Mitä oululaisessa asunnossa oikein tapahtui? Miekka oli heilunut, mutta syy jäänee ikuiseksi mysteeriksi

Syyttäjä oli käytännössä mahdottoman tehtävän edessä.

Kahnausta yritettiin käsitellä viidesti Oulun käräjäoikeudessa. Syyttäjä joutui lopulta luopumaan syytteistä.

18.1. 15:20

Jotain kummallista tapahtui oululaisessa asunnossa kesäkuussa 2019. Mutta todellinen varmuus ei selviä todennäköisesti koskaan.

Kylpyhuoneen asunnon ovesta löytyi miekan iskujälkiä. Miekankin poliisi löysi.

Poliisi havaitsi asunnossa olleessa naisessa mustelmia.

Poliisin ja syyttäjän käsityksen mukaan naisen oma sisko olisi ollut väkivaltaisuudesta vastuussa. Syyttäjän mukaan sisko olisi kuristanut uhriaan kaksin käsin kurkusta sekä repinyt tätä hiuksista.

Syyttäjän mukaan sisko yritti myös lyödä ja heittää uhria veitsellä. Syyttäjän mukaan sisko uhkasi myös tappamisella, mutta uhri onnistui pakenemaan miekan heiluttelua kylpyhuoneeseen.

Sisko sai raskaat syytteet Oulun käräjäoikeudessa. Syyttäjä vaati hänelle ehdollista vankeusrangaistusta törkeästä pahoinpitelyn yrityksestä, pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta.

Kahnausta piti käsitellä ensimmäisen kerran oikeudessa huhtikuussa 2020, mutta sitä siirrettiin elokuulle koronapandemian puhjettua.

Istunto siirtyi senkin jälkeen, koska uhria ei lukuisista yrityksistä huolimatta tavoitettu. Myös jutun todistajaa, joka on siskosten hyvä ystävä, oli hankalaa saada oikeuteen. Hän oli määrättyinä istuntopäivinä flunssan kaltaisessa sairaudessa tai menossa koronatestiin.

Kun juttua yritettiin käsitellä viidettä kertaa Oulun käräjäoikeudessa maanantaina, todistaja oli taas menossa koronatestiin. Maanantaina ilmeni myös ensimmäistä kertaa, että jutun asianomistajalla eli uhrilla ei ole siskoaan kohtaan mitään vaatimuksia.

Tästä syystä asianomistaja muuttui todistajan kaltaiseksi kuultavaksi, jolla on nykysäännösten mukaan todistajaa vastaava lähisukulaisen kieltäytymisoikeus. Uhri käytti tätä oikeuttaan, eikä hän suostunut puhumaan asiasta oikeudessa.

Kun todistajaa ei saatu maanantainakaan paikalle, ja sisko kiisti syytteet, syytteiden näyttäminen toteen kävi syyttäjälle käytännössä mahdottomaksi. Syyttäjä luopui syytteistä, ja juttu jäi sillensä.

Siten asunnon tapahtumien todellinen kulku ei koskaan todennäköisesti selviä. Ei ainakaan oikeudessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?