”Suomen paras uimaranta” uintikieltoon

Uintikielto asetettiin sen jälkeen, kun rannan vedestä löytyi liikaa ulosteperäisiä bakteereja.

Nallikarin uimaranta Oulussa asetettiin uintikieltoon maanantaina.

27.6. 22:24

Nallikarin uimaranta Oulussa on asetettu uintikieltoon. Kielto on voimassa toistaiseksi. Oulun seudun ympäristötoimi kertoo maanantaisessa tiedotteessa, että kielto asetettiin sen jälkeen, kun uimarannan vedestä löytyi 23. ja 25. kesäkuuta enterokokkeja yli toimenpiderajan.

Toimenpideraja on 200 pmy (pesäkkeen muodostavaa yksikköä) sadassa millilitrassa vettä. Ensimmäisessä vesinäytteessä enterokokkeja oli yli 700 pmy ja toisessa 400 pmy. E.coli-bakteerien määrä oli alle toimenpiderajan.

Ympäristötoimen mukaan kielto oli välttämätöntä asettaa, koska ulosteperäisesti saastuneessa vedessä uimiseen liittyy infektioriski. Ulosteen mukana veteen voi päätyä ihmisille tautia aiheuttavia viruksia, bakteereja ja alkueläimiä.

Oulun seudun ympäristötoimi seuraa rannan vedenlaatua päivittäin. Kielto voidaan purkaa, kun kahden peräkkäisen näytteen tulokset ovat alle toimenpiderajan.

Nallikari on yksi Suomen tunnetuimmista ja suosituimmista uimarannoista. Esimerkiksi kansainvälisen matkailusivusto Tripadvisorin se on Suomen paras uimaranta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?