Carl Haglund väsyi myös eduskuntaan

Julkaistu:

Eduskunta myönsi juuri ennen kesätauolle jäämistään vapautuksen edustajantoimesta Rkp:n entiselle puheenjohtajalle, ex-puolustusministeri Carl Haglundille. Haglund siirtyy kiinalaisen bioenergiayhtiö Kaidin Euroopan-johtajaksi.
Eduskunnasta on päästy ennenkin lähtemään kesken vaalikauden, mutta Haglundin lähdön tekee erikoiseksi sen nopeus. Hän oli ollut kansanedustajana vain runsaan vuoden, kun liike-elämän seireenit alkoivat laulaa hänen korvissaan vastustamattomalla voimalla.

Yleensä muihin tehtäviin kesken kaiken päästetyt kansanedustajat ovat olleet eduskunnassa kauan. Sen sijaan Haglund oli taannoisesta puoluejohtaja-asemastaan huolimatta kansanedustajana aloittelija. Silti hänelle myönnettiin ero ilman keskustelua.

Haglund sai viime vuoden vaaleissa Uudeltamaalta yli 21000 ääntä. Hänen äänisaaliinsa oli maan neljänneksi suurin. Osa Haglundia äänestäneistä tuntee nyt itsensä höynäytetyksi, vaikka Haglund ei jätä taloon tyhjää tuolia, vaan tuoliin istuu Uudenmaan vaalipiirin varapaikalta Veronica Rehn-Kivi (r).

Moni ”Calle” Haglundia hänen poliittisen valovoimaisuutensa vuoksi äänestänyt saa aiheen kysyä, Veronica Kuka.


HAGLUND TEKEE nopeasykkeistä karriääriä, mutta politiikassa on kysymys muustakin kuin tekijöidensä urasta.

Hufvudstadsbladet kirjoitti Haglundin käpälämäestä, että äänestäjillä on oikeus odottaa kansanedustajilta antaumusta, kärsivällisyyttä ja sitkeyttä työssä (Hbl 23.6.). Ajatukseen ei ole juuri lisättävää.

Haglund väsyi ensin puolueen johtamiseen ja heti perään eduskuntaan. Kenties väsymys ei olisi iskenyt, jos Rkp olisi voinut jatkaa 36-vuotista hallitustaivaltaan. Maailmaa on palkitsevampaa katsella ministeriauton takapenkiltä kuin opposition läävästä.


HAGLUND PERUSTELI keväällä puoluejohdon jättämistä sanomalla menettäneensä uskonsa politiikkaan. Nyt usko politiikkaan saattaa mennä niiltä, jotka uskoivat valinneensa Haglundin eduskuntaan neljäksi vuodeksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt