Mies raiskasi pikku­tytön törkeällä tavalla

Mies pakotti tytön väkivalloin kolmesti sukupuoliyhteyteen. Tyttö pelkäsi.

Rovaniemen hovioikeus ei alentanut miehen saamaa rangaistusta.

4.3. 16:59

Pienen tytön törkeästi raiskannut mies ei saanut vankeus­tuomioonsa helpotusta Rovaniemen hovioikeudesta.

Mies vaati syytteidensä hylkäämistä ja joka tapauksessa rangaistuksen lieventämistä.

Koska valitus ei menestynyt, miehen Oulun käräjä­oikeudesta saama 5 vuoden ja 8 kuukauden ehdoton vankeus­tuomio jäi voimaan. Törkeän raiskauksen lisäksi mies syyllistyi törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksi­käyttöön.

Rikosten uhriksi joutunut tyttö oli tapahtumien aikaan vain 7–8-vuotias. Mies pakotti tytön kolmesti väkivalloin suojaamattomaan suku­puoli­yhteyteen. Kertaalleen mies myös pakotti tyttöä koskettelemaan suku­puoli­elintään. Tyttöä pelotti.

Mies uhkasi tehdä tytön läheisille pahaa, mikäli tämä olisi kertonut tapahtumista jollekin. Oikeuden mukaan mies aiheutti tytölle erityisen tuntuvaa henkistä ja ruumiillista kärsimystä.

Teot tapahtuivat 2008 tammikuun ja 2009 toukokuun välisenä aikana. Oikeus ei mainitse tuomion julkisessa versiossa teko­paikka­kuntaa. Mies joutuu maksamaan tytölle 36 000 euron korvaukset kivusta, kärsimyksestä ja psyykkisistä oireista.

Rovaniemen hovioikeuden perjantaina antama tuomio ei ole lainvoimainen. 46-vuotias ulko­maalais­taustainen mies pysyy oikeuden päätöksellä vangittuna.

IS ei julkaise tuomitun nimeä uhrin henkilöllisyyden suojaamiseksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?