Pelivihjeet

Vakio 1: Kesälomarahan tarvetta? – Tässä sitä olisi tarjolla

Julkaistu:

Vakio 1 la
Veikkaus lupaa kierroksen ainoalle onnistujalle muhkean 300 000 euron lunastuksen. Yritetään sitä, saadaan sitten onnistumisen kautta kesälomaan pikkuisen normia enempi loistoa.
Bonuspotti-kierrokselle on tarjolla kolme pelijakaumallista herkkupalaa. Poimitaan aivan liian vähän pelatut kerran kahdesta voittavan SJK:n, tasaisen ennakkoasetelman AC Oulun ja niukan suosikin NJS:n voitot näillä pelipinnoilla ehdoitta varmoiksi.

Fiksuja varmaideoita ovat myös marginaalisen edun HJK:n, IFK Mariehamnin sekä JJK:n voitot. Ykköstason rahahakuna varmistellaan FC Jazzin liikaa pelattu voitto tasapelillä ja Kiffenin voitolla.

1 Ilves – HJK 2 **

Perustaso 3-5

Kokoonpanot 3-4
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vireystila 2-5

Motivaatio 4-3

Ottelurasitus 3-3

Kotietu normaali

Maalimäärä normaalia vähän suurempi

Veikkausliiga Ilveksellä on käynnissä hieman heikompi vaihe, sillä alla on kaksi tappiota. Tiistaina joukkue joutui alivoimalle vierasottelun alussa KuPS:a vastaan ja hoiti yli jakson verran hommaa kahden vajaalla. Näistä lähtökohdista venyminen on äärimmäisen haastavaa, niinpä Ipa otti kuonoon 1-3 lukemin. Joukkueen vahvuudet ovat puolustuspelissä, mutta pallollisena maalipaikkoja ei turhan paljon luoda. Vastustajana HJK sytyttää varmasti, joten kentällä nähdään taistelevan fyysinen tamperelaisjoukkue. Tomas sekä Moundi ovat pelikiellossa, Aspegrenin pelaaminen on epävarmaa.

HJK otti viimeksi hallitun ja kontrolloidun 2-0 kotivoiton IFK Mariehamnista. Johtoasemassa energiaakin saatiin hieman säästeltyä, kun tempo pidettiin alhaalla. Klubi on vieraissa hieman pragamaattisempi, eikä dominoi pallonhallintatilastoa. Valikoimasta löytyvät niin nopeat kuin pitkät hyökkäykset. Materiaali on todella laaja ja syvä, eikä haastajaa näytä mestaruuden suhteen löytyvän. Jalasto sekä Riski ovat olleet sivussa, rotaatiota on Lehkosuolta varmasti luvassa.

HJK:lle Tammela on ollut monesti haastava paikka, eikä joukkue helpolla pääse tälläkään kertaa. Tasoero on kuitenkin joukkueiden välillä tällä kaudella aiempaa suurempi. Ilveksen organisoidusta koko joukkueen puolustuksesta on vaikea repiä maalipaikkoja. avainasemassa on vieraiden osalta jälleen kerran laitapelaaminen. Maalijuhlaa tuskin nähdään, maaliodotusarvo jää 2,30 alapuolelle. Laatuero sekä laajempi rinki ja tätä kautta kierrätyksen mahdollistamat tuoreemmat jalat tekevät vieraista päälle 60 prosentin suosikin.

2 FC Honka – KuPS 12 *

Perustaso 3-4

Kokoonpanot 4-5

Vireystila 4-4

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 3-3

Kotietu normaali

Maalimäärä normaali

Veikkausliiga FC Honka joutui tyytymään vieraissa 1-1- pistejakoon FC Lahden kanssa, vaikkakin espoolaiset olivat ottelussa maaliodotusarvon valossa hieman parempia. Honkgan aktiivinen prässi toimi mainiosti, ja joukkue uskalsi pitää varsinkin avausjaksolla palloa rohkeasti. Pelirohkeutta kaivattaisiin kuitenkin selvästi lisää koko 90-minuuttisen ajaksi. Hongalla on taipumus passivoitua, erityisesti johtoasemassa. Liikosen ja Tammilehdon pelaaminen on epävarmaa, Ömer on varmasti sivussa.

KuPS sai pelata ylivoimalla lähes koko ottelun, ja valtaosan jopa kahden miehen edulla, Ilvestä vastaan. Joukkue voitti tiistaina 3-1, mutta paikkoihin sekä paineeseen nähden maalimäärä jäi jopa alhaiseksi. Maalinteon tehokkuus on ollut tasaisen varmasti hakusessa. Erittäin laadukas joukkue on kuitenkin kyseessä ja aktiivinen prässi tuottaa jälleen kerran varmasti riistoja vaara-alueella. Merkittäviä poissaoloja ei vierailla ole.

Kauden alussa joukkueet kohtasivat Kuopiossa, ja tuolloin Honka oli pelissä erinomaisesti mukana. Pisteet jaettiin ansaitusti. Honkahan ei ole kotipelejään hävinnyt sitten 2014 elokuun. Rekordi on kieltämättä komea, muttei sitä pidä liikaa kunnioittaa. Ottelusta voidaan odottaa viihdyttävää, ja jos Hongan pelirohkeus venyy, niin isännät pitävät palloakin enemmän. KuPS nousee kaikesta huolimatta marginaaliseen suosikkiasemaan. Maaliodotusarvo on puolestaan vähän kahden ja puolen kaapin päällä.

3 FC Inter – VPS 1 *

Perustaso 3-3

Kokoonpanot 4-3

Vireystila 4-2

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 3-3

Kotietu normaali

Maalimäärä normaalia vähän pienempi

Veikkausliiga FC Inter otti historiallisesti toisen voittonsa perätysten, kun PS Kemi kaatui kotona 1-0 lukemin. Tätähän ei ehtinyt noin kahteen vuoteen tapahtua. Itse ottelussa sinimustat olivat avausjaksolla turhan varovaisia ja passiivisia, mutta toisella jaksolla joukkue kontrolloi johtoasemassa ottelua mallikkaasti. Karo Virtasen tulo apuvalmentajan paikalle tarkoittanee miehelle tyypillistä taktista suuntaa: Inter keskittyy jatkossa yhä tarkemmin puolustuspeliinsä, jonka organisoimisessa Virtanen on maestro. Erikoistilanteiden puolustamisessa on akuutein petraamisen paikka. Mansallyn pelaaminen on epävarmaa, Markkula on laitapakeista pois loppukauden.

VPS pelasi tasaisen ottelun RoPS:n vieraana, osui rimoihin ja loi maalipaikkoja, mutta niin vain kävi lisäajalla kylmät erikoistilanteessa ja RoPS naarasi 1-0 kotivoiton. Pelillisesti Raidan tekemisessä ei suurta moitittavaa ole, mutta tasaisten pelien kääntäminen omiin nimiin näyttää olevan todella vaikeaa. Toki osansa on loukkaantumisilla, mutta myös viimeistely on ollut kehnoa. Morrissey ja Vahtera olisivat tärkeitä palasia hyökkäyksessä. Avauksen laitapakki Engström on ollut myös sivussa.

Kovin suuri yllätys ei ole, mikäli Inter päättää antaa varsinkin pelin alkupuolella hallinnan vieraille, jotka haluavat muutenkin edetä pallonhallinnan kautta, linja linjalta eteenpäin. Interin nopeissa hyökkäyksissä on potentiaalia. Tällä haavaa joukkueiden välillä ei tasoeroa käytännössä ole, niinpä kotivoittoon päädytään hieman alle kerran kahdesta. Maalijuhlaa tuskin aikaiseksi saadaan, maaliodotusarvo jää karvan 2,40 alapuolelle.

4 PS Kemi – SJK 2 ***

Perustaso 1-3

Kokoonpanot 4-3

Vireystila 3-4

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 3-3

Kotietu normaali

Maalimäärä normaalia

Veikkausliiga PS Kemi hyytyi toisella jaksolla täysin Interin vieraana, eikä onnistunut luomaan kuin aivan pelin lopussa painetta turkulaisten päätyyn. Avausjakso eteni pelillisesti huomattavasti paremmin ja tauon tappioasema tuli osittain pelin kuvaa vastaan. PSK:n hyökkäyspään uhka on köykäinen, ja kun alakerta tekee turhan paljon virheitä, ei häntäpään sijoitus ole yllätys. Materiaali on liian kapea ja heikko tähän sarjaan.

SJK sai ketsuppipullon auki TPS:n isäntänä ja hoiti Eremenkon avausvoiton Kerhon puikoissa. 4-0 lukemat mairittelevat isäntiä tosin varsin paljon, kyllä Tepsilläkin oli useampi laatupaikka. Yhtä kaikki, henkisesti voitto on todella tärkeä itseluottamuksen suhteen, nyt olisi tuhannen taalan paikka jopa voittoputken rakentamiselle. Hyökkäyspelaamista on varmasti hiottu treenikentällä ja otteet olivat jo parempia. Alakerrassa epävarmuutta on sen sijaan edelleen. Loukkaantumiset ovat toki vaikuttaneet paljon seinäjokisten esityksiin, mutta tilanne alkaa vähitellen helpottaa. Hatakka palannee tähän peliin ja viimeksi kauden debyytin suoritti tärkeä Billy Ions. Vales, Dorman, Klinga sekä Malolo ovat sen sijaan vielä sairastuvalla. Hurmeen pelikunto lähestyy.

PS Kemin hieman erilainen nurmialusta tuottaa haasteen jokaiselle vierasjoukkueelle ja kotona Kuninkaat on suorittanut paremmalla tasolla, aktiivisesti. SJK aloittanee ottelun vähän varovaisemmin ja hakee enemmän kontria, mutta ottelun edetessä varsinkin toisella puolikkaalla odotusarvo on, että vieraat hallitsevat. SJK voittaa kerran kahdesta, maalimäärällisesti ollaan melko normiluvuissa, vähän kahden ja puolen maalin yläpuolella.

5 IFK Mariehamn – RoPS 1 **

Perustaso 3-3

Kokoonpanot 3-3

Vireystila 2-4

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 3-3

Kotietu normaali

Maalimäärä normaali

Veikkausliiga IFK Mariehamnin kausi on ollut vaikea. Pallollisena joukkue on ollut heikko, selkeää pelin rakennetta on ollut vaikea havaita. Alakerrassa virheherkkyys on ollut korkealla, mikä on johtanut muun muassa siihen, että ykkösenä aloittanut Nordqvist on vaihtunut Lepolaan. Toki loukkaantumiset painavat paljon kapeassa ringissä, mutta nyt Sid sekä Mantilla ovat palanneet tositoimiin. Avauksesta ovat edelleen sivussa tärkeä Petrovic sekä laidan Silverholt.

RoPS:sta on sanottava, että joukkue on ollut myös onnekas. Pienten marginaalien ottelut ovat kääntyneet omiin nimiin ja erityisesti ottelujen aivan lopuissa napapiiriläiset ovat onnistuneet tekemään ratkaisevia maaleja. Näin tapahtui myös tiistaina VPS:n isäntänä. Moinen saaga ei voi jatkua loputtomiin, joten pistemenetyksiäkin on vielä luvassa. Viimeksi VPS oli myös hyvin tehoton omissa maalipaikoissaan. RoPS on kuitenkin hyvin valmennettu ja organisoitu joukkue, joka puolustaa tiiviinä sekä osaa puolustaa myös pallonhallinnan kautta. Kokoonpanossa on haasteensa, sillä laidalta Agnaldo on sairastuvalla, kärjet Ivanovski sekä Roiha todennäköisesti molemmat pois ja laitapakki Hyvärinenkin on ollut sivussa.

Maarianhaminan pienellä ja kovalla kentällä tilanteet tulevat hieman nopeammin. IFKM on ollut kotona todella runsasmaalinen, ja vaikka RoPS lähestyisi ottelua vähän defensiivisemmin, on kohtaamisessa ainekset hieman runsasmaalisempaan lopputulemaan. Vedoissa huomio kiinnittyykin maalimäärävetoihin ja yli-vaihtoehtoon. Tasainen kamppailu pisteistä on luvassa, kotijoukkue kipuaa marginaaliseen suosikkiasemaan.

6 KTP – FF Jaro 12 **

Ykkönen KTP elää hyvissä tunnelmissa. Peli on sen verran jämäkällä pohjalla, että putoamisen välttämiseen on olemassa kaikki edellytykset. Kokoonpanotilannekin on hyvä.

Sarjan kärkikastiin kuuluva Jaro on saanut tilkittyä avausotteluissa vuotanutta puolustustaan. Nyt on kolmeen viime matsiin pidetty nolla. Hyökkäyspään tehot tuntuvat kyllä kärsineen tästä suunnanmuutoksesta ja pari viimeistä ottelua on tahkottu maalittomia tasapelejä. Pelillisesti ei ole suuremmin vakuutettu. Kokoonpanopuolella on pientä huolta. Takalinjoilta puuttuvat Johan Brunell ja Pavel Milosavljevic jsekä keskikentältä kokenut Jonas Emet. Loistava uutinen on, että hyökkäyspelin kannalta hyvin tärkeä Christopher Mandiangu on taas parin matsin poissaolon jälkeen käytettävissä. Hyökkääjä on ollut siirtohuhujen kohteena, mutta jää Pietarsaareen.

KTP nauttii Arto Tolsa areenallaan väkevästä kotiedusta, mutta Jaron materiaalinen paremmuus tasoittaa ennakkoasetelman ympäripyöreäksi.

7 EIF – AC Oulu 2 ****

Ykkönen EIF:n peli pohjaa hyvin kurinalaiseen puolustamiseen: seitsemän pelatun matsin maaliero 5-2 kertoo kyllä oleellisen. Tappioita ei vielä ole, mutta ei voittojakaan ole kuin kaksi.

Oulu on materiaaliltaan EIF:ä edellä. Oululaisia vain on vaivannut totaalinen tehottomuus. Laadukkaita maalipaikkoja kyetään luomaan, mutta viimeistely ontuu pahasti. Todennäköisesti ketsuppipullo korkataan jossain kohtaa.

Oulu saa parempana joukkueena luoda tässäkin matsissa tilanteita, mutta nähdyillä tehoilla tulee EIF:n maaliverkon heiluttaminen olemaan vaikeaa. Ottelun ennakkoasetelma on hyvin tasainen.

8 JJK – AC Kajaani 1 **

Ykkönen Veikkausliigassa viime kaudella pelannut ja niistä ajoista nuorentunut JJK on ollut alkukauden peleissä selvästi pistesaldoaan parempi. Viime kierroksella tuli sitten jo palkinto, kun Valkeakoskelta haettiin viimein täysi pistepotti. Peliesitys oli jälleen vahva. Itseluottamus sai roimasti boostia. JJK:n voi olettaa nousevan sarjataulukossa, putoaminen olisi iso yllätys.

Kakkosesta noussut AC Kajaani on ollut ihan piristävä yllätys. Ulkomaalaispelaajia vilisevä kokoonpano pelaa vauhdikasta futista. Otteet kyllä ailahtelevat, mutta hyvänä päivänä kiusataan kyllä itseään parempiakin.

JJK on sen verran parempi kokonaisuus, että ansaitsee kerran kahdesta voittavan suosikkiaseman.

9 NJS – MYPA 1 ****

Kakkonen A NJS:n 0-1 taukojohto vieraissa kärkipään Gnistania vastaan ei kestänyt, vaan tupaan tuli opulta 1-3 lukemin. Esitys oli kuitenkin positiivinen, vaikkakin toisella ajksolal energiat selvästi loppuivat. Sarjanousijalla on kasassa työteliäs sekä energinen joukkue, joka osaa pitää myös palloa. Maalinteon suhteen tehoja kaivataan vielä lisää. Ykköskärki Osongo on edelleen pelikiellossa, mistä on jaettava miinusta.

MYPA jatkaa todella vahvassa myötätuulessa, kun viime kierroksella kotona kaatui kärkipäähän rankattu FC Viikingit lopun paineesta huolimatta 3-2 lukemin. Tämä oli mylsäläisille jo neljäs perättäinen voitto, joten itseluottamus on tapissaan. Erikoistilanteet ovat olleet joukkueelle selkeä vahvuus. MYPA pyrkii pelaavuuteen, mutta on toki vieraissa vähän puolustavampi. Merkille pantavaa on, että joukkueella on ollut useampi poissaolo vaivana, ja silti tulokset ovat olleet hyviä. Maalikone J-P Rämä sai Viikingit-ottelussa osumaa ja saattaa olla sivussa. KTP:sta lienee luvassa taas apuja.

Erittäin mielenkiintoinen ottelu on edessä, kun sarjanousijat kohtaavat. Säilymisen kannalta jaossa on tärkeitä pisteitä. Molemmat haluavat kuitenkin pelata aktiivisesti, joten viihdyttävä ja mahdollisesti varsin runsasmaalinen kamppailu on edessä. Lähtökohdat otteluun ovat tasaiset.

10 FC Viikingit – MP 1 *

Kakkonen A Viikinkien viime kierroksen 2-3 vierastappio MYPA:lle oli yllätys. Erikoistilanteiden puolustamisen kanssa oli puutteita, mutta toisella jaksolla vuosaarelaiset haastoivat isännät hyvin, mutta takaa-ajo ei tällä kertaa riittänyt pisteille. Heteniityllä Viikkairt pelaa aktiivista jalkapalloa ja haluavat määrittää pelin tahdin. Kokoonpanotilanne näyttää ennakkoon erittäin hyvältä.

MP kaatoi viimeksi kotona heikon LPS:n 3-1. Viimeistely on ollut mikkeliläisille todella haastavaa kauden alussa ja pelillisesti otteet ailahtelevat liikaa. Myös pallollisessa pelaamisessa on keskikentän kaartin suhteen petrattavaa, eikä alakertakaan maalivahti mukaan luettuna ole selvinnyt virheittä. Kohonen, Forsell ja Kimari jatkanevat lasaretissa.

Viikingitr kontrolloivat ja vievät paineen MP: päätyyn. Vieraat pudottavat blokkinsa melko alas ja pyrkivät sitten iskemään riistojen jälkeen vastahyökkäyksillä. Materiaalien suhteen ero ei ole järin suuri, mutta pelivire on isännillä selkeästi parempi. Kotijoukkue nousee melko selvään suosikkiasemaan.

11 FC Jazz – FC Kiffen 1X2 *

Kakkonen B Jazz hävisi Porin derbyssä MuSa:lle selvin 0-3 lukemin ja vallan ansaitusti, tosin ehkäpä kahden maalin tappio olisi ollut kuvaavampi lopputulos. Tiiviisti puolustavalle Jazzille tämä oli kuitenkin vasta kauden ensimmäinen tappio. Kotona joukkue pelaa aktiivisemmin ja haluaa hallita palloa. Kokoonpanotilanteen pitäisi olla isännillä hyvä.

Kiffenillä on maanantailta alla ansaittu 0-1 kotitappio sarjanuosija KaaPo:lle. Helsinkiläiset eivät ole hävinneet vieraissa vielä kertaakaan, mikä selittyy pitkälti joukkueen passiivisella vieraspelitavalla. Hurmurien peli perustuu todella tiiviiseen puolustuspeliin. Kun pallo riistetään, ylöspäin pyritään lähtemään lujaa. Ongelmaa on, että keskikenttä on pallollisena kesy, eikä tulivoimaa oikein löydy. Maalinteko on haasteellista. Itseluottamuksen pieni puute näkyy jo hyökkäyspään ratkaisuissa.

Jazz peliä kontrolloi ja hallitsee valtaosan pelivälinettä, mutta ihan helpolla ei hurmuripuolustus aukea. Yksipuolisessa ottelussa isännät ovat materiaaliltaan kuitenkin selvästi vahvempi kokonaisuus ja ansaitsevat noin kerran kahdesta voittavan suosikkiaseman.

12 Peru – Tanska 1X2 *

MM-futis Peru on tehnyt kovaa tulosta sen jälkeen, kun argentiinalainen Ricardo Gareca löydettiin päävalmentajaksi. Etelä-Amerikan MM-karsinnoissa taakse jäi muun muassa Chile, ja harjoituspeleissä ovat kaatuneet kisoihin osallistuvista joukkueista muun muassa Kroatia ja Islanti. Perun joukkue ei ole kummoinen paperilla, mutta kentällä joukkue vakuuttaa työmoraalillaan. Hyvin toimiva korkea prässi on sellainen ase, mitä monella MM-kisajoukkueella ei ole.

Tanska on materiaaliltaan joukkueista laadukkaampi ja tyyliltään puolustusvoittoisempi. Hyökkäyssuuntaan Tottenhamin tähti Christian Eriksen on kaikki kaikessa. Seurajoukkueessaan hän on enemmän peliä tekevä pelaaja, mutta maajoukkueessa Eriksenin hartioilla lepää paljon myös viimeistelyn suhteen.

Tämä peli on molemmille huipputärkeä mahdollisen jatkopaikan kannalta. Ranska on lohkossa selvä suosikki, joten kummankin pisteet on budjetoitu lähinnä tästä ja Australia-pelistä. Tappioon ei ole kummallakaan varaa, ja etenkin Tanska ottanee peliin varovaisen lähestymistavan. Peru lienee aggressiivisempi ja pyrkii pakottamaan Tanskan virheisiin. Erikoistilanteissa etu on ennakolta Tanskalla.

Perun tekemisessä on sen verran ideaa, että arvioidaan ennakkoasetelma tasaiseksi.

13 Kroatia – Nigeria 1 *

MM-futis Kroatia ei täysin vakuuttanut karsinnoissa, mutta joukkueessa on potentiaalia mennä silti lopputurnauksessa pitkälle. Paperilla etenkin keskikenttä ja hyökkäys ovat kovaa kaliiberia. Jos henkinen kantti vain kestää, voi Kroatia haastaa Argentiinan tosissaan taistelussa lohkon voitosta.

Nigeria on kisojen vakiokävijä, muttei ole MM-tasolla vakuuttanut. Joukkueesta löytyy muutamia laadukkaita yksilöitä, mutta yhteispeli ei täysin vakuuta. Parhaimmillaan Nigeria on peliä rikkovana ja vastaiskuihin säntäävänä osapuolena, mutta tappioasemassa tasoituksen hakeminen pallonhallinnan kautta tulee olemaan vaikeaa.

Kroatia lähtee peliin selvänä suosikkina ja kantaa sitä kautta myös enemmän paineita. Toisaalta joukkue on erittäin kokenut joukkue ja ollut ennenkin vastaavissa paikoissa. Nigeria yrittää haavoittaa Kroatiaa vastaiskuista, joissa sen nopeat yksilöt ovat vaarallisia. Oman pään pitävyys on kuitenkin kaikki kaikessa, eikä kokemattomalla maalivahtiosastolla ole varaa henkilökohtaisiin virheisiin.

Järjestelmä (2+2), 9,00 euroa


Alla oleva taulukko avautuu ja kutistuu klikkaamalla otsikkoa.

+Pelisuositus
+Pelijakauma vihjettä laadittaessa
NroOtteluTod.näk. (%)Pelisuositus
1Ilves - HJK1424622
2FC Honka - KuPS33283912
3FC Inter - VPS4727261
4PS Kemi - SJK2525502
5IFK Mariehamn - RoPS3928331
6KTP - FF Jaro36283612
7EIF - AC Oulu3629352
8JJK - AC Kajaani5025251
9NJS - MYPA4122371
10FC Viikingit - MP5221271
11FC Jazz - FC Kiffen4826261X2
12Peru - Tanska3530351X2
13Kroatia - Nigeria5328191


KohdeOttelu1x2
1Ilves - HJK222158
2FC Honka - KuPS322939
3FC Inter - VPS502921
4PS Kemi - SJK332442
5IFK Mariehamn - RoPS372835
6KTP - FF Jaro353035
7EIF - AC Oulu632116
8JJK - AC Kajaani492228
9NJS - MYPA252253
10FC Viikingit - MP681715
11FC Jazz - FC Kiffen632215
12Peru - Tanska343135
13Kroatia - Nigeria622216

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt