Pelifirman johtajan ja kolmen lapsen isän viesti nuorille: ”Lukekaa enemmän, pelatkaa vähemmän!”

Botnia-kirjallisuuspalkinnon palkintopotti nousee 15 000 euroon pelifirman tuella.

Oululainen peliyhtiö kannustaa nuoria ja lapsia lukemaan. Joululahjaksikin toimitusjohtaja kehottaa ostamaan kirjoja.

Oululaisen Fingersoft-peliyrityksen toimitusjohtaja kannustaa lapsia ja nuoria lukemaan enemmän ja pelaamaan vähemmän.

Fingersoft on vuonna 2012 perustettu oululainen pelinkehittäjä, jonka ydintoimintaa ovat hauskat, suuren yleisön mobiilipelit.

Yritys on tunnettu mobiilipelihiteistään Hill Climb Racing ja Hill Climb Racing 2, joilla on maailmanlaajuisesti yli 1,9 miljardia latausta. Fingersoftin tuotteet ovat saatavilla iOS-, Android- ja Amazon-alustoille.

Fingersoftin toimitusjohtaja Jaakko Kylmäoja sanoo, että pelifirman johtajalle epätyypillisen lausunnon taustalla on halu kannustaa nuoria kehittämään lukutaitoa.

– Hyvän lukutaidon kehittäminen on yksi tärkeimmistä taidoista, joita meidän tulee kehittää aina varhaisesta lapsuudesta lähtien. Kolmen kouluikäisen lapsen isänä olen hyvin tietoinen siitä, miten etenkin lapset ja nuoret pelaavat liikaa ja lukevat liian vähän.

Fingersoftin toimitusjohtaja Jaakko Kylmäoja sanoo oppineensa kotona omien lasten kautta, että lapset pelaavat liikaa ja lukevat liian vähän.

Pelit ovat pelifirman johtajan mielestä parhaimmillaan kehittäviä ja hyödyllisiä, mutta liian monella vaikuttaisi olevan ongelmia niiden pelaamiseen liittyvässä ajanhallinnassa.

– Tämä on asetelma, josta kukaan ei hyödy ja jonka tasapainottamiseen tarvitsemme tekoja, hän sanoo.

Kylmäojan oma teko on Botnia-kirjallisuuspalkinnon palkintopotin nostaminen pelifirman tuella.

Ensi syksynä kuudetta kertaa jaettavan Botnia-kirjallisuuspalkinnon summa kasvaa 15 000 euroon. Pohjoinen kirjallisuuspalkinto työntyy näin Suomen suurimpien kirjallisuuspalkintojen joukkoon – yleispalkinnoista vain Finlandia-palkinto on suurempi.

– Haluamme osoittaa tukemme pohjoiselle kirjallisuudelle ja siten kannustamaan kirjailijoita tuottamaan jatkossakin meille hyödyllisiä ja innostavia lukuhetkiä. Samalla haluan haastaa kaikki vanhemmat kannustamaan lapsiaan pelaamaan vähemmän ja lukemaan enemmän. Yksi hyvä ajankohtainen keino tähän on valita pukinkonttiin enemmän kirjoja, Kylmäoja kertoo.

Oulun kaupunki ja Osuuskauppa Arina jatkavat Botnia-palkinnon pysyvinä rahoittajina. Kolmas, vaihtuva rahoittaja, edustaa oululaista yritysmaailmaa. Vuoden 2022 rahoittajaksi on nimetty Fingersoft Oy.

Lue lisää: Peliyhtiö toisensa jälkeen on myyty ulkomaille – loppuiko Suomesta jo myytävä?

Lue lisää: Suomen video­peliala teki 2,4 miljardin liike­vaihdon ja haluaa helpottaa työ­voiman saatavuutta

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?