juoksussa ole realistista. Hyökkäyspää vahvistui siirtoikkunan lopulla Chelsean omistamalla lupauksella Izzy Brownilla. Valitettavasti toinen kesän hankinta Patrick Bamford loukkaantui maaottelutauon aikana ja on neljä kuukautta sivussa. Brown saanee siis heti reilusti vastuuta.

Joukkueet lukeutuvat toistensa arkkivihollisiin, ja vaikkei kyseessä ole paikallisottelu, on tämä molemmille keskimääräistä sarjapeliä sytyttävämpi tapaus. Leeds on kiistatta joukkueista parempi tällä hetkellä, mutta sisuuntunut Millwall antanee sille todella kovan vastuksen – sanan varsinaisessa merkityksessä. Leeds pelaa Bielsan alaisuudessa mannermaista futista, kun taas Millwall on erittäin fyysinen ja suoraviivainen peribrittiläinen nippu.

12 Rotherham – Derby 1X ****

Perustaso 1-4

Kokoonpanot 4-4

Vireystila 3-3

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 5-5

Kotietu normaali

Maalimäärä normaali

Championship Rotherham on yksi sarjan suurimmista putoajakandidaateista. Avauskierroksella joukkue kyykkäsi rumasti Brentfordin vieraana lukemin 1–5, mutta on sen jälkeen ollut kilpailukykyisempi. Pari kotivoittoa ovat tuoneet kaivattavaa itseluottamusta, mutta manageri Paul Warne on myöntänyt, että pelissä on yhä parannettavaa. Toppari Sean Raggettin loukkaantuminen jättää materiaalin kapeaksi keskuspuolustuksen osalta, mutta tuore lainahankinta Ritchie Towell tuo puolestaan lisää vaihtoehtoja keskikentälle.

Derby on ailahdellut alkukaudesta, mutta nykyinen sijoitus tyydyttää varmasti tulokasmanageri Frank Lampardia. Entinen pelaajalegenda on muovannut Derbyn pelityyliä viime kautta hyökkäysvoittoisempaan suuntaan. Materiaalista löytyy rutkasti laadukkaita hyökkäyspään pelaajia, vaikka osasta ylijäämämiehistä päästiin eroon siirtoikkunan lopulla. Alakerrassa ykköstoppari Curtis Davies on ollut sivussa loukkaantumisen takia, mutta saattaa palata kehiin tähän otteluun.

Hallinta tulee olemaan selvästi vierailla, sillä Rotherham vetäytyy mielellään kuoreensa ja kyttää vastaiskuja ja erikoistilanteita. Derby joutuu etenkin vapaapotkuissa, kulmissa ja sivurajaheitoissa paineeseen. Rotherhamilla on kotietu, mutta kyllä tässä Derby silti yli 40 prosentin suosikki on.

13 Blackburn – Aston Villa 2 ***

Perustaso 2-5

Kokoonpanot 5-4

Vireystila 4-2

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 5-5

Kotietu normaali

Maalimäärä normaali

Championship Sarjanousija Blackburn tuli Championshipiin ryminällä. Viiden ensimmäisen pelin saldo oli 2–3–0, mutta maaottelutaukoa edeltävässä vieraspelissä pakka hajosi ja Bristol City kylvetti Roversia 1–4. Paikkojen valossa peli oli tosin tasaisempi. Hyökkäyspään avainpelaaja Bradley Dack oli viimeisistä peleistä sivussa loukkaantumisen takia, mutta on toipunut pelikuntoon maaottelutauon aikana. Hyökkääjälupaus Ben Beretonin hankinta Nottinghamista tuo puolestaan lisää vaihtoehtoja kärkeen. Blackburnin tekeminen vaikuttaa sen verran hyvältä, että putoamistaistelu jäänee muiden huoleksi tällä kaudella.

Aston Villan kausi on alkanut yskähdellen. Pelaajistoa vahvistettiin pitkin elokuuta, kun seuralle saatiin kesällä uudet omistajat. Nyt joukkue on vihdoin kasassa, ja manageri Steve Brucen tehtävänä on pistää paketti kuntoon viheriön puolella. Hyökkäyspään tähtiluokan hankinnat Tammy Abraham, Yannick Bolasie ja Anwar El Ghazi takaavat sen, että yksilöiden ominaisuuksista ei Villan menestyminen jää tällä kaudella kiinni.

Villan uusista tähdistä Bolasien pelaaminen on epävarmaa, mutta muuten vieraat saavat jalkeille näillä näkymin parhaan kokoonpanonsa. Blackburn pistää kotonaan hanttiin tosissaan, mutta laatueri joukkueiden välillä on kuitenkin sen verran suuri, että Villa on vieraissakin pelin niukka suosikki.

Järjestelmä (4+1), 12,00 euroa


Alla oleva taulukko avautuu ja kutistuu klikkaamalla otsikkoa.

+Pelisuositus
+Pelijakauma vihjettä laadittaessa
NroOtteluTod.näk. (%)Pelisuositus
1Manchester City - Fulham87941
2Chelsea - Cardiff811361
3Newcastle - Arsenal2426502
4Bournemouth - Leicester3928332
5Huddersfield - Crystal Palace3330371X2
6Watford - Manchester Utd2427492
7Norwich - Middlesbrough3229391X
8Swansea - Nottingham442927X2
9Sheffield W - Stoke3529362
10Bristol City - Sheffield Utd4128311
11Millwall - Leeds3329381X
12Rotherham - Derby2728451X
13Blackburn - Aston Villa3429372


KohdeOttelu1x2
1Manchester City - Fulham84107
2Chelsea - Cardiff82117
3Newcastle - Arsenal212652
4Bournemouth - Leicester393229
5Huddersfield - Crystal Palace333235
6Watford - Manchester Utd302446
7Norwich - Middlesbrough272647
8Swansea - Nottingham582716
9Sheffield W - Stoke532522
10Bristol City - Sheffield Utd422830
11Millwall - Leeds212059
12Rotherham - Derby172161
13Blackburn - Aston Villa413227

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt