Pelivihjeet

Vakio 1: Brittifutiskausi käyntiin toden teolla – Valioliigasta varmat

Julkaistu:

Vakio 1 LA
Kupongin alkupäässä on tarjolla maltillisesti pelattuja suosikeita. Ohipeli-ideat haetaan sitten Championshipistä.
Kauden ensimmäisen brittifutiksesta koostuvan ykkösvakion selkärankoina toimivat Chelsea (kohde 1.) ja Bournemouth (3.). Molemmilla on vastassa Valioliigan häntäpäähän povatut joukkueet, eivätkä peliprosentit ole toistaiseksi karanneet liian korkeiksi. Hyvin maksava ideavarma on puolestaan Crystal Palacen (2.) vierasvoitto Fulhamista. Vastaiskuista elävälle Palacelle pallonhallintaa suosiva Fulham on oikein sopiva vastustaja. Valioliigasta varmaksi kelpaa myös niukkana suosikkina Everonia isännöivä Wolverhampton (kohde 5.).

Kunnolla pelikansaa vastaan lähdetään sotimaan Valioliigan ottelussa Watford–West Bromwich (4.) ja Championshipin peleissä Norwich–West Bromwich (6.), Swansea–Preston (8.), Nottingham–Reading (10.) ja QPR–Sheff Utd (11.). Kaikissa kohteissa kotijoukkueet ovat keränneet liikaa painoarvoa riviyhdistelmissä. Näissä kohteissa ristikakkonen nostaisi toteutuessaan merkittävästi voitto-osuuksia.

1. Huddersfield – Chelsea 2 **

Perustaso 1-5

Kokoonpanot 5-3
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vireystila 4-3

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 5-5

Kotietu normaali

Maalimäärä normaali

Valioliiga Huddersfield on materiaaliltaan sarjan heikoimpia joukkueita, mutta pyrkii silti proaktiiviseen peliin. Prässiä ja pallonhallintaa suositaan vähän heikompia joukkueita vastaan, kun taas kärkijoukkueiden vieraana Terrierit saattaa luopua suosiolla hyökkäämisestä ja hakea vain pistettä matalalla puolustusblokilla. Valmentaja David Wagner on ehdoton tekijämies ja pärjäisi näillä näytöillä isommassakin seurassa. Huddersfieldissa rajat alkavat tulla vastaan, sillä näin heikoilla hyökkäyspään pelaajilla tehtyjen maalien määrä jää pieneksi.

Chelsea hiipui viime kaudella toissa vuoden mestaruustasostaan. Pelaajat saattoivat kyllästyä kovasta vaatimustasostaan tunnettuun valmentajaan Antonio Conteen, joka riitautui seurajohdon kanssa siirtopolitiikasta. Conte sai kesällä lähtöpassit, ja tilalle palkattiin Napolissa vakuuttavaa työtä tehnyt Maurizio Sarri. Hänen pelifilosofiansa perustuu pallonhallinnasta hyökkäämiseen, joten Chelsea on muutoksen edessä. Sarrin perässä Etelä-Italiasta Lontooseen siirtynyt pelintekijä Jorginho auttaa muutosprosessissa, mutta ei olisi yllätys, jos Chelsea olisi vaikeuksissa alkukaudesta. Uudella ykkösvahdilla Kepalla voi mennä aikaa sopeutua Valioliigaan.

Perustasoero on suuri Chelsean hyväksi, mutta vieraiden MM-kisoissa esiintyneiden avainpelaajien Eden Hazardin ja N’Golo Kanten osallistuminen on kysymysmerkki. Chelsea on joka tapauksessa selvä suosikki.

2. Fulham – Crystal Palace 2 **

Perustaso 2-3

Kokoonpanot 4-5

Vireystila 2-3

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 5-5

Kotietu normaali

Maalimäärä normaalia vähän suurempi

Valioliiga Fulham nousi karsintojen kautta täysin ansaitusti Valioliigaan. Mökkiläisten peli takkuili viime syksynä, mutta kapteeni Tom Cairneyn tervehdyttyä polvivaivoistaan Fulham oli pelillisesti sarjan paras joukkue yhdessä Wolverhamptonin kanssa. Kesän siirtomarkkinoilla joukkueen materiaali on vahvistunut vähän joka osa-alueella, joten edellytykset sarjassa säilymiseen ovat hyvät. Pelityyliltään Fulham on hyökkäysvoittoinen pallonhallintajoukkue, jonka peleissä sopii odottaa keskimääräistä enemmän maaleja.

Crystal Palace aloitti viime kauden surkeasti Frank de Boerin alaisuudessa, mutta Roy Hodgsonin otettua vetovastuun, Kotkien peli lähti kulkemaan. Palace pelasi lopulta poissaoloihinsa nähden erittäin hyvän loppukauden. Avainpelaajat Wilfried Zaha ja Luka Milivojevic jatkavat, joten ennusmerkit tähän kauteen ovat hyvät.

Lontoon paikallispelissä pallonhallinta lienee selvästi Fulhamilla, mikä sopii tosin Palacelle mainiosti. Vieraat ovat vaarallisimmillaan vastaiskuissa.

3. Bournemouth – Cardiff 1 *

Perustaso 2-1

Kokoonpanot 4-5

Vireystila 3-3

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 5-5

Kotietu normaali

Maalimäärä normaali

Valioliiga Bournemouth on jalkeilla pitkälti samalla joukkueella kuin viime kaudella. Silloin alkukausi oli vaikea, mutta loppua kohti Cherries paransi etenkin hyökkäyspelin osalta. Tähän kauteen odotukset eivät ole kovin korkealla, sarjapaikan säilyttäminen olisi jälleen hyvä saavutus.

Cardiff lähtee sarjaan suurimpana putoajasuosikkina. Manageri Neil Warnock on todellinen Championshipin erikoismies ja osaa luoda sinne toimivan pelisysteemin hieman keskinkertaisemmallakin materiaalilla. Valioliigassa haasteet ovat aivan erilaiset, kun vastaan tulee paljon laadukkaampia pelaajia ja joukkueita. Bluebirds taistelee hyvin joukkueena ja on iskukykyinen erikoistilanteissa, minkä myötä pisteitä sopii odottaa kuitenkin sieltä täältä.

Bournemouthille on luvassa paljon pallonhallintaa ja isännät lähtevätkin peliin varsin selvinä suosikkeina, vaikka laituri Junior Stanislas on sivussa.

4. Watford – Brighton X2 ***

Perustaso 2-2

Kokoonpanot 4-5

Vireystila 3-3

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 5-5

Kotietu normaali

Maalimäärä pieni

Valioliiga Watford pelasi kelvollisen loppukauden Javi Gracian alaisuudessa. Kesän siirtomarkkinoilla joukkueesta on lähtenyt nopeutta hyökkäyspäästä Richarlisonin ja Andre Carrillon muodossa, mutta puolustus on vahvistunut. Hornets kärsi viime kaudella loukkaantumisista, ja mikäli tällä kaudella niiden suhteen tilanne on parempi, voi joukkueelta odottaa jälleen alemman keskikastin sijoitusta. Maalimääriltään Watford on Gracian alaisuudessa kallellaan vähämaaliseen suuntaan – tiivis puolustus on pelin kivijalka.

Brightonilla on selvä identiteetti Chris Hughtonin alaisuudessa – Lokit puolustavat kurinalaisesti, hyökkäävät paljon laitojen kautta, ja panostavat erikoistilanteisiin. Täksi kaudeksi materiaaliin on hankittu lisää leveyttä, mutta suhteessa muihin kokonaistaso ei vaikuta nousseen. Sarjassa säilyminen on ehdoton päätavoite.

Kotietu tekee Watfordista avauspelin suosikin, tosin vain niukan sellaisen.

5. Wolverhampton – Everton 1 **

Perustaso 2-3

Kokoonpanot 5-5

Vireystila 3-2

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 5-5

Kotietu normaali

Maalimäärä normaali

Valioliiga Wolverhampton nousi omistajiensa syvän lompakon myötä Valioliigaan Championshipin mestarina. Materiaali oli viime kaudella toiseksi korkeimmalle sarjatasolle poikkeuksellisen kova, ja valmentaja Nuno Espirito Santo piti laatupelaajat kurissa ja pelitavan raamien sisällä. Wolves pelasi ajoittain Championshipissä käsijarru päällä ja säästeli energiaa hurjan otteluohjelman takia, mutta Valioliigassa pelitahti on kevyempi. Susilta sopii odottaa hyvää pallonhallintapeliä, mutta isot maalimäärät jäänevät haaveeksi näillä keskushyökkääjillä.

Evertonin viime kausi oli iso pettymys satsauksiin nähden. Kurssi oikeni Sam Allardycen tultua joukkueen peräsimeen, ja reaktiivisella futiksella sarjapaikka säilyi helposti. Pelityyli ei kuitenkaan miellyttänyt, eikä ollut suuri yllätys, että Everton palkkasi vapailla markkinoilla olleen Marco Silvan uudeksi luotsikseen. Silvan vanavedessä hankittiin Watfordissa viime kaudella väläytellyt laitahyökkääjä Richarlison, ja myös Barcelonasta saapunut laitapakki Lucas Digne on pitkällä tähtäimellä hyvä vahvistus. Silva tuo ison muutoksen pelityyliin ja tekee Toffeesista viime kautta viihdyttävämmän nipun. Odotuksena on sijoitus kärkikymmenikköön.

Wolves lähtee sarja-avaukseen kotiedun ansiosta niukkana suosikkina.

6. Norwich – West Bromwich X2 ***

Perustaso 3-5

Kokoonpanot 4-5

Vireystila 3-3

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 5-4

Kotietu normaali

Maalimäärä pieni

Championship Norwich oli pelillisesti hyvä sarja-avauksessaan Birminghamia vastaan ja ansaitsi vähintään pisteen, vaikka 2–2-tasoitus tuli vasta lisäajalla. Kanarialinnuilta sopii odottaa parannusta viime kauden 14. sijaan, sillä Daniel Farken vaativa pelisysteemi on paremmin pelaajien selkäytimessä, ja materiaalia on muokattu kesän aikana jälleen paremmin pelitapaan sopivaksi.

Nousijasuosikkeihin kuuluva WBA on pelannut kaksi peliä ilman voittoa, mutta suurta huolenaihetta suoritustason suhteen ei ole. Tiistaina Nottinghamin vieraana Albion piti vastustajaa vähemmän palloa, mutta loi vaarallisemmat tekopaikat. Maanantaina Newcastlesta vaihdossa Salomon Rondoniin saatu kärki Dwight Gayle kolisutteli heti maalipuita. Toissa kaudella Championshipissa eniten maaleja avoimesta pelistä tehnyt hyökkääjä on yksi suosikeista tämän kauden maalikuninkaaksi.

Isännillä on kotiedun lisäksi pieni lepoetu, mikä tekee ottelun ennakkoasetelmasta erittäin tasaisen. WBA jatkanee Nottingham-pelin tapaan puolustusvoittoisella linjalla, kun taas Norwich ottaa mielellään pallonhallinnan. Maalijuhlaa tuskin nähdään.

7. Stoke – Brentford 1X *

Perustaso 5-3

Kokoonpanot 5-5

Vireystila 2-4

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 5-5

Kotietu normaali

Maalimäärä normaali

Championship Suurimpiin nousijasuosikkeihin lukeutuva Stoke hävisi avauspelinsä Leedsille 1–3, mikä oli hyvä herätys nimekkäälle pelaajistolle. Championship-futis on erilaista Valioliigaan verrattuna, ja vaikka valmentajana on sarjan hyvin tuntema Gary Rowett, kokevat pelaajat pienen kulttuurishokin. Parhaimmillaan Stoke on todennäköisesti vasta myöhemmin syksyllä.

Brentford murskasi kotonaan Rotherhamin 5–1 ja antoi samalla todellisen myrskyvaroituksen muille seuroille. Bees on keikkunut nousukarsintapaikkojen tuntumassa kaudesta toiseen, ja mikäli tällä kaudella terveystilanne pysyy hyvänä, saattavat lontoolaiset tunkea mukaan nousutaisteluun.

Siinä missä Stoke vielä hakee virettään Championshipia varten, on Brentford melko valmis paketti. Vaikka materiaaleissa on selvä ero isäntien hyväksi, kurovat vieraat etua kiinni paremmalla joukkuepelillä. Kotiedulle annetaan kuitenkin oma merkityksensä.

8. Swansea – Preston X2 ***

Perustaso 4-3

Kokoonpanot 4-4

Vireystila 3-3

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 5-5

Kotietu normaali

Maalimäärä normaalia vähän pienempi

Championship Swansea repi avauskierrokselta 2–1-vierasvoiton Sheffield Unitedista, muttei jättänyt itsestään kummoista kuvaa. Parannuspotentiaalia Joutsenilla kuitenkin riittää, sillä muutama luottomies on vielä lasaretissa, ja uusi valmentaja Graham Potter vasta ajaa sisään omaa pelitapaansa. Positiivista on kuitenkin avausvoiton tuoma itseluottamusbuusti.

Preston ei ollut ihan parhaimmillaan sarja-avauksessaan QPR:n isäntänä, mutta voitti silti 1–0. North Endiltä sopii odottaa tällä kaudella taistelua top 10 –sijasta, sillä materiaaliltaan joukkue ei ole hirveästi viime kaudesta muuttunut. Hyökkäyksestä sivussa ovat toistaiseksi Sean Maguire ja Billy Bodin.

Kotietu tekee Swanseasta pelin niukan suosikin. Maaliodotusarvoltaan ottelu on kallellaan vähämaaliseen suuntaan.

9. Sheffield W – Hull 1 **

Perustaso 3-2

Kokoonpanot 4-5

Vireystila 3-3

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 5-5

Kotietu normaali

Maalimäärä normaali

Championship Sheffield Wednesday ei ollut parhaimmillaan avauskierroksella Wiganin vieraana. Pöllöt piti enemmän palloa, mutta oli haavoittuvainen vastaiskuissa. Potentiaalia joukkueella on parempaan, ja todennäköisesti valmentaja Jos Luhukay tekee viilauksia taktiikkaan tätä ottelua silmällä pitäen. Adthe Nuhiu on kärjestä pelikiellossa, mutta loukkaantumisestaan toipunut Steven Fletcher on häntä parempi pelaaja. Muutama viime kauden pitkäaikaispotilas jatkaa yhä sivussa.

Hull hävisi avauspelinsä Aston Villan isäntänä 1–3. Peliesitys oli kaikkea muuta kuin vakuuttava, eivätkä ennusmerkit povaa merkittävää parannusta viime kauden 18. sijaan. Kärjessä tuntuu parhaan pelaajan Abel Hernandezin jättämä aukko.

Sheffield Wednesday on materiaaliltaan joukkueista luokkaa parempi ja lähtee peliin kotiedun turvin arviolta noin 50-prosenttisena suosikkina.

10. Nottingham – Reading X2 ***

Perustaso 3-2

Kokoonpanot 5-4

Vireystila 4-2

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 4-5

Kotietu normaali

Maalimäärä normaalia vähän pienempi

Championship Nottingham on aloittanut kautensa kahdella 1–1-tasapelillä. Aitor Karankan suojatit taitavat puolustuspelin, ja vahvistuneen hyökkäyspään materiaalin myötä viime kauden sijoitukseen (17.) on luvassa parannusta. Keskuspuolustuksesta puuttuivat tiistain WBA-pelistä Joe Worrall ja Michael Dawson, mutta molemmat ovat todennäköisesti täydessä pelikunnossa lauantaina.

Reading hävisi avauspelinsä Derbyn isäntänä yliaikamaalilla 1–2. Joukkueen itseluottamus ei ole parhaalla mahdollisella tolalla viime kauden ja heikkojen pre-season-tulosten myötä, mutta potentiaalia Royalsilla on tällä nipulla turvalliseen alemman keskikastin sijoitukseen. Kokoonpanotilanne ei ole tällä hetkellä paras mahdollinen, sillä runkomiehistä laitapakki Chris Gunter ja keskikentän Dave Edwards ovat sivussa loukkaantumisten takia, ja toppari Liam Mooren osallistuminen peliin siirtosaagan takia on epävarmaa.

Nottingham on ylimääräisestä rasituksestaan huolimatta kotonaan pelin selvähkö suosikki, mutta vedonlyöntimarkkinoilla hieman liian suuri sellainen. Forestin vahvuuksiin ei lukeudu kuitenkaan hyökkääminen, joten mikäli Reading lyö tässä liinat kiinni, voi pelistä tulla isännille vaikea.

11. QPR – Sheffield U X2 ***

Perustaso 2-3

Kokoonpanot 5-5

Vireystila 3-3

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 5-4

Kotietu normaali

Maalimäärä normaali

Championship QPR:llä oli paikkoja pisteeseen avauskierroksella Prestonin vieraana, mutta takkiin tuli 0–1. Ärrät on materiaaliltaan sarjan alempaa keskikastia, mutta viime kaudella joukkue kiusasi Ian Hollowayn alaisuudessa parempiaan etenkin kotona Loftus Roadilla, jossa prässi oli aggressiivista. Uusi manageri Steve McClaren peluutti Preston-pelissä varovaista taktiikkaa, mutta kotiyleisön edessä vastustajaan isketään todennäköisesti kovempaa kiinni.

Sheffield United on aloittanut kautensa kahdella tappiolla. Viikko sitten takkiin tuli Swansean isäntänä 1–2, ja tiistaina Middlesbrough oli parempi kotonaan maalein 3–0. Pelillisesti Blades ei ole ollut mitenkään kovin huono, mutta pienet virheet ja huono tuuri ovat näkyneet tulostaululla. Perustasoltaan United on yhä sarjan top 10 –joukkue, ja tuloksetkin oikenevat jossain vaiheessa.

Molemmat pääsevät peliin ilman merkittäviä kokoonpanohuolia. QPR:n koti- ja pienen lepoedun myötä lähtökohdat ovat tasaiset.

12. Aston Villa – Wigan 1 *

Perustaso 4-3

Kokoonpanot 5-4

Vireystila 3-3

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 4-5

Kotietu normaali

Maalimäärä normaali

Championship Viime kaudella nousukarsintafinaalissa pelannut Aston Villa menetti kesällä muutaman kokeneen pelaajan ja näytti olevan ongelmissa taloudellisesti, mutta uusien omistajien myötä tilanne on muuttunut. Joukkueeseen on tullut viime päivinä uutta virtaa, ja jokunen uusi pelaaja hankintaan varmasti vielä ennen siirtoikkunan sulkeutumista. Konkarimanageri Steve Brucella on käsissään laadukas runko, jolla voi taistella noususta Valioliigaan.

Wigan on kolmesta sarjanousijasta vahvin ja omaa potentiaalia keskikastiin. Latics ei ole riehunut siirtomarkkinoilla, sillä viime vuoden runko riittää tähänkin sarjaan mainiosti. Paul Cookin suojatit kaatoivat sarja-avauksessa Sheffield Wednesdayn 3–2, vaikka puolustuksesta puuttuivat luottomiehet Dan Burn ja Nathan Byrne. Kaksikon pelikunto tämän ottelun alla on arvoitus.

Villa on joukkueista laadukkaampi ja kotiedun turvin selvähkö suosikki.

13. Derby – Leeds 1 **

Perustaso 4-3

Kokoonpanot 5-5

Vireystila 4-3

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 5-5

Kotietu normaali

Maalimäärä normaali

Championship Frank Lampard sai manageriuralleen voittoisan alun kilpailullisissa peleissä, kun Derby kaatoi sarja-avauksessaan Readingin lisäajan maalilla 2–1. Viime kauden maalikuningas Matej Vydra ei ollut kokoonpanossa, ja hänen siirtonsa Burnleyyn varmistuikin alkuviikosta. Tilalle hankittiin Ipswichissa viime kaudella 16 maalia iskenyt ja 11 syöttänyt Martyn Waghorn, joten vaihtoehtoja hyökkäyspäähän riittää yhtä rutkasti.

Leeds voitti puolestaan Marcelo Bielsan debyytissä nousijasuosikki Stoken 3–1. Paikkojen valossa peli oli numeroita tasaisempi, mutta ainakin Unitedin itseluottamus sai mukavan buustin. Odotukset Bielsan luotsaamaa joukkuetta kohtaan ovat kovat, sillä materiaali on viime kautta laadukkaampi. Iso kysymysmerkki on kuitenkin Championshipin kova ottelutahti, joka heittää kauden mittaan kovan haasteen Bielsan kovaan prässiin perustuvalle pelitavalle. Tähän peliin vieraat tulevat vielä tuoreina, joten odottaa sopii hyvää peli-ilmettä.

Molemmilta sopii odottaa hyökkäävää futista, joten ainekset ovat viihdyttävään peliin. Derby on kotiedun turvin suosikki.

Järjestelmän (6+0) hinta 16 euroa.Alla oleva taulukko avautuu ja kutistuu klikkaamalla otsikkoa.

+Pelisuositus
+Pelijakauma vihjettä laadittaessa
NroOtteluTod.näk. (%)Pelisuositus
1Huddersfield - Chelsea1423632
2Fulham - Crystal P3829332
3Bournemouth - Cardiff C5428181
4Watford - Brighton423325X2
5Wolverhampton - Everton4329281
6Norwich C - West Bromwich333136X2
7Stoke - Brentford4729241X
8Swansea - Preston463123X2
9Sheffield W - Hull4828241
10Nottingham - Reading FC522820X2
11QPR - Sheffield U362935X2
12Aston Villa - Wigan5428181
13Derby - Leeds U4929221


KohdeOttelu1x2
1Huddersfield - Chelsea201961
2Fulham - Crystal P472726
3Bournemouth - Cardiff C562420
4Watford - Brighton522820
5Wolverhampton - Everton402832
6Norwich C - West Bromwich472528
7Stoke - Brentford542125
8Swansea - Preston552619
9Sheffield W - Hull482824
10Nottingham - Reading FC622117
11QPR - Sheffield U422830
12Aston Villa - Wigan681715
13Derby - Leeds U492823

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt