Pelivihjeet

Vakio 1: Mikä kierros – bonusrahaa ja loistavia varmaideoita

Julkaistu:

Vakio 1 la
Ei tämä tästä enää paremmaksi voi oikein muuttua. Potissa on muhkeat 300 000 euroa ja tarjolla on toinen toistaan edullisempia suosikkeja varmoina käytettäväksi.
Edullisista suosikkivarmoista on tälle kierrokselle jopa runsauden pulaa. Harvinaista herkkua. Aivan tykkejä ovat osuvat ja roimasti liian vähän pelatut St-Etiennen, Monacon ja Bordeauxin voitot. Kolmikkoa komppaavat ansiokkaasti Bayern München, Real Madrid, Sevilla, Las Palmas sekä Marseille.

Pikkunäppärät ideat löytyvät ManU:n ja Getafen X2:sta. Rahaa kokeillaan tehdä Nicen voitolla, Montpellierin X2:lla ja Caen – PSG tasapelillä. Näihin mainittuihin rastitaan kyllä myös suosikkien voitot.

1 Chelsea – Manchester Utd X2 **

FA Cup, finaali Ottelu pelataan puolueettomalla kentällä Wembleyllä. Kotietua ei siis ole. Molemmalla joukkueella on penkin päässä tuloksen tekemisen osaavat valmentajavelhot Antonio Conte ja Jose Mourinho. Mitään älytöntä karnevaalia tuskin tullaan kentällä täten näkemään. Riskitöntä peliä luvassa puolin ja toisin.

Chelsea pääsee otteluun vahvalla kokoonpanolla. ManU:lta puuttuvat luovuudesta ja tulivoimasta Marouane Fellaini ja mahdollisesti Anthony Martial. Hyvä uutinen on, että ykköskärki Romelu Lukakun pitäisi olla taas käytettävissä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ennakkoasetelma on tasainen ja vähämaalinen. Tasapelin todennäköisyys on pikkuisen kohollaan.

2 Bayern München – Frankfurt 1 **

Saksan Cup, finaali Ottelu pelataan puolueettomalla kentällä Berliinin Olympiastadionilla. Kotietua ei siis ole. Tasoero on totta kai valtava ja Bayern on suursuosikki juhlimaan tuplaa. Bayernin voitontodennäköisyys kohoaa mahtipontisesti liki 80 pinnaan.

3 Villarreal – Real Madrid 2 **

Perustaso 3-5

Kokoonpanot 5-4

Vireystila 4-4

Motivaatio 1-1

Ottelurasitus 4-4

Kotietu normaali

Maalimäärä suuri

La Liga Suurimmat panokset loistavat poissaolollaan. Villarreal tulee sijoittumaan kuuden sakkiin ja selviää sitä kautta Euroopan liigan lohkovaiheeseen ensi kaudeksi. Real Madrid voi voitolla ohittaa sarjataulukossa vielä paikallisvastustaja Atleticon, mutta paukkuja säästellään viikko tästä pelattavaan Mestarien liigan finaaliin. Villarreal on viime ajat ollut pääosin oikein vahva. Real Madridkin näytti luokkaansa murskaamalla viime kierroksella Celtan. Villarrealilta puuttuvat totutusti pitkäaikaispotilaat. Madridilta Cristiano Ronaldon ja Dani Carvajalin pelikunnot ovat arvoituksia. Varotoimenpiteenä Ronaldoa saatetaan säästellä UCL-finaalia varten.

Real Madrid on joukkueista rapsakasti laadukkaampi, mutta El Madrigalilla Villarrealilla on ihan saumat menestykseen. Maaliodottama on korkealla. Real Madridilla on säästelypotentiaalia UCL-finaalia ajatellen, mutta tuskinpa kenraaliharjoitusta aivan läskiksi laitetaan. Real Madrid on liki kerran kahdesta voittava suosikki.

4 Malaga – Getafe X2 **

Perustaso 1-2

Kokoonpanot 2-4

Vireystila 1-4

Motivaatio 1-1

Ottelurasitus 4-4

Kotietu normaali

Maalimäärä normaalia vähän suurempi

La Liga Panoksia ei ottelussa ole. Malaga tulee putoamaan Segundaan ensi kaudeksi ja Getafe jää niukasti ulos europeleistä. Malaga hävisi rumin lukemin viime kierroksella Espanyolin vieraana ja vireystila on totutun huono. Getafella puolestaan eurounelmat tuhoutuivat derbytappiioon Atleticolle. Pelillisesti ollaan kuitenkin isossa kuvassa oltu vahvoja. Maalimäärät ovat Getalla olleet matalia, mutta nyt vapautuneessa tilassa tuo seikka saattaa Getafenkin osalta muuttua. Rotaatiouhkaa on etenkin Malagalla. Varmuudella sivussa ovat isänniltä pelikieltoiset Roberto Rosales ja Ignasi Miquel sekä loukkaantuneet Chory Castro, Cenk Gönen, Federico Ricca, Adalberto Peñaranda ja Miguel Torres. Getafelta keskikentän Mauro Arambarri ja Markel Bergara ovat poissa.

Getafe pelaa ensi kertaa ilman motivaatiota, joten madridilaisten meininkiä on melko mahdoton ennustaa etukäteen. Materiaaliltaan vieraat ovat parempia, mutta La Rosaledalla pelatessa puhutaan pienistä marginaaleista. Maalimäärää asetellaan normaalia korkeammalle vapautuneisuuden takia.

5 Sevilla – Alaves 1 **

Perustaso 4-2

Kokoonpanot 4-3

Vireystila 4-5

Motivaatio 1-1

Ottelurasitus 4-4

Kotietu normaalia vähän suurempi

Maalimäärä suuri

La Liga Panoksia ei pelissä ole. Sevillalle on varmistunut sarjan seitsemäs sija ja pääseminen ensi kaudeksi Euroopan liigan karsintoihin. Alaves tulee majoittumaan tasaiseen keskikastiin, käy tässä pelissä miten tahansa. Sevilla jäi Betisiä vastaan värikkäässä derbyssä viime kierroksella tasapeliin, mutta kokonaiskuvassa andalusialaisten vireystila on vahva. Alaves on ollut loppukevään ajan erinomainen ja tehnyt nousua sarjataulukossa. Viime kierroksella kaadettiin ansaitusti Athletic Club kotona. Sevillan monipuolinen laitapakki Sergio Escudero on pelikiellossa. Jesus Navasin ja Gabriel Mercadon pelikunnot ovat arvoituksia. Alavesilta lasarettia miehittävät Carlos Vigaray, Ruben Duarte, Alexis Ruano, Antonio Sivera ja Alvaro Medran.

Sevilla on joukkueista selvästi parempi ja kotonaan isohko suosikki. Joaquin Caparros on tuonut joukkueeseen hienoa henkeä ja taistelutahto on ollut vahvaa. Tähän luotetaan myös viimeisessä matsissa kotiyleisön pauhussa. Alaves saa selvää miinusta kokoonpanohuolistaan. Maalimäärää nostellaan suureksi. Sevillalle vapautuneisuus tarkoittanee melkoisen räväkkää hyökkäyspelaamista.

6 Las Palmas – Girona 1 **

Perustaso 1-2

Kokoonpanot 5-5

Vireystila 1-1

Motivaatio 1-1

Ottelurasitus 4-4

Kotietu normaali

Maalimäärä normaalia vähän suurempi

La Liga Pelissä ei ole käytännön panosta. Las Palmas on varma putoaja ja Girona tulee sijoittumaan tasaiseen keskikastiin. Kummatkin joukkueet ovat viime aikoina kulkeneet lähinnä tappioiden tietä. Las Palmas on tappioistaan ja motivaatiopulastaan huolimatta kuitenkin pelannut ihan tiiviisti ja tappiot on pääosin koettu maalin erolla. Gironalla paketti on purkautunut kevään mittaan. Kummallakin joukkueella rosterien tilanne on varsin vahva.

Marginaalit Gran Canarialla ovat pienet. Kotijoukkueella saattaa olla näyttöhaluetua kannattajiensa edessä. Gironalle syttyminen lienee vaikeampaa. Tasaisessa pelissä suosikin aseman antaa mieluummin Las Palmasille. Maalimäärässä on omaa repeämispotentiaalia, kun puolustamiseen ei tarvitse kiinnittää sen suurempaa huomiota.

7 Lyon – Nice 12 *

Perustaso 4-3

Kokoonpanot 4-4

Vireystila 4-4

Motivaatio 5-5

Ottelurasitus 3-3

Kotietu normaali

Maalimäärä erittäin suuri

Ligue 1 Viime kierroksen kenties dramaattisin loppu nähtiin Strasbourgissa, jossa Lyon johti ottelua vielä muutama minuutti ennen loppua ja olisi sen myötä varmistanut paikan vähintään Mestarien liigan karsintoihin. Strasbourg nousi kuitenkin rinnalle ja vielä lisäajalla vapaapotkusta ohi, minkä johdosta suora lohkovaihepaikka ei ole enää sen omissa käsissä.

Nice jatkoi hyviä otteitaan kaatamalla Caenin 4–1 ja on kiinni Euroopan liigan -karsintapaikassa. Kimurantiksi Nicen tilanteen tekee kuitenkin se, että Bordeaux nousisi voitolla sarjajumbo Metzistä sen ohi, ja mikäli Girondins voittaa ottelunsa vähintään kahdella maalilla, ei Nicelle riitä tästä ottelusta tasapelikään.

Lyon on taulukossa kaksi pistettä Monacoa perässä ja pisteen Marseillen edellä, mutta selkeästi paremman maalieron takia se ei tee tässä ottelussa tasurilla mitään. Kun myös Nice tarvinnee voiton, on kummankin nostettava riskitasoja, mikäli peli on lopussa vielä tasan. Maaleja nähtäneen molemmissa päissä.

8 Marseille – Amiens 1 ****

Perustaso 4-1

Kokoonpanot 3-5

Vireystila 4-4

Motivaatio ?-1

Ottelurasitus 2-3

Kotietu normaali

Maalimäärä erittäin suuri

Ligue 1 Fantastinen loppukausi on nostanut suurimpana putoajasuosikkina kauteen lähteneen Amiensin taulukossa jo sijalle 12. ja huonoimmillaan sijoitus voi tippua vain pykälän. Edelliset yhdeksän ottelua sarjanousija on tahkonnut saldolla 4–4–1. Tulosten takana se ei ollut tulosten veroinen, mutta joka tapauksessa itseluottamus on tapissa, eikä motivaation puutteesta ole ollut viitteitä.

Marseille jäi viikko sitten erittäin tapahtumarikkaiden vaiheiden jälkeen pistejakoon Guingampin vieraana, mutta säilytti edelleen mahdollisuutensa Mestarien liigaan, kun Lyon kärsi yllätystappion Strasbourgille. Myös suora lohkovaihepaikka on edelleen mahdollinen, mutta se vaatisi Monacon tappiota ja vähintään viiden maalin voittoa Amiensista. Lisäksi Lyon ei saisi voittaa Niceä.

Marseillen otti keskiviikkona Euroopan liigan finaalissa pataan Atletico Madridilta, joten sieltä ei paikkaa ensi kauden Mestarien liigaan irronnut. Motivaatio on siis tähän sarjapeliin tapissa. Marseille on suursuosikki.

9 St-Etienne – Lille 1 *****

Perustaso 3-2

Kokoonpanot 4-5

Vireystila 3-3

Motivaatio 5-1

Ottelurasitus 3-3

Kotietu normaali

Maalimäärä erittäin suuri

Ligue 1 Kolme voittoa yhtä moneen viime otteluun on nostanut Lillen kuiville putoamistaistosta. Sarjapaikka ei ole kuitenkaan vielä täysin selvä, sillä taloudellisten epäselvyyksien takia päätös lisenssin myöntämisestä ratkeaa vasta myöhemmin kabineteissa. Pelaamalla Lille ei kuitenkaan enää voi pudota ja tähän otteluun se voi lähteä vapautuneesti. Ellei sitten takki ole täysin tyhjä erittäin raskaan ja henkisesti kuormittavan kauden jäljiltä.

Saint-Etiennellä panosta sen sijaan riittää. Viikko sitten se oli pisteessä kiinni Monacon vieraana aina lisäajalle asti, mutta viime hetken rangaistuspotkumaalin myötä pistesaldo ei kohentunut. Tästä ottelusta sille kelpaa vain voitto, mutta sekään ei riitä, mikäli Nice ottaa pisteenkin Lyonilta tai jos Bordeaux kukistaa Metzin.

Saint-Etienne joutuu otteluun ilman avainpelaaja Remy Cabellaa, mutta siitä huolimatta perustasoero sekä koti- ja ennen kaikkea motivaatioetu tekevät isännistä suvereenin suosikin.

10 Rennes – Montpellier 1X2 *

Perustaso 3-3

Kokoonpanot 4-3

Vireystila 4-3

Motivaatio 3-1

Ottelurasitus 3-3

Kotietu normaali

Maalimäärä normaali

Ligue 1 Vain yksi tappio edelliseen 13 sarjaotteluun tietää Rennesille varmuudella paikkaa vähintään Euroopan liigan karsinnoissa. Suoraan lohkovaihepaikkaan ja sitä kautta myöhempään kauden aloitukseen riittää tästä ottelusta pistekin. Tosin myös tappiolla paikka on lähellä, sillä kuudentena oleva Nice on kolme pistettä perässä neljä maalia huonommalla maalierolla.

Montpellierin europaikkataistelu koki viimeksi tylyn lopun, kun se jäi kotonaan pistejakoon Troyesin isäntänä. Näin ollen se tulee sijoittumaan taulukossa korkeintaan seitsemänneksi.

Montpellierin vahvuudet ovat ennen kaikkea puolustuspelaamisessa, ja kun Rennesille kelpaa tästä ottelusta mainiosti pistekin, jää maaliodotusarvo kierroksen matalimmaksi. Ottelussa nähdään korkeintaan kaksi maalia todennäköisemmin kuin vähintään kolme.

11 Troyes – Monaco 2 *****

Perustaso 1-4

Kokoonpanot 4-3

Vireystila 2-2

Motivaatio 5-5

Ottelurasitus 3-3

Kotietu normaali

Maalimäärä erittäin suuri

Ligue 1 Suurten panosten ottelu. Monaco on noussut kahdella viime kierroksella lisäajalla voittoon ja Lyonin yllättävän Strasbourg-tappion myötä se on kiinni suorassa paikassa Mestarien liigan lohkovaiheeseen. Pelillisesti Monaco on ollut jo pidemmän aikaa kaukana parhaastaan, mihin ovat osaltaan vaikuttaneet myös pahat kokoonpanohuolet. Tasapeli riittäisi Monacolle varmistamaan TOP3-sijoituksen, mutta kakkossijaan se ei riitä, mikäli Lyon voittaa Nicen.

Troyes venyi viimeksi tasapeliin Montpellierin vieraana, mutta tästä ottelusta sille kelpaa vain voitto. Muut tulokset tietäisivät sarjaportaan vaihtumista pykälän alemmaksi, kun sen maaliero on huomattavasti Toulousea heikompi.

Molemmat lähtevät otteluun siis pakkovoittotilanteessa, mutta toisaalta johtoasemassa kumpikin vetäisi todennäköisesti liinat kiinni ja puolustaisi johtoa. Selkeä materiaalietu tekee Monacosta selvän vierassuosikin, vaikka kokoonpanotilanne ei ole edelleenkään paras mahdollinen. Viimeksi ykköshyökkääjä Falcao oli jo penkillä, mutta MM-kisojen lähestyessä kolumbialainen pelannee vain pakon edessä. Troyesilla ei kovin merkittäviä huolia alustavien tietojen valossa ole.

12 Caen – PSG X2 *

Perustaso 2-5

Kokoonpanot 5-3

Vireystila 1-2

Motivaatio 4-1

Ottelurasitus 3-3

Kotietu normaali

Maalimäärä erittäin suuri

Ligue 1 Vain kaksi pistettä edellisistä yhdeksästä ottelusta kerännyt Caen olisi voinut varmistaa sarjapaikkansa jo aikaa sitten, mutta umpisurkean vireen takia se tarvitsee tästä ottelusta pisteen välttääkseen karsinnat, mikäli Toulouse voittaa kotonaan ilman panosta pelaavan Guingampin. Asetelma on hyvin samanlainen kuin viime kauden päätöskierroksella, jolloin Caen venyi Pariisissa lisäaikamaalilla tasapeliin ja vältti sen myötä karsinnat.

PSG:llä ei ole ollut panosta enää pitkään aikaan ja se on näkynyt dramaattisesti myös pelin tasossa. Edellisistä kolmesta ottelusta saldona on kaksi tasapeliä ja yksi tappio. Toissaviikon tasuri Amiensia vastaan oli epäonninen, mutta muuten PSG ei ole ollut likimainkaan potentiaalinsa edellyttämällä tasolla.

Normaalitilanteessa PSG olisi suvereeni suosikki myös vieraskentällä, mutta isäntien motivaatioetu kaventaa lähtökohtia merkittävästi. Lisäksi PSG:n kokoonpanotilanne ei ole paras mahdollinen, kun Neymar ja Marco Verratti ovat sivussa sekä muun muassa Thiago Silvan ja Edinson Cavanin pelaaminen on epävarmaa. PSG tuskin syttyy peliin, joten Caen venyy pisteille lähes kerran kahdesta. Tasapelin todennäköisyys on normaalitasoa suurempi. Caen lähtee hyvin todennäköisesti varmistelemaan tuota yhtä pistettä. Riskitasot pidetään matalina, eikä odotettua vähämaalisempi koitos olisi iso yllätys.

13 Metz – Bordeaux 2 *****

Perustaso 1-3

Kokoonpanot 5-5

Vireystila 2-5

Motivaatio 1-5

Ottelurasitus 3-3

Kotietu normaali

Maalimäärä erittäin suuri

Ligue 1 Hurjavireinen Bordeaux jahtaa edelleen paikkaa Euroopan liigaan. Viisi voittoa edelliseen kuuteen otteluun ovat pitäneet tavoitteen vielä varsin vahvasti hengissä. Girondins on ollut myös tulosten takana liekeissä ja voitot ovat irronneet täysin ansaitusti. Tästä ottelusta sille kelpaa kuitenkin vain voitto ja mielellään vähintään kahdella maalilla. Tällöin Nicen tulisi hakea Lyonista täydet pisteet pysyäkseen Bordeaux’n edellä.

Metzin putoaminen varmistui jo ennen viime kierrosta ja valmentaja Frederic Hantzin kommentit pelin jälkeen kertoivat karusti, että kaikki ei ole ollut pukukopissa hetkeen kunnossa. Hantz antanee peliaikaa vähemmälle vastuulle jääneille pelureille, jotka jatkavat riveissä myös ensi kaudella.

Nykyvireessä joukkueiden välinen tasoero on erittäin suuri ja motivaatioetu tekee Bordeaux’sta selkeän vierassuosikin. Kun voiton olisi mielellään irrottava vähintään parilla maalilla, nähtäneen kentällä erittäin hyökkäysvoittoinen vierailija.

Järjestelmä (4+1), 12,00 euroa


Alla oleva taulukko avautuu ja kutistuu klikkaamalla otsikkoa.

+Pelisuositus
+Pelijakauma vihjettä laadittaessa
NroOtteluTod.näk. (%)Pelisuositus
1Chelsea - Manchester Utd333235X2
2Bayern München - Frankfurt771581
3Villarreal - Real Madrid2725482
4Malaga - Getafe332839X2
5Sevilla - Alaves6720131
6Las Palmas - Girona3927341
7Lyon - Nice62191912
8Marseille - Amiens771491
9St-Etienne - Lille6521141
10Rennes - Montpellier4829231X2
11Troyes - Monaco1721622
12Caen - PSG202753X2
13Metz - Bordeaux1620642


KohdeOttelu1x2
1Chelsea - Manchester Utd382933
2Bayern München - Frankfurt761410
3Villarreal - Real Madrid302546
4Malaga - Getafe382537
5Sevilla - Alaves652015
6Las Palmas - Girona372737
7Lyon - Nice681814
8Marseille - Amiens711712
9St-Etienne - Lille522622
10Rennes - Montpellier542620
11Troyes - Monaco252154
12Caen - PSG212356
13Metz - Bordeaux262352

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt