Pelivihjeet

MM-FutisVakio: Kertaistusta kehiin – pelin hinta ainoastaan 30 senttiä

Julkaistu:

MM-futisvakio 8 pe
MM-peli vedetään yhtä vajaa suoralla rivillä. Pelin hinta jää näin varsin pieneksi, joten tässä on paikka iskeä kertaistusta kehiin.
Minivakio klaarataan melkein suoralla rivillä. Kaikissa muissa matseissa käytetään suosikkeja varmana, paitsi Marokon ja Iranin välienselvittely isketään tukkoon. Isoimmat edut ovat tarjolla Espanjan ja Serbian voitoista. Rivin hinnaksi tulee piskuiset 30 senttiä, joten tässä on paikka käyttää kertaistusta.

1 Marokko – Iran 1X2 *

Marokolla on jalkeilla yllätysvalmis joukkue. Kärkiosasto on heikoimmilla kantimilla, mutta muuten avaukseen löytyy ihan tasokkaita vaihtoehtoja, joista osa joutuu aloittamaan väkisin penkin puolelta. Pallollisena Marokko on taitava, ja tässä pelissä se pääsee väläyttelemään osaamistaan Hakim Ziyechin johdolla. Viimeistely on sitten se suurin kysymysmerkki.

Iran on lohkon heikoin joukkue paperilla, vaikka siltäkin löytyy muutama vertailun kestävä yksilö. Viime MM-kisoissa Iran oli Carlos Queirozin johdolla erittäin puolustusvoittoinen nippu, joka kyttäsi pelkästään vastaiskuja. Kokenut portugalilaisluotsi on edelleen puikoissa, mutta nuorentunut ja hyökkäyssuuntaan parempi materiaali saattaa rohkaista vähän rohkeampaan peliin.

Molemmat joukkueet näkevät tämän pelin todennäköisesti pakkovoittona, jotta jatkopaikasta voitaisiin haaveilla. Tuskin kumpikaan lähtee pelkästään kyttäilemään vastaiskuja, vaan vastustajalle annetaan paikan auetessa painetta ylhäältä asti. Ottelusta voi povata ihan viihdyttävää ja todennäköisesti myös kuumaa. Marokko on laadukkaampana joukkueena suosikki, mutta Iranillekin aukeaa varmasti paikkoja esimerkiksi Hollannin liigan maalikuninkaan Alireza Jahanbakhshin kautta. Kaikesta huolimatta on odotettava maalimäärä hyvin pieni.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

2 Portugali – Espanja 2 ***

Hallitseva Euroopan mestari Portugali ei täysin vakuuta paperilla. Avainpelaajat etenkin keskuspuolustuksessa vetävät jo viimeisiään, eikä supertähti Cristiano Ronaldokaan ole enää samanlainen tempokuljettaja kuin muutama vuosi sitten. Ronaldo viimeistelee toki erittäin laadukkaasti, mutta tarvitsee palloja boksiin.

Espanja on selvästi kokonaisvaltaisempi joukkue ja lukeutuu turnauksen voittajasuosikkeihin. Nälkää joukkueella riittää taatusti, sillä edelliset EM- ja MM-kisat ovat päättyneet pettymykseen. Niiden jälkeen valmennus on vaihtunut, ja myös pelaajistoon on tehty pientä nuorennusleikkausta.

Shokkiuutinen päävalmentaja Julen Lopeteguin erottamisesta ja siitä seuravasta epävarmuuden tilasta johtuen dissataan vähän espanjalaisten osakkeita. Vetovastuu on nyt Fernando Hierrolla.

Portugali tyytyy tässä pelissä varmasti altavastaajan asemaan ja antaa Espanjan hallita suosiolla palloa. Hyökkäyspäässä Portugali toivoo siten Ronaldolta magiaa satunnaisissa vastaiskuissa. Espanja on ottelussa paremman keskikenttänsä myötä selvähkö suosikki ja pyrkii jauhamaan tutulla syöttöpelillään Portugalin puolustuksen puhki. Voitto on toki molempien tavoite, mutta lohkon jatkon kannalta tasapelikään ei olisi mikään huono tulos – etenkään Portugalille, joka ottaisi tästä ennakolta taatusti mieluusti 0–0-tasapelin. Maalijuhlaa tässä pelissä tuskin nähdään.

3 Ranska – Australia 1 *

Ranska lähtee kisoihin yhtenä suurimmista voittajasuosikeista. Materiaalista on vaikea löytää heikkouksia, ja joukkue pelaa hyvin yhteen. Ranska ansaitsisi tulla näihin kinkereihin hallitsevana Euroopan mestarina, mutta ehkäpä se kahden vuoden takaisen finaalin epäonninen jatkoaikatappio Portugalille tuo vain lisää nälkää näihin kisoihin. Mukana ovat kuitenkin lähes kaikki niiden kisojen luottopelaajat.

Australia on ennakolta lohkon heikoin joukkue. Jatkohaaveet edellyttävät sekä vastustajien heikkoa viimeistelyä että omaa tehokkuutta vastaiskuissa ja satunnaisissa erikoistilanteissa. Pelityylinsä puolesta Australia ei vaikuta pelkästään omaa maaliaan varjelevalta sumputtajalta, vaan vastustajia lähdetään haastamaan ennakkoluulottomasti etenkin lohkon kahdessa jälkimmäisessä pelissä.

Lohkon avauspelistä Australialle kelpaisi taatusti yksikin piste, mutta tasoero taitaa olla yksinkertaisesti vain liian suuri. Ranska tulee dominoimaan pelitapahtumia ja luo huippuyksilöidensä kautta runsaasti maalipaikkoja. Jos Australialla ei ole paras päivä puolustuspäässä, saattaa taululla komeilla lopulta selvätkin voittolukemat.

4 Argentiina – Islanti 1 *

Argentiina ei kuulu aivan suurimpiin mestarisuosikkeihin, mutta Lionel Messin johdolla mikään ei ole mahdotonta. Alkulohkossaan Argentiina on kirkkaasti suurin suosikki ja dominoinee otteluita laadukkaan hyökkäyksensä myötä. Vastaiskujen puolustaminen on heikko kohta, ja sitä koetellaan sitten viimeistään pudotuspeleissä.

Islanti on toista kertaa putkeen arvokisoissa. Kaksi vuotta sitten EM-kisoissa viikinkien marssi pysähtyi vasta puolivälierissä Ranskaa vastaan, mutta tällä kertaa jatkopaikka on tiukassa. Perustasoltaan Islanti ei ole mennyt eteenpäin sitten EM-kisojen, ja nyt viimeistään kaikki vastustajat tietävät joukkueen vahvuudet.

Erikoistilanteet ovat Islannin paras ase maalintekoon Argentiinaa vastaan, mutta pisteille venymisen kannalta tärkeämpää on se, että oma pää pitää Messin ja kumppanien paineessa. Argentiina testaa Islannin puolustusta sekä laidoilta että keskeltä, ja todennäköistä on, että jossain vaiheessa sahaamisen ansiosta puu menee poikki, ja joku Argentiinan hyökkäyspään tähdistä pistää pallon pussiin.

5 Kroatia – Nigeria 1 **

Kroatia ei täysin vakuuttanut karsinnoissa, mutta joukkueessa on potentiaalia mennä silti lopputurnauksessa pitkälle. Paperilla etenkin keskikenttä ja hyökkäys ovat kovaa kaliiberia. Jos henkinen kantti vain kestää, voi Kroatia haastaa Argentiinan tosissaan taistelussa lohkon voitosta.

Nigeria on kisojen vakiokävijä, muttei ole MM-tasolla vakuuttanut. Joukkueesta löytyy muutamia laadukkaita yksilöitä, mutta yhteispeli ei täysin vakuuta. Parhaimmillaan Nigeria on peliä rikkovana ja vastaiskuihin säntäävänä osapuolena, mutta tappioasemassa tasoituksen hakeminen pallonhallinnan kautta tulee olemaan vaikeaa.

Kroatia lähtee peliin selvänä suosikkina ja kantaa sitä kautta myös enemmän paineita. Toisaalta joukkue on erittäin kokenut joukkue ja ollut ennenkin vastaavissa paikoissa. Nigeria yrittää haavoittaa Kroatiaa vastaiskuista, joissa sen nopeat yksilöt ovat vaarallisia. Oman pään pitävyys on kuitenkin kaikki kaikessa, eikä kokemattomalla maalivahtiosastolla ole varaa henkilökohtaisiin virheisiin.

6 Costa Rica – Serbia 2 ***

Costa Rica oli edellisten MM-kisojen suurin yllättäjä, mutta näissä kinkereissä vastaava menestys ei näytä todennäköiseltä. Maalivahtiosasto on toki kisojen eliittiä Real Madridin Keylor Navasin ansiosta, mutta hyökkäyspäässä kokenut kapteeni Bryan Ruiz ei ole enää samaa kaliiberia kuin neljä vuotta sitten. Jos Costa Rica aikoo menestyä kisoissa, täytyy Navasin venyä huipputorjuntoihin.

Serbia on materiaaliltaan joukkueista laadukkaampi ja lähtee lohkon avauspeliin varsin selvänä suosikkina. Paperilla suurin vahvuus on keskikenttä, jota johtaa Manchester Unitedin ankkuri Nemanja Matic. Hyökkäyspäässä tarjoilusta vastaa Southamptonin Dusan Tadic, mutta viimeistely voi tuottaa tuskaa. Tosin viimeisen harjoituspelin Bolivia-murskavoiton jälkeen ainakin itseluottamus on kunnossa.

Serbian valmennus vaihtui MM-karsintojen jälkeen, ja pelitapaan on tullut muutosta entisen huipputopparin Mladen Krstajicin alaisuudessa. Todennäköisesti Krstajic painottaa etenkin kisojen alussa varovaista puolustuspeliä. Brasilia on E-lohkon suurin suosikki, joten jatkohaaveiden kannalta tämä peli on molemmille erittäin tärkeä – tappioon ei ole käytännössä varaa. Costa Rica antanee otteen suosiolla Serbialle ja kyttää vastaiskuja. Maaliodotusarvoltaan ottelu on erittäin vähämaalinen.

7 Saksa – Meksiko 1 *

Hallitseva maailmanmestari Saksa on luonnollisesti kisojen suosikkeja. Sen materiaali on paremmin tasapainossa kuin voitollisissa Brasilian-kisoissa neljä vuotta sitten, joskin kapteenin ja ykkösvahdin Manuel Neuerin vire yhdeksän kuukauden poissaolon jälkeen on vielä pieni kysymysmerkki. Valmistavissa harjoituspeleissä Saksa ei ole vakuuttanut, ja kisojen alussa voi olla ongelmia vastaiskujen puolustamisessa. Jos jollain, niin Saksalla on kuitenkin aineksia parantaa peliään turnauksen edetessä, ja penkiltä löytyy vaihtoehtoja erilaisiin variaatioihin.

Meksiko luottaa pallonhallintapeliin ja pystyy kiusaamaan turnauksessa nimekkäämpiä joukkueita. Avauspelissä sillä on iskun paikka jopa voittoon, mutta jatkosaumojen kannalta pistekin olisi kelpo tulos. Lohkon muut joukkueet Ruotsi ja Etelä-Korea ovat luokkaa heikompia, ja niistä Meksiko on budjetoinut täydet pisteet.

Ottelusta voi povata keskimääräistä avauskierroksen peliä runsasmaalisempaa. Saksa on kiistatta pelin suosikki, mutta harjoituspeleissä näkyneet ongelmat heittävät varjon puolustuksen ylle. Meksiko ei tässä pelissä saa pallonhallintaa, mutta vastaiskuista sille aukenee hyviä tekopaikkoja.

8 Brasilia – Sveitsi 1 *

Brasilia on turnauksen suurimpia voittajasuosikeita. Viime MM-kisoista jäi valtava näyttämisen halu, sillä pelaajarunko on pitkälti sama. Maalivahtiosastolla Brasilia on ottanut vielä yhden askeleen parempaan suuntaan, eikä paperilla joukkueesta löydy heikkouksia. Kentällä toiminta perustuu kuitenkin enemmän huippuyksilöiden taitoon kuin viimeisen päälle hiottuun pelitapaan. Hyökkääminen voi olla ajoittain hidasta hieromista, mutta kun paikka aukeaa, voi verkon odottaa myös heiluvan.

Sveitsi taistelee ennakolta lohkon toisesta jatkopaikasta Serbian kanssa. Tästä pelistä yksikin piste olisi sille erinomainen tulos. Sveitsi on taktisesti kurinalainen, ja osoittanut ennenkin pystyvänsä horjuttamaan suosikkeja. MM-kisoihin valmistavassa harjoituspelissä Sveitsi pakotti Espanjan 1–1-tasapeliin.

Sveitsi saattaa prässätä Brasiliaa ajoittain ylhäältä asti, mutta jos Brasilia murtaa ensimmäisen linjan, vetäytyy puolustus syvemmälle omalle alueelle. Harjoituspelissä Kroatiaa vastaan Brasilian pelinrakentelu oli hidasta, ja puolustus oli ongelmissa keksityksissä. Niihin Sveitsi varmasti panostaa. Tärkeintä tuloksen teon kannalta on kuitenkin puolustuksen pitävyys. Vaikka Brasilia hieroo palloa todennäköisesti pääasiassa keskikentällä, pystyvät Neymar, Coutinho ja kumppanit ratkomaan pelin yksittäiselläkin pistolla.

Brasilia on ottelussa suuri suosikki.

Järjestelmä (0+1), 0,30 euroa


Alla oleva taulukko avautuu ja kutistuu klikkaamalla otsikkoa.

+Pelisuositus
+Pelijakauma vihjettä laadittaessa
NroOtteluTod.näk. (%)Pelisuositus
1Marokko - Iran4132271X2
2Portugali - Espanja2630442
3Ranska - Australia781571
4Argentiina - Islanti712091
5Kroatia - Nigeria5328191
6Costa Rica - Serbia2230482
7Saksa - Meksiko6422141
8Brasilia - Sveitsi6722111


KohdeOttelu1x2
1Marokko - Iran443422
2Portugali - Espanja263836
3Ranska - Australia84106
4Argentiina - Islanti78148
5Kroatia - Nigeria513218
6Costa Rica - Serbia263440
7Saksa - Meksiko69256
8Brasilia - Sveitsi76177

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt