Pelivihjeet

Vakio Grand Prix: Rahaa Ranskasta

Julkaistu:

Vakio Grand Prix 2 su
Kierroksen hurjimmat haut ovat rohkeita yllätyksiä à la Ligue 1.
Edullisimmat suosikkivarmat löytyvät liian vähän pelattujen Udinesen, Cagliarin sekä Genoan voitoista.

Hurjimmat rahahaut tehdään väistämällä Ranskan Ligue 1:stä aivan liikaa pelattujen suosikkien Monacon ja Marseillen voitot. Raharasteiksi isketään myös varmistuksia Fiorentinan, Dortmundin sekä HJK:n voitoille.

1 Newcastle – Chelsea 2 *

Perustaso 2-5

Kokoonpanot 4-5
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vireystila 3-3

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 5-5

Kotietu normaali

Maalimäärä normaalia vähän suurempi

Valioliiga Edelleen Mike Ashleyn omistuksessa oleva Newcastle jatkaa räjähdysherkällä linjallaan. Toki kausi on alkanut pelillisesti ihan ok-merkeissä, mutta kiehumisriski on olemassa. Chelseasta lainalla oleva pätevä laituri Kenedy ei saa pelata isäntäseuraansa vastaan.

Chelsealla oli viime kaudella vaikeaa Antonio Conten alaisuudessa. Nyt tahtipuikkoa heiluttava Maurizio Sarri on tuonut joukkueeseen uusia hyökkäysvoittoisempia tuulia. Homma on vielä vähän hakusessa, mutta on paketti jo yllättävänkin hyvässä kuosissa. Chelsea on TOP-seuroja.

Newcastle on hyökkäyssuuntaan vähän ohut ja manageri Rafael Benitez tuskin lähtee kovinkaan suurella riskillä haastamaan maaliherkkää suurseuraa. Tuskin isännät nyt kuitenkaan täysin vetäytyvät ja ihan vetävä matsi pitäisi olla luvassa. Maaliodotusarvo on pikkuisen kohollaan ja Chelsea saa selvähkön reippaasti päälle kerran kahdesta voittavan suosikkiaseman.

2 Fulham – Burnley 1 *

Perustaso 2-2

Kokoonpanot 4-3

Vireystila 3-3

Motivaatio 3-2

Ottelurasitus 5-1

Kotietu normaali

Maalimäärä normaali

Valioliiga Sarjanousija Fulhamilla on tässä loistava paikka avata voittotilinsä. Burnley nimittäin joutuu matsiin aika hankalista lähtökohdista. Burnleyn alkukauden ohjelma on hyvin vaativa Euroopan liigan karsintoineen. Ottelutahti on ollut tiivis ja torstaina Clarets vierailee Kreikassa Olympiakos Piraeusin vieraana, toinen osaottelu on edessä ensi viikolla. Seuran päähuomio on totta kai näissä europeleissä ja Fulham-matsi jää vähemmälle huomiolle. Hommaa hankaloittaa vielä keskikentän Steven Defourin ja Robert Bradyn poissaolot. Pelikykyiset kuormittuvat.

Fulhamin manageri Slavica Jokanovic lähtee hakemaan voittoa aktiivisella pelillä. Burnleyn energiatasot saattavat olla alhaalla ja kyllä tässä selvähköstä kotisuosikista puhutaan. Burnleyn osalta kun vielä voi pyyhkiä mielestään viime kauden menestyksen – ei tule toistumaan. Joukkueiden perustasoissa ei ole valtavaa eroa. Fulham saa kerran kahdesta voittavan suosikkiaseman.

3 Espanyol – Valencia 1X2 *

Perustaso 3-4

Kokoonpanot 5-4

Vireystila 3-3

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 5-5

Kotietu normaali

Maalimäärä normaali

La Liga Espanyol pelasi vahvan vieraspelin Vigossa, mutta hieman epäansaitustikin voitto jäi saamatta. Tasapeli oli kuitenkin kelpo avaus ja peliesitys antaa lupauksia paremmasta. Olisiko nyt viimein Espanyolin kausi? Ainakin Rubin tuomat taktiset nyanssit tuntuvat toimivan edeltäjiä paremmin. Espanyol näytti pirteältä ja eteenpäinkin paikoin mielekkäästi pelaavalta joukkueelta. Kokeneen Sergio Sanchezin pelaaminen on epävarmaa.

Valencia pelasi kaksijakoisen matsin Atleticoa vastaan avauskierroksella. Ensimmäisellä puoliajalla oltiin hieman varovaisia, mutta toisen jakson railakas ja monipuolinen hyökkäyspelaaminen tuotti tasapelin. Paikkoja tuhlailtiin siinä määrin, että voittokin olisi ollut ansaittu. Näin äkkiseltään voisi sanoa, että lepakoiden hyökkäyspelaaminen on vaarallisempaa kuin viime kaudella ja ennusmerkit ovat erinomaiset. Francis Coquelin jatkaa sivussa ja Ezequiel Garayn pelaaminen on epävarmaa.

Valencia on joukkueista parempi, mutta Espanyolin kotona marginaalit ovat pienet. Maalimäärällinen lähtökohta on normaali.

4 Sevilla – Villarreal 1 *

Perustaso 4-3

Kokoonpanot 5-4

Vireystila 5-2

Motivaatio 4-4

Ottelurasitus 2-5

Kotietu normaali

Maalimäärä normaalia vähän suurempi

La Liga Sevilla hurjasteli Rayon kumoon sarja-avauksessaan murskalukemilla ja Euroopan liigan karsinnoissakin on vietelty melkoisia maalikarkeloita. Loistavassa liekissä andalusialaiset heti kauden alkajaisiksi ovat, mutta toisaalta kovia testejä ei vielä ole ollut ennen tätä Villarrealin kohtaamista. UEL-jatkuu tällä ja ensi viikolla Sigma Olomoucia vastaan, joten rasitus on korkealla. Terveystilanne on vahva, joskin alakerran Nico Parejan pelikunto on arvoitus.

Villarrealin kausi lähti epäonnisesti käyntiin, kun johtoasemasta taivuttiin kotitappioon Real Sociedadia vastaan. Pelillisesti Submarino olisi ansainnut enemmän, mutta tällä kertaa ei pomppinut. Uusi hyökkääjähankinta Gerard Moreno avasi heti maalitilinsä, mikä on hyvä signaali. Javi Fuego ja Bruno puuttuvat varmuudella. Lisäksi pelikiellossa jatkaa Nahuel Leiva.

Sevilla on joukkueista jonkin verran laadukkaampi ja kovana kotijoukkueena selvä suosikki. Villarrealkin on kuitenkin laatuporukka, joten mitään ei Sevilla ilmaiseksi tule saamaan. Maaliodottama on normaalia korkeammalla. Aktiivista futista odotetaan, vaikka Sevillalla jonkin verran rasitusta onkin.

5 Girona – Real Madrid 2 *

Perustaso 2-5

Kokoonpanot 4-5

Vireystila 2-3

Motivaatio 4-3

Ottelurasitus 5-5

Kotietu normaali

Maalimäärä suuri

La Liga Girona ei vakuuttanut avauskierroksella, kun se jäi aseettomaksi Valladolidin puolustusmuurin kanssa. Maalipaikoille ei pahemmin pystytty murtautumaan eikä odotettua hyökkäyshurmaa nähty katalonialaisten osalta. Nyt pelinkuva tulee olemaan täysin toisenlainen ja puolustuskin joutuu testiin. Kokoonpanossa on muutama kysymysmerkki. Tuskin aivan optimaalista kokoonpanoa saadaan kehiin.

Real Madrid pelasi perusvarmaa futista Getafea vastaan ja nappasi rutiinilla helpon parin maalin voiton paikallispelissä. Hyökkäyspäässä Cristiano Ronaldon myynti näkyi jonkin verran maalipaikoille pääsemisessä, mutta defensiivisesti oltiin erittäin vakuuttavia. Los Blancos on tarkkailun alla vielä useamman kierroksen ajan. Terveystilanne on vahva.

Real Madrid on rajusti laadukkaampi ja vieraissakin varsin iso suosikki. Gironalle kyseessä on yksi kauden isoimmista matseista, joten intohimoa haastajalla varmasti löytyy. Maaliodottama on normaalia selvästi suurempi tasoeron takia.

6 SPAL – Parma 1 *

Perustaso 2-2

Kokoonpanot 5-3

Vireystila 4-3

Motivaatio 4-4

Ottelurasitus 5-5

Kotietu normaalia vähän pienempi

Maalimäärä normaalia vähän pienempi

Serie A SPAL osoitti Atalantasta hankittujen vahvistusten myötä luokkaansa avauskierroksella ja kaatoi Bolognan vieraissa makoisasti. Nyt rosterissa on sen verran särmää, että tasaisia pelejä pystytään kääntämään viime kautta paremmin omaksi eduksi. Isossa kuvassa ferraralaisten näkymät ovat positiiviset. Pelikuri oli vahvalla tolalla kauden avauksessa. Rosterin terveystilanne on vahva.

Parma avasi kautensa kotitasapelillä Udinesea vastaan. Tuosta tuloksesta jäi kyllä paha maku suuhun, kun kahden maalin johtoasema onnistuttiin menettämään. Johtoasemassa pelaaminen ei ollut kovinkaan kaksisella tasolla, vaan liian helposti Udinese päästettiin maalipaikoille. Vastaiskuihin saatiin kuitenkin uhkaa, mikä on positiivinen asia. Liuta pelaajia puuttui avauspelistä. Nyt rosteriin saadaan todennäköisesti parannusta, mutta vieläkään ei ideaalia kokoonpanoa odoteta.

Kyseessä on alakastilaisten keskinäinen vääntö. Lisäksi paikallistyyppistä latausta on, joten intohimoa löytynee. Maalimäärää asetellaan kuitenkin normaalia hieman matalammalle. SPALin lähestymistapa toki määrittää paljon. Kotijoukkuetta arvostan jonkin verran laadukkaammaksi, joten selkeähkö suosikki SPAL pelissä on.

7 Inter – Torino 1 *

Perustaso 4-3

Kokoonpanot 5-5

Vireystila 1-2

Motivaatio 4-4

Ottelurasitus 5-5

Kotietu normaali

Maalimäärä normaali

Serie A Inter alisuoritti rumasti Sassuolon vieraana ja kärsi kauden avauksessa ansaitun tappion. Osaselitys menee olosuhteisiin, sillä nurmi oli perunapeltomaisessa kunnossa. Siltikään henkeä ei saatu päälle ja pitkät tovit oltiin alakynnessä. Nyt painetta onkin sitten kotiyleisön edessä rapsakasti eikä enää ole varaa puolivalosuoritukseen ilman, että kriisipuheet eskaloituisivat. Radja Nainggolan puuttui kauden avauksesta, mutta rosterin tilanne on isossa kuvassa vahva.

Torino taisteli hyvin Romaa vastaan, mutta lopussa Edin Dzekon ihmemaali vei kaikki pisteet ikuiseen kaupunkiin. Torino oli kuitenkin erittäin vakaa ja puolustus piti varsin hyvin. Tasapainoa on haettu ja se taidetaan saavuttaa. Tähän matsiin lähdetään todennäköisesti melko defensiivisellä pelikirjalla. Kokoonpanotilanne on vahva, joskin Romaa vastaan loukkaantunut Lorenzo De Silvestri saattaa olla sivussa.

Inter on joukkueista selvästi laadukkaampi ja kotonaan yli kuusi kertaa kymmenestä voittava suosikki. Maalimäärää asetellaan normaalille tasolle. Interin hyökkääminen ei todellakaan vakuuttanut kauden avauksessa ja Torinokin osaa tätä nykyä kollektiivisen puolustamisen.

8 Udinese – Sampdoria 1 ***

Perustaso 2-2

Kokoonpanot 4-4

Vireystila 3-3

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 5-5

Kotietu normaali

Maalimäärä normaali

Serie A Udinese avasi kautensa Parmassa hieman epävakaalla esityksellä, mutta lopulta aihetta positiivisuuteen ilmeni, kun kahden maalin takaa onnistuttiin nousemaan tasoihin. Välillä joukkue eteni näyttävästi ylöspäin, mutta alakerta oli etäisyyksineen kyllä paikoin pahasti kassallakin. Udinesea on yhä tarkkailtava. Badu ja Ingelsson jatkavat todennäköisesti sivussa.

Sampdorian avauskierroksen peli peruttiin, joten genovalaisten kausi alkaa vasta nyt. Onnistuneen viime kauden jälkeen odotukset ovat korkealla. Vieraskoreuteen sortuminen olisi saatava katkaistua. Kotonaan Doria pelasi ainakin viime kaudella huomattavasti paremmalla sykkeellä. Hyökkääjä Caprari sekä alakerran Regini ovat sivussa.

Udinese on kotiedun ansiosta lievä suosikki. Myös pelituntumaetu pitää ottaa huomioon. Maalimäärää asetellaan normaalille tasolle.

9 Cagliari – Sassuolo 1 ****

Perustaso 2-2

Kokoonpanot 5-5

Vireystila 2-5

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 5-5

Kotietu normaali

Maalimäärä normaali

Serie A Cagliarin kausi lähti käyntiin vaisulla vierasesityksellä Empolissa eikä tappiosta jäänyt selityksille sijaa. Perinteisesti sardinialaisille matkapelit ovat tuoneet haasteita, joten ei vielä suolata joukkuetta täysin. Puolustuspäässä tehtiin kyllä aivan liikaa virheitä eikä vahvistunut hyökkäyskalustokaan esittänyt toistaiseksi ihmeitä. Kokoonpano saadaan alustavasti ideaaliksi tätä peliä varten.

Sassuolo oli aivan loistava kauden avauksessaan, kun huippujoukkue Inter kaatui vakaan ja hallitun peliesityksen jälkeen. Avauspuoliajalla peliä hallittiin jopa melko selvästikin ja kollektiivi toimi sekä ylös että alaspäin. Nyt nähdään sitten erityyppinen henkinen lähtökohta, kun selvän altavastaajan asemaa ei ole tarjolla. Varsin vahvalla rosterilla peliin päästään.

Marginaalit ovat Cagliarissa pienet. Sassuolo on hieman laadukkaampi, mutta kotietu tasaa vähintään lähtökohdat. Maalimäärällisesti ollaan aika normaalilla tasolla.

10 Genoa – Empoli 1 **

Perustaso 2-2

Kokoonpanot 5-4

Vireystila 3-4

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 5-5

Kotietu normaali

Maalimäärä normaalia vähän pienempi

Serie A Genoan avauskierroksen matsi peruttiin viime viikolla Genovassa sattuneen siltakatastrofin takia. Viime kaudella Genoa ratsasti manageri Ballardinin luoman huipputiiviin joukkuepuolustamisen kautta ja tuskin omia parhaita aseita lähdetään riisumaan, vaikka rosterissa onkin defensiivisiä kokoonpanomuutoksia viime kauteen nähden. Hyökkäyspäähän olisi saatava kuitenkin jotenkin tehoja. Terveystilanne joukkueella on vahva.

Empoli hurmasi avauskierroksella kaataen kotonaan Cagliarin erittäin vakaalla peliesityksellä. Virheitä ei tehty puolustussuuntaan ja toisaalta hyökkäyspäässä saatiin järkevällä etenemisellä aikaan mukavasti tilannetta. Jotta ei liian ylistävälle tasolle mennä, muistetaan Empolin olevan materiaaliltaan varsin heikko. Puolustaja Domenico Maietta on kärsinyt loukkaantumisesta.

Genoa on joukkueista hieman laadukkaampi ja kotonaan suhteellisen selvä suosikki. Empolilla pelituntuma on parempi. Maalimäärällinen lähtökohta on normaalia matalampi.

11 Frosinone – Bologna 2 *

Perustaso 1-2

Kokoonpanot 3-4

Vireystila 1-2

Motivaatio 4-4

Ottelurasitus 5-5

Kotietu ei kotietua

Maalimäärä normaalia vähän pienempi

Serie A Frosinonen kausi lähti karmealla tavalla käyntiin, kun Atalantan vieraana hävittiin murskalukemin. Cupissakin pudottiin jo Südtirolille, joten itseluottamus on saatu murusiksi hyvissä ajoin. Materiaaliltaan joukkue on käytännössä sarjan heikoin, joten vaikeuksia on luvassa enemmänkin. Tähän peliin saadaan lisää negaatioita kehiin, kun rangaistuksen johdosta peli pelataan puolueettomalla kentällä Torinossa tyhjille katsomoille. Kokoonpanossakin on puutoksia. Lasaretista löytyvät Paganini, Dionisi, Gori ja Ciofani.

Bologna oli avauskierroksellaan SPALia vastaan varsin vaisu eikä puskemalla päästy kunnolla laatupaikoille. Lopulta taululla komeilivatkin tappiolukemat, joten negatiivisissa tunnelmissa edetään. Keskikentän Adam Nagy on pelikiellossa ulosajonsa seurauksena. Avainpelaajista hyökkääjä Mattia Destron pelaaminen on epävarmaa.

Bologna on joukkueista laadukkaampi ja puolueettomalla kentällä pelatessa selvähkö suosikki. Frosinone joutunee pelaamaan tällä kaudella puolustuksen kautta heikon materiaalinsa takia, joten pelinkuva voi jäädä vaisuksi.

12 Fiorentina – ChievoVerona 1X *

Perustaso 3-2

Kokoonpanot 4-4

Vireystila 3-3

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 5-5

Kotietu normaali

Maalimäärä normaali

Serie A Fiorentinan avausottelu siirrettiin, joten vasta nyt Viola tositoimiin pääsee. Tälle kaudelle näkymät ovat keskikastiin. Joukkue on täynnä nuoria laadukkaita kehittymässä olevia yksilöjä. Toki Violan haasteena on pitää joukkue kasassa myöhempinä kausina. Thereau ja Veretout ovat kokoonpanosta sivussa.

Chievo pelasi ennakkoluulottomasti avauskierroksella Juventusta vastaan, mutta pelin lopussa paniikkinappula meni pohjaan ja Vanha Rouva takoi itsensä väkisin ohi. Tuskin tuo tappio sen suuremmin ainakaan hallaa itseluottamukselle teki. Kokenut maalivahti Sorrentino sai tärskyn törmättyään Cristiano Ronaldon kanssa ja tutkimuksia tehdään. Hän saattaa olla sivussa. Puolustaja Bostjan Cesar on varmuudella loukkaantuneena.

Tasoeroa löytyy Fiorentinan eduksi, joten selvästä kotisuosikista puhutaan. Chievon etuna on ottelutuntuma ja periaatteessa paineeton lähtökohta. Maalimäärää asetellaan normaalille tasolle.

13 Dortmund – RB Leipzig 12 *

Perustaso 4-3

Kokoonpanot 5-4

Vireystila 3-3

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 3-5

Kotietu normaali

Maalimäärä suuri

Bundesliiga Dortmundin viime kausi oli sekava valmentajanvaihdoksineen. Mestarien liigaan selvittiin nipin napin, mikä oli ehdoton minimitavoite. Täksi kaudeksi valmentajaksi saatiin jo aiemmin kiinnostuksen kohteena ollut Lucien Favre, jolla on kovat näytöt Bundesliigasta. Pelaajamateriaali kalpenee selvästi mestarisuosikki Bayernille, mutta kakkossija on täyttä realismia. Hyökkäyspäässä Marco Reusin rooli on erittäin suuri, sillä viime kaudella kärjestä lähti ykkösmies Pierre-Emerick Aubameyang, ja hänen korvaajaksi puolen vuoden lainalla saatu Michy Batshuayikin pelaa tällä kaudella muualla.

RB Leipzig jäi viime kaudella kuudenneksi, joten tämä kausi on alkanut aikaisin Euroopan liigan karsinnoilla. Joukkueessa on tapahtunut kesän aikana muutoksia niin valmennuksen kuin pelaajiston osalta. Pääosin hyvää työtä tehnyt Ralph Hasenhüttl jätti tehtävänsä, joten valmentajaksi palasi konsernin sisältä Ralf Rangnick. Hän haluaa palauttaa Leipzigiin sen alkuperäisen Red Bull –pelityylin: äärimmäisen aggressiivisen prässin ja nopeat suunnanmuutokset. Keskikentällä tuntuu tähtipelaaja Naby Keitan lähtö, mutta muilta osin jalkeilla on yhä erittäin laadukas ja kärkinelikkoon pystyvä nippu.

Rangnick on kierrättänyt kokoonpanoaan Euroopan liigan karsinnoissa, ja myös tähän peliin avaukseen pyritään saamaan tuoreita jalkoja. Dortmund pääsee joka tapauksessa peliin hyvin valmistautuneena ja parhaalla kokoonpanollaan, joten suosikista ei ole epäselvyyttä. Kahden suoraviivaisesti hyökkäävän joukkueen kohtaamisessa vauhtia on luvassa ja sitä kautta maaliodotusarvo on sarjan keskiarvoa suurempi.

14 Bordeaux – Monaco 1X ****

Perustaso 3-4

Kokoonpanot 3-4

Vireystila 2-3

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 3-4

Kotietu normaalia vähän pienempi

Maalimäärä suuri

Ligue 1 Bordeaux’n kausi on lähtenyt liikkeelle kriisitunnelmissa, kun hankintojen puutteeseen turhautunut Gus Poyet kritisoi todella voimakkaasti seurajohtoa, minkä takia uruguaylainen erotettiin tehtävistään. Pelaajat olivat valmentajansa takana, mutta päätös oli lopullinen. Kuluneen viikon aikana tihkuneiden tietojen perusteella Belgian apuvalmentajana kesän MM-kisoissa toiminut Thierry Henry on tiettävästi hyvin lähellä sopimusta päävalmentajanpestistä. Aiempaa päävalmentajakokemusta Henryllä ei ole, mutta ainakin lyhyellä aikavälillä nimitys toisi todennäköisesti positiivisen piristyksen.

Viime kaudella toiseksi sijoittuneen Monacon alkukausi on ollut pientä hakemista. Osasyy löytyy myös poissaoloista, sillä useampi normaali avauskokoonpanon pelaaja on ollut vielä sivussa.

Bordeaux on pelannut viime viikot kahden ottelun viikkotahdilla Euroopan liigan karsintojen takia ja tälläkin viikolla se oli torstaina viheriöllä. Vastassa oli vieraskentällä belgialainen AA Gent. Toinen osa pelataan tulevalla viikolla, joten isäntien riveissä nähtäneen hieman rotaatiota. Varmasti sivussa ovat avainpakki Youssouf Sabaly sekä runkohyökkääjä Alexandre Mendy. Vieraiden riveistä muun muassa Djibril Sidiben, Jorgen ja Danijel Subasicin pelaaminen on kysymysmerkki. Kesähankinta Aleksandr Golovin jatkaa lasaretissa.

Mikäli Bordeaux sai viikolla uuden päävalmentajan, voi sille laskea siitä pientä hyvää. Monaco on kuitenkin sen verta laadukkaampi nippu, että hienoinen suosikin asema myös vieraskentällä on perusteltu.

15 Marseille – Rennes X2 ****

Perustaso 4-3

Kokoonpanot 4-4

Vireystila 3-3

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 4-4

Kotietu normaali

Maalimäärä erittäin suuri

Ligue 1 Murskavoitolla kautensa avannut Marseille jäi viimeksi kauaksi parhaastaan ja kärsi ansaitusti tappion sarjanousija Nimesin kotiluolassa. Tappion lisäksi huono uutinen oli Steve Mandandan loukkaantuminen, mikä pitää OM:n ykkösveskan tästä ottelusta sivussa. Myös Rolando ja Bouna Sarr ovat lasaretissa, mutta kumpikaan tuskin olisi muutenkaan avauksessa.

Rennes avasi viimeksi voittotilinsä Angersin kustannuksella, mutta ei pelillisesti vakuuttanut. Maalipaikkojen luominen tuotti suuria vaikeuksia ja voittomaaliin vaadittiin Ismaila Sarr’n henkilökohtainen taidonnäyte. On tosin huomioitava, että kesällä ykköshyökkääjäksi hankittu Jordan Siebatcheu on ollut loukkaantumisen takia sivussa. Tähän otteluun mies tuskin vielä kuntoutuu.

Materiaali- ja kotietu tekevät Marseillesta luonnollisesti ottelun selvän suosikin.

16 KuPS – HJK 12 **

Perustaso 4-5

Kokoonpanot 4-4

Vireystila 3-3

Motivaatio 4-3

Ottelurasitus 3-3

Kotietu normaali

Maalimäärä normaali

Veikkausliiga KuPS on saanut itseluottamuksensa takaisin ja alla on kolmen pelin voittoputki. Edellinen voitto vieraissa Interistä oli tosin pelitapahtumien vastainen – pistejako olisi ollut oikeutetumpi lopputulema. KuPS:lla on haasteensa puolustuspäässä. Virheherkkyyttä on ja omiin on mennyt liikaa palloja. Varsinkin kotona ongelmia on ollut yllättävän paljon. Myös murtautumisessa sekä viimeistelyn tehokkuudessa on parantamisen varaa. Gabriel, Murillo sekä Savolainen ovat olleet sivussa.

HJK:n viime pelien esitykset ovat olleet haluttomia, ilottomia ja materiaaliin nähden ala-arvoisia. PS Kemin isäntänä maalinteko ei onnistunut millään, niinpä tuloksena oli maaliton tasuri. Yllätyksellisyys loistaa poissaolollaan. Joukkueen sisäisessä dynamiikassa on niin ikään ongelmansa, sillä vähälle käytölle jäänyt Valencic lähti Norjaan, ja nyt ”Mosan” kanssa on ilmeisesti myös haasteita. Lehkosuolla on kärkipelissä paljon näytettävää. Pirisen paluu lähestyy, O’Shaughnessy sekä Pelvas ovat sivussa.

KuPS ei ole ollut mukavin vastus Klubille viime aikoina. Kauden alussa kuopiolaisille kärsittiin kotitappio. Mikäli Lehkosuota osaa yhtään lukea, HJK tulee vieraspeliin riskittömästi ja puolustuspeli edellä. Ainoa ongelma tässä on, että helsinkiläisten alakerta on ollut altis virheille läpi kauden. Tasaisissa merkeissä peli läpi käydään, mutta perustasoero nostaa vieraiden suosikkiaseman vähän alle 50 prosentin. Maaliodotusarvo on hieman 2,60 yläpuolella.

17 AIK – Trelleborg 1 *

Allsvenskan Tasoero sarjakärjen ja jumbon välillä on valtava. AIK on matsissa jättisuosikki.

18 Djurgården – Elfsborg 1 *

Allsvenskan Elfsborgin karmea nykykunto huomioiden saa Djurgården selvähkön suosikkiaseman. Isännät ovat perustasoltaankin pikkuisen edellä.

Järjestelmä (4+2), 14,40 euroa


Alla oleva taulukko avautuu ja kutistuu klikkaamalla otsikkoa.

+Pelisuositus
+Pelijakauma vihjettä laadittaessa
NroOtteluTod.näk. (%)Pelisuositus
1Newcastle - Chelsea1925562
2Fulham - Burnley5027231
3Espanyol - Valencia3229391X2
4Sevilla - Villarreal5724191
5Girona - Real Madrid1219692
6SPAL - Parma5028221
7Inter - Torino6323141
8Udinese - Sampdoria4329281
9Cagliari - Sassuolo3730331
10Genoa - Empoli4729241
11Frosinone - Bologna2628462
12Fiorentina - ChievoVerona6025151X
13Dortmund - RB Leipzig52252312
14Bordeaux - Monaco3028421X
15Marseille - Rennes6122171X2
16KuPS - HJK26264812
17AIK - Trelleborg821351
18Djurgården - Elfsborg5625191


KohdeOttelu1x2
1Newcastle - Chelsea71578
2Fulham - Burnley602118
3Espanyol - Valencia302545
4Sevilla - Villarreal79138
5Girona - Real Madrid7786
6SPAL - Parma632413
7Inter - Torino75169
8Udinese - Sampdoria343730
9Cagliari - Sassuolo183646
10Genoa - Empoli422138
11Frosinone - Bologna182755
12Fiorentina - ChievoVerona8597
13Dortmund - RB Leipzig652511
14Bordeaux - Monaco101575
15Marseille - Rennes8587
16KuPS - HJK223147
17AIK - Trelleborg8965
18Djurgården - Elfsborg76159

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt