Autokatos paloi Oulussa keskellä yötä – seitsemän autoa tuhoutui täysin

Vaarassa oli lisäksi läheinen rivitalo.

20.1. 4:02

Autokatos sekä useita sen sisällä olevia autoja paloivat Oulun Puolivälinkankaalla Viehetiellä. Palo oli jo toinen alueella puolen tunnin sisään ilmennyt.

Pelastuslaitos oli paikalla sammutustöissä seitsemän partion voimin. Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Veli Nikula kertoo, että palo on nyt saatu sammutettua.

Kyse oli periaatteessa kahdesta vastakkain olevasta autokatoksesta.

– Toinen autokatos tuhoutui täysin autoineen. Tässä vastapäätä olevassa autokatoksessa olleet autot vaurioituivat lämpösäteilyn takia.

Myös kokonaan palaneen autokatoksen vieressä oleva rivitalo sai osakseen lämpösäteilyä ja sitä kautta vaurioita. Tilanne ei onneksi ehtinyt äityä pahemmaksi.

– Tällä hetkellä tilanne on se, että palo on sammutettu, ja palanut autokatos vaahdotetaan. Vaahdotetaan siksi, että mahdollisimman paljon jätetään tutkintaan poliisille, Nikula kertoo.

Autokatoksen lisäksi palossa tuhoutuivat täysin siinä olleet seitsemän autoa. Lisäksi toisen autokatoksen seitsemän autoa kärsivät vaurioita.

Pelastuslaitos sai hälytyksen keskisuuresta rakennuspalosta Viehetielle hieman aamukolmen jälkeen. Kohteeseen järjestetään jälkivartiointi ja poliisi tutkii tapausta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?