Pelivihjeet

Vakio 1: Hurja bonusrahakierros

Julkaistu:

Vakio 1 ti
Veikkaus on paiskannut jokaiselle voittoluokalle muhevan 75 000 lisärahan. Kierros on siis normaalia pelikelpoisempi.
Kierroksen mielenkiintoisimpia rasteja ovat pelijakaumavääristymiltään Tanskan ja Ranskan tasapeli, Perun sekä KTP:n voitot ja ohipelit aivan liikaa pelatuista RoPS:n sekä KPV:n voitoista. KTP:n voitto sekä ohipelit RoPS:sta ja KPV:sta nostaisivat vielä ihan mukavasti rivin arvoakin.

Haetaan riville vielä lisäarvoa rastimalla liikaa luotetulle GrIFK:n voitolle varmistukseksi vähän pelattu Honka Akatemian voitto.

1 Tanska – Ranska X ***

MM-futis Pelin henki on ennakolta se, että molemmat ovat tyytyväisiä tasapeliin. Ranska on varmistanut jo jatkopaikkansa, ja tasapelillä se voittaisi lohkon. Tanskalle puolestaan riittää tasapeli lohkon kakkossijaan. Riskejä siis vältellään.

Pelin kuva sopii molemmille ihan hyvin sen perusteella, mitä joukkueilta on toistaiseksi nähty. Ranska on pelannut ikään kuin käsijarru päällä ja ottanut kaksi niukkaa voittoa. Tanskakin vetäytyi mielellään Peru-ottelussa johtoasemassa kuoreensa, eikä vakuuttanut Australiaa vastaan hyökkäyssuuntaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tanskalta puuttuvat avauksen laitahyökkääjä Youssuf Yurary Poulsen ja keskikentän William Kvist. Molempia olisi tässä pelissä tarvittu. Ranska puolestaan saattaa hieman kierrättää hyökkäyspään kokoonpanoaan ja keskittyä oman pään suojeluun. Maaliodotusarvoltaan ottelu on erittäin vähämaalinen ja sitä kautta tasapelin todennäköisyys normaalia suurempi. Ranska on selvän materiaalietunsa turvin suosikki, vaikkei tarvitsekaan voittoa.

2 Australia – Peru 2 ***

MM-futis Australia tarvitsee tästä pelistä voiton sekä apuja jatkopaikkansa jo varmistaneelta Ranskalta, joka kohtaa samaan aikaan pelattavassa pelissä Tanskan. Vaikka Australian jatkohaaveet eivät ole omissa käsissä, riittänee joukkueella uskoa ja motivaatiota ainakin ottelun alussa. Todennäköisesti Australia lähtee peliin hyökkäysvoittoisella taktiikalla. Olkapäänsä loukannut Andrew Nabbout on sivussa, mutta hänelle löytyy korvaajia.

Peru on menettänyt mahdollisuutensa jatkoon, joten sillä on pelissä enää kunnia. Peliesitystensä puolesta Peru olisi ansainnut kahdessa ensimmäisessä ottelussa pisteitä, mutta viimeistely on ollut tehotonta. Pettymys Ranska-pelin jälkeen on ollut varmasti kova, mutta eiköhän Peru saa kaivettua tähän peliin ihan kelvollisen latauksen. Joukkuetta kannustamassa on paljon faneja kotimaasta, ja mm-kisoissa pelaaminen on pelaajille harvinaista herkkua. Kisat halutaan taatusti päättää positiivisissa merkeissä. Keskikentän Renato Tapian ja hyökkäyspään Jefferson Farfanin pelaaminen on päävammojen jäljiltä epävarmaa.

Vaikka Australialla on motivaatioetu, lähtee Peru otteluun niukkana suosikkina. Maaliodotusarvoltaan ottelu ei ole enää ihan niin vähämaalinen kuin alkukierrosten pelit, sillä kummallakaan ole tässä enää mitään hävittävää.

3 Islanti – Kroatia 12 **

MM-futis Islanti on pakkovoiton edessä, minkä lisäksi se tarvitsee suotuisan tuloksen Nigerian ja Argentiinan välisestä ottelusta. Taktiikka on siis lähtökohtaisesti hyökkäysvoittoinen. Mahdollisessa 1–0-johtoasemassa Islanti voi passailla, jos Argentiina johtaa samaan aikaan Nigeriaa maalilla. Jos Nigeria puolestaan roikkuu kiinni pisteessä, tarvitsee Islanti tästä pelistä vähintään kolmen maalin voiton. Nigerian voitolla Argentiinasta Islanti on ulkona tämän pelin tuloksesta riippumatta.

Islannilta puuttui edellisestä pelistä Nigeriaa vastaan tärkeä laituri Johann Berg Gudmunsson, jonka pelikunto on tällä hetkellä arvoitus. Myös ykköstoppari Ragnar Sigurdsson saattaa olla päävamman takia sivussa. Kroatia on varmistanut jatkopaikkansa, ja voittaa myös lohkon ilman murskatappiota. Se mahdollistaa avainpelaajien lepuutukset. Todennäköisesti valtaosa keltaisen kortin turnauksessa saaneista pelaajista on penkillä, samoin kuin keskikentän tähti Luka Modric.

Kroatian materiaali on sen verran paljon Islantia laadukkaampi, että se lähtee tähän peliin Islannin pakkovoittotilanteesta huolimatta niukkana suosikkina. Todennäköisesti kentällä olevat kroatialaispelaajat ovat kuitenkin ihan näyttöhaluisia – suurelle osalle heistä tämä saattaa olla turnauksen viimeinen peli avauksessa. Paineet ovat Islannilla, kun taas Kroatia voi pelata vapautuneesti. Maaliodotusarvoa on syytä nostaa avauskierroksiin nähden.

4 Nigeria – Argentiina 2 *

MM-futis Nigerialle riittää tästä pelistä suurella todennäköisyydellä tasapeli jatkopaikkaan. Islannin pitäisi voittaa samaan aikaan pelattavassa pelissä lohkokärki Kroatia vähintään kahdella maalilla, jotta se nousisi joko maalierolla tai tehtyjen maalien lukumäärässä Nigerian edelle. Super Eaglesin lähtökohta tähän otteluun on siis taatusti puolustusvoittoinen, ja hyökkääminen perustuu Islanti-pelin tapaan vastaiskuihin.

Argentiina on puolestaan pakkovoittotilanteessa, ja mielellään runsasmaalisen sellaisen. Jos Islanti voittaa omassa ottelussaan Kroatian, on Argentiinan voitettava tämä peli ainakin yhtä maalia Islannin voittoa suuremmalla erolla. Tosin mielenkiintoisena yksityiskohtana mainittakoon, että Islannin 2–1-voitto Kroatiasta ja Argentiinan 2–0-voitto Nigeriasta veisivät maat tasapisteisiin lohkon kakkoseksi samalla maalierolla ja samalla tehtyjen maalien määrällä. Kun keskinäinenkin peli päättyi 1–1, ratkaisevat fair play –pisteet, jotka ovat Islannilla paremmat nollan keltaisen ja punaisen kortin myötä. Argentiinalla on ennen tätä peliä kolme varoitusta.

Paineet ottelussa ovat suosikki Argentiinalla, jolle alkulohkosta putoaminen olisi katastrofi. Jo Kroatia-pelin toisella jaksolla argentiinalaisista näki, että kasetti ei kestä tappioasemassa. Lionel Messi ei ole yhtään sen huonompi pelaaja kuin ennen turnausta, mutta hän ei pääse loistamaan Argentiinan paidassa puutteellisen joukkuepelin takia. Todennäköisesti valmentaja Jorge Sampaoli tekee joitain muutoksia taktiikkaan ja lähtee peliin hyökkäysvoittoisella formaatiolla. Nigerialle on sitä kautta luvassa kuitenkin maukkaita vastaiskupaikkoja. Maaliodotusarvoltaan ottelu on kallellaan runsasmaaliseen suuntaan.

5 SJK – Ilves X2 **

Perustaso 3-3

Kokoonpanot 2-5

Vireystila 2-3

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 2-2

Kotietu normaali

Maalimäärä normaalia vähän pienempi

Veikkausliiga SJK:n kurssi ei vain ota kääntyäkseen. Honkaa vastaan joukkue joutui jo ennen 20 minuuttia alivoimalle Bååthin katseltua punaista. Käytännössä peli oli tilanteesta johtaneen rankkarimaalin jälkeen paketissa ja Kerho saa olla jopa tyytyväinen, etteivät loppulukemat karanneet kuin 1-3 tappioksi. Puolustuspelaaminen on edelleen häilyväistä, itseluottamus on alhaalla. Pallollisena pelaaminen näyttää toki paremmalta, mutta loukkaantumistilanne on vieläkin todella haastava. Bååth on nyt luonnollisesti pelikiellossa, tärkeä Hurme sekä toppari Vales varmasti avauksesta poissa. Hatakan pelaaminen on niin ikään epävarmaa. Kaikki avauksen miehiä.

