Metalliyhtyeen konsertti peruuntui viime tingassa Oulussa – tässä syy

Raksilan jäähalliin rakennettu esiintymislava ei ollut turvallinen. Dream Theaterin keikka peruuntui.

Dream Theaterin piti esiintyä perjantai-iltana Oulussa. Toisin kävi. Kuvassa solisti James LaBrie.

3.2. 20:23

Progemetalliyhtye Dream Theaterin konsertti peruuntui Oulussa perjantai-iltana vain puolisen tuntia ennen kuin tapahtuman piti alkaa.

Tapahtuman lipunmyynnistä vastannut Ticketmaster lähetti lipun ostaneille viestin vain reilut puoli tuntia aikaisemmin, ennen kuin ensimmäisen lämmittelybändin piti nousta lavalle Raksilan jäähallissa.

Viestissä peruuntumisen perusteeksi kerrottiin ”turvallisuussyyt”.

Mitkä nämä turvallisuussyyt olivat, tapahtuman järjestelyistä vastanneen tapahtumatuotantoyhtiön All Things Live Finland Oy:n toimitusjohtaja Toni Peiju?

– Minulla on sellainen tieto, että alihankkijayhtiö oli tehnyt sellaisen lavan, joka ei ollut turvallinen esiintyä. Valo- ja äänikalusto ovat painavia, eivätkä lavan rakenteet olisi riittäneet kannattelemaan niiden painoa. Valoja ei olisi saanut ripustaa. Kyseessä oli ihan puhtaasti turvallisuusjuttu, Peiju harmittelee.

Peiju sanoo, että lava oli tilattu niin, että se kestää kaiken tarvittavan. Vasta paikan päällä huomattiin, ettei lava lopulta ollutkaan riittävän kestävä.

– Ei ollut mitään muuta mahdollisuutta kuin viheltää peli poikki. Ei lavalle siinä ajassa olisi enää ehtinyt tehdä mitään, Peiju sanoo pettyneenä.

John Petrucci on Dream Theaterin kitaristi ja perustajajäsen.

– Nämä ovat todella harmillisia juttuja, Peiju lisää.

Peiju sanoo, ettei nyt jää käytännössä mitään muuta mahdollisuutta kuin palauttaa lippurahat asiakkaille.

– Bändi jatkaa eteenpäin, joten korvaavan keikan järjestäminen on liki mahdotonta.

– Haluan korostaa, että tämä ei ollut millään tavalla bändin vika. En voi kuin esittää pahoitteluni järjestäjän puolesta, Peiju sanoo.

Konsertin peruuntumisesta koituvat isot taloudelliset tappiot. Peiju sanoo, että taloudellisten ja muiden asioiden selvittelyä jatketaan ensi viikolla.

Konsertin peruuntuminen oli kova pettymys bändin faneille. Eräskin harmitteli, että tuli turhaan ajeltua monen sadan kilometrin matka Ouluun ja maksettua hotelliyö – turhan takia.

Artikkelia päivitetty 4.2.2023 kello 9.15: poistettu sitaatti, jossa kerrottiin virheellisesti Oulun-keikan olleen yhtyeen kolmas esiintyminen Euroopassa. Kyseessä oli 11. keikka kiertueen aikana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?