Pelivihjeet

FutisVakio: Vuoden paras varmaidea

Julkaistu:

FutisVakio 5 ti
Kierrokselle on tarjolla huippuosuva ja vieläpä huippuedullinen tolppa rivin rungoksi.
Kierroksen ehdoton pakkorasti on arvioissamme hurjalla yli 90 prosentin todennäköisyydellä toteutuva Luxemburgin voitto. Mehurastia on pelattu vain karvan päälle 70 pinnaa.

Tasaisten ennakkoasetelmien matseista hyppivät silmille aivan liian vähän luotetut Moldovan ja Kolumbian voitot. USA maistuu tähän kategoriaan vähän lievemmin. Nämä isketään varmoiksi.

Suosikeista haetaan Huuhkajille vähän pelattu X-varmistus ja Englannin ja Sveitsin kohtaaminen pelataan tukkoon. P-Irlannin voitosta puolestaan haetaan näillä pelipinnoilla kylmä ohipeli.

1 Suomi – Viro 1X *

Kansojen liiga Huuhkajat jatkoi liigan avausmatsissa Unkarin isäntänä nousukuntoista liitoaan. Kokonaisuutena oli 1-0 voitto täysin ansaittu. Itseluottamus on tällä hetkellä loistavalla kantilla ja Markku Kanervan pelisuunnitelma toimii. Unkari-matsissa sai pääiskun Jere Uronen ja Pyry Soiri koki jalkatällin, mutta eiköhän ihan pätevä kokoonpano saada jalkeille. Hyvä uutinen oli Tim Sparvin palautunut pelikunto.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Viro ei pärjännyt avauksessaan Kreikalle ja jäi hampaattomalla esityksellä 0-1 kotitappioon.

Virolaiset varmasti lähtevät matsiin vahvasti puolustuksen kautta. Huuhkajien takalinjojen kyllä pitäisi kestää virolaisten harvat yritykset. Paljon on kiinni Huuhkajien omista tehoista, puolustusmuurin murtamiseen pitää keksiä lääkkeet. Eiköhän ne keksitä ja Huuhkajat on ottelussa selkeä suosikki. Maaliodotusarvo jää pieneksi.

2 Espanja – Kroatia 1 *

Kansojen liiga Espanja aloitti uuden päävalmentajan Luis Enriquen aikakauden lauantaina komealla 2–1-vierasvoitolla Englannista. Pelillisesti esitys ei ollut mikään maaginen, mutta vastuskin oli toisaalta erittäin laadukas. Enriquen projekti on joka tapauksessa vasta alussa, ja Espanja oletettavasti parantaa syksyn mittaan.

MM-kisoissa hopealle yltänyt Kroatia lämmitteli Kansojen liigaa varten viime viikolla 1–1-tasapeliin päättyneellä harjoitusottelulla Portugalia vastaan. Kokoonpanorintamalla valmentaja Zlatko Dalic painii tällä hetkellä sekä lopettamisten että loukkaantumisten kanssa. MM-sankareista maalivahti Danijel Subasic ja hyökkääjä Mario Mandzukic keskittyvät tästä eteenpäin vain seurajoukkueisiinsa, ja vammat estävät runkopuolustajien Ivan Strinicin ja Dejan Lovrenin, sekä hyökkääjien Andrej Kramarecin ja Ante Rebicin osallistumisen tähän peliin.

Espanja on jalkeilla olevilla miehistöillä joukkueista luokkaa tasokkaampi ja lähtee Enriquen kotidebyyttiin varsin selvänä suosikkina.

3 Islanti – Belgia 2 *

Kansojen liiga Psyykki oli, että Islannin parhaat päivät on jo nähty. Lauantaina pelattu liigan avausmatsi ainakin vahvisti tätä näkemystä. Islanti jäi täysin Sveitsin jalkoihin ja turpaan tuli rumin 0-6 lukemin. Tuoreen käskyttäjän Erik Hamrénin urakka alkoi siis suht tummissa merkeissä.

Maailman ehdottomaan eliittiin kuuluva Belgia korkkaa Kansojen liigan tässä matsissa. Suurempia huolia ei matsin alla ole.

Ottelun ennakkoasetelma ei tarjoile yllätyksiä. Belgia saa myllätä ja Islanti pyrkii hakemaan onnistumisia lähinnä erikoistilanteista. Murskatappion jäljiltä Hamrén takuulla painottaa puolustuspään tekemistä. Belgia on kyllä sen verran tulivoimainen, että kiirettä tulee islantilaisilla pitämään.

Belgia on vieraissakin iso suosikki. Maaliodotusarvo on kohollaan.

4 Bosnia-Herzegovina – Itävalta 1X2 *

Kansojen liiga Bosnia-Hertsegovina pelasi taktisesti erittäin fiksun ottelun lauantaina Pohjois-Irlantia vastaan ja voitti 2–1. Robert Prosineckin suojatit vetäytyivät johtoasemassa suosiolla puolustuskannalle ja pakottivat Pohjois-Irlannin pelaamaan normaalia enemmän hitaita hyökkäyksiä. Nähtäväksi jää, vetäytyykö Bosnia-Hertsegovina jatkossakin johtoasemassa yhtä syvälle kuoreensa. Tappioasemassa pakkaa pitää tietenkin avata, ja todennäköisesti myös kotiyleisön edessä tasatilanteessa peli-ilme on aktiivinen.

Itävalta on lohkon niukka ykkössuosikki. Sille tämä peli on Kansojen liigan ensimmäinen. Alkulämpöä haettiin viime viikolla harjoituspelissä Ruotsia vastaan. Siitä tuloksena oli 2–0-kotivoitto, mutta on syytä huomioida, että Ruotsi pelasi käytännössä kakkosmiehistöllään. No, ainakin itseluottamus Itävallalla on kunnossa. Sen saldo kuudesta ottelusta tammikuussa vetovastuuseen nousseen Franco Fodan alaisuudessa on 5–0–1.

Vieraiden hyvästä vireestä huolimatta kotietu tekee Bosnia-Hertsegovinasta pelin hienoisen ennakkosuosikin. Maaliodotusarvo on kallellaan vähämaaliseen suuntaan.

5 Unkari – Kreikka 1X2 *

Kansojen liiga Pimeydessä vaelteleva Unkari ei saanut lauantaina lohtua Huuhkajilta. Ajoittain saatiin luotoa painetta, mutta viimeistely ontuu edelleen. Tuoreella päävalmentajalla Marco Rossilla on edessään iso savotta. Tappio tuli 0-1 maalein.

Kreikan ongelmat ovat Unkarin kaltaisia. Hyökkäyssuuntaan ei vain tahdo löytyä laatua. Liiga korkattiin 1-0 voitolla Virosta.

Matsin ykkösteema on molempien totaalinen hampaattomuus hyökkäyspäässä. Vähämaalinen ja tasainen koitos on odotettavissa. Maali suuntaan tai toiseen voi olla jo ratkaisevassa roolissa.

6 Moldova – Valko-Venäjä 1 ***

Kansojen liiga Moldovan taso ei tällä hetkellä päätä huimaa. Kansojen liigassa avattiin tuoreen päävalmentajan Alexandru Spiridonin alaisuudessa karmealla 0-4 vierastappiolla Luxemburgissa. Pelitapahtumiin nähden loppulukemissa oli kyllä ilmaa. Maalinteko on Moldovalle äärimmäisen vaikea suoritus. Koettu murskatappio tuo varmasti näyttöhaluja tähän kotimatsiin. Fanit vaativat Spiridonille jo tämän miehen ensimmäisen virallisen matsin jälkipyykeissä potkuja. Hänen taktista lähestymistään on kritisoitu voimakkaasti.

Valko-Venäjä ei ole ihmejengi, mutta on se tasoltaan tällä hetkellä Moldovaa edellä. Liiga avattiin 5-0 voitolla umpiheikosta San Marinosta.

Moldova lähtee matsiin varmasti hakemaan aktiivisesti onnistumisia. Kasvot on pakko pelastaa. Huoli on, että Spiridon lähtee paniikissa yrittämään jotain liian vaikeaa ja tämä sitten tulee kostautumaan. Valkovenäläiset pääsevät todennäköisesti omalle mukavuusalueelleen, kontraamaan.

Kinkkinen ennakkoasetelma. Vaikka Moldova on varsinainen ruutitynnyri, niin Valko-Venäjän tasoista jengiä tee mieli mihinkään erikoiseen suosikkiasemaan arvostaa. Saavat vain niukan suosikkiaseman. Maaliodotusarvo jätetään pienen suuntaan.

7 San Marino – Luxemburg 2 *****

Kansojen liiga Virallisissa maaotteluissa viimeksi vuonna 2004 voittoa ja vuonna 2014 tasapeliä juhlinut San Marino jäi avausmatsissaan odotetusti täysin Valko-Venäjän jalkoihin. Suvereenin esityksen jälkeen taululle kirjattiin valkovenäläisten 5-0 voitto. Selvästi nousuliidossa oleva pikkumaa Luxemburg aloitti karsinnat todella komealla 4-0 voitolla Moldovasta.

Vaikka kyse on jalkapallon pikkumaista, niin tasoero on silti valtava Luxemburgin eduksi. Vieraat voittavat matsin päälle 90 pinnan varmuudella. San Marinon onnistuminen maalinteossa olisi jo jättipaukku. Odotettava maalimäärä arvioidaan suuren suuntaan, sinne vähän päälle kolmen kaapin paikkeille.

8 Puola – Irlanti 1 *

Maaottelu Irlannilla on lukuisia poissaoloja. Taso on kaukana parhaasta mahdollisesta. Ok-kokoonpanolla operoiva Puola on ottelussa selkeä suosikki.

9 P-Irlanti – Israel X2 ****

Maaottelu Molemmilla on siinä mielessä nälkää tähän maaotteluun, että Kansojen liigassa koettiin tappiot. Kokoonpanoja varmasti tullaan kyllä kierrättämään. Ainakin Pohjois-Irlannin päävalmentaja Michael O´Neill on jo lupautunut antamaan joillekin penkkimiehille peliaikaa.

Kotietu pitää isännät niukassa suosikkiasemassa.

10 Englanti – Sveitsi 1X2 *

Maaottelu Molemmat tulevat varmasti kierrättämään kokoonpanoaan tähän matsiin. Englannilta nyt ovat ainakin varmuudella sivussa lauantaina pelatussa tappiollisessa Kansojen liigan matsissa esiintyneet Dele Alli ja Luke Shaw. Islannin lauantaina 6-0 maalein tyrmännyt Sveitsi tulee luonnollisesti matsiin itseluottamusta puhkuen.

Onhan tässä vaara (hyvin todennäköinen vaara), että käsissämme on tyhjänpäiväinen nyhjäys, missä pelaajia säästellään tulevia liigakoitoksia varten. Englanti saa pienen suosikkiaseman.

11 Kolumbia – Argentiina 1 ****

Maaottelu Matsi pelataan New Jerseyssä USA:ssa. Kotietua ei siis ole. Molemmat ovat tilapäisluotsien vetämiä ja kokeilupitoisilla kokoonpanoilla. Argentiinan kokoonpano on elänyt sitten penkin alle menneen MM-turnauksen rajustikin.

Ei tässä mitään isoa tasoeroa voi olla, kun ei nyt olisi parhailla kokoonpanoillakaan. Ennakkoasetelmaksi isketään tasabookki.

12 USA – Meksiko 1 **

Maaottelu Väliaikaisluotsi Ricardo Ferrettin vetämän Meksikon kokoonpanosta puuttuu useita tähtipelaajia. Vastaavalla kokoonpanolla hävittiin lauantaina Uruguaylle kylmin 1-4 lukemin. Iskukyky on siis selvästi normaalia heikompi.

USA jäi yllättäen rannalla kesän MM-turnauksesta. Nyt on tahtotasoa nousta takaisin maanosan ykkösten kastiin. Nykyisen kokoonpanon kyllä pitäisi kestää Meksikon kyydissä.

Lähdetään tasapäisestä ennakkoasetelmasta liikkeelle.

Järjestelmä (2+3), 10,80 euroa


Alla oleva taulukko avautuu ja kutistuu klikkaamalla otsikkoa.

+Pelisuositus
+Pelijakauma vihjettä laadittaessa
NroOtteluTod.näk. (%)Pelisuositus
1Suomi - Viro6225131X
2Espanja - Kroatia6025151
3Islanti - Belgia1018722
4Bosnia-Herzegovina - Itävalta3930311X2
5Unkari - Kreikka3433331X2
6Moldova - Valko-Venäjä2930411
7San Marino - Luxemburg26922
8Puola - Irlanti6422141
9P-Irlanti - Israel443026X2
10Englanti - Sveitsi5028221X2
11Kolumbia - Argentiina3530351
12USA - Meksiko3530351


KohdeOttelu1x2
1Suomi - Viro79156
2Espanja - Kroatia652511
3Islanti - Belgia71381
4Bosnia-Herzegovina - Itävalta352936
5Unkari - Kreikka293338
6Moldova - Valko-Venäjä162460
7San Marino - Luxemburg111673
8Puola - Irlanti78157
9P-Irlanti - Israel642313
10Englanti - Sveitsi582615
11Kolumbia - Argentiina192557
12USA - Meksiko282943

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt