Kuljettaja ajoi vastaantulevien kaistaa useita kilometrejä – seurauksena kolareiden suma Kemin ja Tornion välisellä moottoritiellä - Oulun seutu - Ilta-Sanomat

Kuljettaja ajoi vastaan­tulevien kaistaa useita kilometrejä – seurauksena kolareiden suma Kemin ja Tornion välisellä moottori­tiellä

Iäkäs kuski ehti ajaa muuta liikennettä vastaan useita kilometrejä.

14.10. 14:20

Kemin ja Tornion välisellä moottoritiellä sattui useita onnettomuuksia torstaiaamuna. Kolareiden osallisia kuljetettiin sairaalaan tarkastettavaksi.

Kolarisuma sai alkunsa, kun noin 80-vuotias kuljettaja harhautui väärästä rampista vastaantulevan liikenteen puolelle. Mies lähti ajamaan Tornion suuntaan muuta liikennettä vastaan.

Hän ehti ajaa moottoritietä väärään suuntaan useita kilometrejä. Keminmaan teollisuuskylän kohdalla poliisipartio näki tilanteen ja lähti tavoittamaan harhautunutta kuljettajaa.

Ennen pysäytystä kuljettaja ehti törmätä puolittaisen nokkakolarin Tornion suunnasta tulleen autoilijan kanssa. Onnettomuuspaikka oli noin kilometrin verran Rovaniemen rampista Tornion suuntaan.

Onnettomuuden takia liikenne jouduttiin pysäyttämään molemmista suunnista. Pysäyttämisestä aiheutuneessa jonossa kolaroitiin vielä lisää.

Peräänajokolarissa oli osallisena neljä kuljettajaa. Heidät kuljetettiin sairaalaan. Vakavilta loukkaantumisilta kuitenkin vältyttiin.

Törmäysten lisäksi yksi autoilija suistui katolleen ojaan liikennevahinkopaikan lähettyvillä ja hänetkin toimitettiin sairaalaan tarkastukseen.

Paikalla ollut poliisin tilannejohtaja kertoi, että tie oli jäinen ja erittäin liukas. Hänen mukaansa useat autoilijat eivät olleet huomioineet ajokeliä vaan olivat liikkeellä turhan reippaalla nopeudella.

Poliisi muistuttaakin siitä, että yön jäljiltä saattaa tie olla vielä jäässä ja erittäin liukas. Keliolosuhteiden kanssa täytyy olla erityisen tarkkana ja sopeuttaa ajonopeudet sen mukaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?