Ilves puolestaan oli kuskin paikalla kotipelissään FC Lahtea vastaan, mutta viimeistely jäi tällä kertaa piippuun, niinpä pisteet jaettiin kiikarituloksen jälkeen. Ilveksen hyökkäyspelaaminen nojaa hyvin vahvasti Marius Noubissiin – monipuolisuutta kaivataan. Tamperelaisten vire ei ole juuri nyt kaikkein terävin, mutta hyvin organisoitua joukkuetta on vaikea kaataa. Kokoonpanotilanne on erittäin hyvä, vain Mensah jatkaa sivussa.

SJK:lle myös Ilves on viheliäinen vastus, sillä maalipaikoille murtautuminen on todella haastavaa. Ja jos peli sakkaa, murenee itseluottamus. Negatiivisesta kierteestä ulos hyppääminen on vaikeaa. Materiaalin suhteen Kerho on selvästi parempi, mutta kokoonpanotilanne sekä vire syövät kotietua sen verran paljon, että isännät jäävät ainoastaan marginaaliseksi suosikiksi. Maalimäärällisesti ottelu nojaa selkeämmin vähämaaliseen päin.

6 RoPS – TPS X2 ****

Perustaso 3-2

Kokoonpanot 4-4

Vireystila 4-3

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 2-2

Kotietu normaali

Maalimäärä normaali

Veikkausliiga RoPS on kyllä kummallinen sekä poikkeuksellinen joukkue. Itseluottamus on todella vahva ja useissa otteluissa pelit on onnistuttu kääntämään omiin nimiin, vaikkei kentällä olla oltu edes parempia. Näin kävi Kemissä jänkäderbyssä torstaina, kun RoPS käänsi pelin 1-0 voitoksi. Hyvin organisoitua joukkuetta vastaan on vaikea tehdä maaleja tai luoda laadukkaita maalipaikkoja. Nyt vähän yskähdelleelle hyökkäyspäälle on mahdollista saada jo tässä ottelussa laadukasta tasonnostoa, sillä seuraikoni Aleksandr Kokko liittyi joukkueeseen. Mikäli peliluvat saadaan kuntoon, on ”Boris” tiistaina tulessa. Kuumeilleen Lappalaisen pelaaminen on epävarmaa, Hyvärinen jatkanee myös sivussa. Laituri Agnaldo on varmasti poissa.

TPS varmasti pettyi Turun derbyn tasapeliin, mutta rehellisyyden nimissä juuri enempää ei Tepsille tarjolla ollutkaan. Puolustustaan joukkue on saanut pitävämpään formiin, mutta hyökkäyspäässä tehoja kaivataan edelleen lisää. Viimeistelyn on pakko parantua, mikäli joukkue haluaa säilyttää sarjapaikkansa. Pelillisestihän TPS on ollut lähes kaikissa peleissään kentällä hyvin mukana. Tapaninen on alakerrasta pois, tärkeän Valakarin pelaaminen on epävarmaa.

RoPS määrittelee ottelun tempon, mutta kyllähän myös TPS haluaa pitää palloa. Ottelun tempo tuskin ihan älyttömän korkealle nousee, vaikka aaltoilevaa peliä on lupa odottaa. Mikäli Kokko on mukana, on RoPS:lle annettava pinnan-parin lisäbuusti arvioon. Sen verran kovassa vireessä napapiiriläiset ovat, että kotivoiton todennäköisyys nousee päälle 50 prosentin. Maaliodotusarvo on puolestaan hivenen päälle 2,50 rysässä.

7 FC Inter – FC Honka 12 **

Perustaso 3-3

Kokoonpanot 5-4

Vireystila 3-4

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 2-2

Kotietu normaali

Maalimäärä normaali

Veikkausliiga FC Inter joutui tyytymään 1-1 tasapeliin derbyssä Tepsiä vastaan. Positiivista oli, että joukkue nousi alun nukahduksen jälkeen tasoihin, mutta pientä huolta antoi toisen jakson loppupuoliskon esitys. Näytti nimittäin hieman siltä, että sinimustat väsyivät. Paikallispelistä olisi ollut tarjolla enemmän, vaikka suht reilu lopputulos olikin. Puolustuspelaamisen suhteen nähtiin pilkahdus paremmasta, mutta ei Interin alakerta vieläkään vakuuta. Oleellisia poissaoloja ei isännillä ole.

Honka olisi voinut nuijia taululle todella tylyt lukemat paremmalla viimeistelyllä SJK:n isäntänä. Tällä kertaa ottelu päättyi ansaittuun 3-1 voittoon. Hongan tekeminen näyttää todella hyvältä. Pallollisena espoolaiset ovat vahvoja, pystyvät sen keinoin myös puolustamaan ja samaan aikaan myös vastahyökkäyspelaaminen tuottaa maalipaikkoja. Hyvin organisoitu joukkue on mainiossa tasapainossa. Tammilehto, Ömer sekä todennäköisesti Liikonenkin jatkavat sairastuvan puolella.

Karo Virtasen juonimalle Inter-alakerralle tämä on nyt kunnon testi – pystyykö joukkue pitämään pakkansa tiiviinä ja selviytyykö Inter ottelusta minimaalisella määrällä virheitä? Honka pystyy ottamaan pallonhallinnan myös vieraskentällä ja sitä myös haluaa. Inter Sen sijaan valunee matalampaan blokkiin ja hakee riistojen jälkeen nopeita iskuja. Tällä haavaa turkulaiset ovat kokonaisuutena hieman kevyempi nippu, niinpä isännät jäävät vain marginaaliseen suosikkiasemaan. Koska joukkueen puolustuspeli ei vielä ole todistanut pitävyyttään, nousee odotettu maalimäärä päälle kahden ja puolen.

8 HIFK – FC Haka 1 *

Ykkönen Sarjakärki HIFK ei toipunut viime kierroksella pitkästä bussimatkasta ja lyhyestä valmistautumisesta Kajaanin vieraana. Nando ja Esa Terävä vielä missasivat tuon matsin. Tappio tuli. Nyt otteluun päästään paljon paremmin valmistautuneena ja näyttöhaluja pitäisi löytyä.

Vieraspeleissä vaisusti esiintynyt Haka haki edellisellä kierroksella itseluottamusta kun kauden ensimmäinen vierasvoitto haettiin Pietarsaaresta. Tuo matsi toi jobin postia siinä muodossa, että David Abidor, Ville Starck sekä Jami Kyöstilä loukkaantuivat.

Sarja on hyvin tasainen, mutta sen verran on HIFK:n eduksi tasoeroa, että matsi tunnustaa hieman päälle kerran kahdesta voittavan kotisuosikin.

9 EIF – KTP 2 **

Ykkönen Kumpikaan joukkue ei millään voi leveillä tehoillaan. EIF nojaa väkivahvaan puolustukseensa ja tehtyjä maaleja on yhdeksään matsiin vaivaiset kuusi. Takalinjat kyllä pitävät kuin vuori. KTP luo maalipaikkoja, mutta viimeistely on ollut onnetonta.

Suurempaa tasoeroa ei joukkueiden välillä ole. Ennakolta vähämaalisessa matsissa voi yksikin maali suuntaan tai toiseen olla jo ratkaiseva. Kotietu pitää EIF:n niukan suosikin asemassa.

10 FF Jaro – Klubi 04 1 *

Ykkönen Jarolla on viime viikolta alla heikko esitys ja Haka kuittasi täydet pisteet Pietarsaaresta 2-0 lukemin. Ehkä pelaajilla oli jo juhannus mielessä. Nyt pitäisi tahtotason olla paljon korkeammalla tasolla. Maalinteko on tuottanut viime viikkoina suurta tuskaa – neljään matsiin on tehty vain yksi rysä.

Klubi 04 on ajautunut neljän matsin tappioputkeen. Tässä sinänsä mitään ihmeellistä, sarjasopimuksen uusiminen olisi jo upea suoritus.

Tasoeroa löytyy isäntien eduksi ja matsi tunnustaa selkeän kotisuosikin.

11 JJK – KPV 1X ****

Ykkönen JJK on ollut peliesityksiltään selvästi parempi kuin köyhä pistesaldo kertoo. Maalipaikkoja on liki kaikissa otteluissa luotu voittoihin tarvittava määrä. Kun vain nuori joukkue löytää tehonsa ja itseluottamuksensa kohdalleen, niin hyvä tulee. Vaikea uskoa, että tämä joukkue putoaisi sarjasta. Siitäkin huolimatta, että sarjatilanne on tällä hetkellä hyvin ahdistava.

Pitkäaikaisista loukkaantumisista kärsivä KPV on kiinnittänyt riveihinsä pari tälle tasolla pätevää pelaajaa: HJK:sta ja A-maajoukkueestakin tuttu hyökkäävä keskikenttäpeluri Sebastian Mannström ja toppari Charalampos Chantzopoulos ovat liittyneet vahvuuteen. Miehet ovat kuitenkin edustuskelpoisia vasta siirtoikkunan avauduttua 10. heinäkuuta.

Tällä hetkellä KPV siis kärsii kokoonpanohuolista. Pelillisesti ei ole viime aikoina ihmeitä esitetty, mutta voittoja on silti tullut mukavasti – vaikeasti voitettava nippu.

JJK:lla on yllätysmomenttia ja KPV on haavoittuvainen. Arvioidaan täten ennakkoasetelma tasaiseksi.

12 AC Oulu – AC Kajaani 1 *

Ykkönen AC Oulu on ollut pelillisesti parempi kuin mitä sarjasijoitus osoittaa. Viimeistelyn kanssa on ollut isoja huolia. Parissa viime matsissa on jo saatu hanoja pikkuisen auki. Kun vain korkki pullahtaa kunnolla irti, niin vain taivas on rajana. Potkua riittää ihan kärkikahinoihin asti.

Kajaani on lukuisine ulkomaalaispelaajineen yllätysvalmis porukka. Ja yllätyksiähän on jo nähty. Tosin eivät nämä ”yllätykset” nyt mitään yllätyksiä ole olleet, peli tuntuu olevan hyvin kohdallaan. Sarjapaikan säilyttämiseen on olemassa kaikki edellytykset.

Oulu on sen verran laadukkaampi kokonaisuus, että saa päälle kerran kahdesta voittavan suosikkiaseman.

13 GrIFK – Honka Akatemia 12 *

Kakkonen B GrIFK on ollut pelillisesti pienessä suvantovaiheessa, mutta on kotonaan totutusti vahva ja materiaaliltaan ehdottomasti lohkon laadukkaimpia. Joukkue pelasi keskiviikkona kotona sarjanousija KaaPo:a vastaan vauhdikkaan ja viihdyttävän ottelun. Grani nousi kahdesti maalin takaa lopulta itseluottamusta nostattavaan 3-2 voittoon. Alakerta on tasapainoinen ja tiivis, mutta hyökkäyskaarti kaipaa vielä lisää tehoja. Keskikentältä Stevensin sekä Törmäsen pelaaminen on epävarmaa. Otto Pitkänen on puolestaan pelikiellossa.

Hongan akatemiajoukkue on ollut pirteä, mutta vieraissa on ollut vaikeaa eritoten maalinteon suhteen. Viime kierroksella joukkue kohtasi vieraissa Kiffenin ja pääsi vihdoin myös reissussa maalinteon makuun – ottelu päättyi vieraiden selvään ja ansaittuun 5-1 voittoon. Espoolaiset pyrkivät pallonhallintaan ja pelaamaan peliväline maassa, emoseuran tapaan. Nuori joukkue on ajoittain vaikeuksissa fyysisten vastustajien kanssa. Iivari Värtinen sovittaa tässä kohtaa pelikieltoa.

Pallonhallinta saattaa mennä yllättävänkin tasan, sillä GrIFK saattaa vallan hyvin antaa hallintaa tarkoituksella vieraille ja iskeä sitten riistojen jälkeen kovaa vastaan. Grani kykenee kyllä myös pidempiin hyökkäyksiin. Sen verran reippaasti joukkueiden välillä on perustasoeroa, että isännät ansaitsevat selvähkön suosikkiaseman.

Järjestelmä (6+0), 16,00 euroa


Alla oleva taulukko avautuu ja kutistuu klikkaamalla otsikkoa.

+Pelisuositus
+Pelijakauma vihjettä laadittaessa
NroOtteluTod.näk. (%)Pelisuositus
1Tanska - Ranska213742X
2Australia - Peru3426402
3Islanti - Kroatia30264412
4Nigeria - Argentiina2021592
5SJK - Ilves372934X2
6RoPS - TPS542620X2
7FC Inter - FC Honka38283412
8HIFK - FC Haka5325221
9EIF - KTP4030302
10FF Jaro - Klubi 046321161
11JJK - KPV3528371X
12AC Oulu - AC Kajaani5324231
13GrIFK - Honka Akatemia55202512


KohdeOttelu1x2
1Tanska - Ranska222851
2Australia - Peru422731
3Islanti - Kroatia272844
4Nigeria - Argentiina181765
5SJK - Ilves402931
6RoPS - TPS751411
7FC Inter - FC Honka373132
8HIFK - FC Haka652015
9EIF - KTP483023
10FF Jaro - Klubi 04771211
11JJK - KPV252648
12AC Oulu - AC Kajaani562420
13GrIFK - Honka Akatemia661914

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt