Puolukka-Aimo keräsi 2 000 ämpärillistä – presidentinkin hurmanneen raahelaisen urakka päättyy, tällainen viesti hänellä on nuoremmille - Oulun seutu - Ilta-Sanomat

Puolukka-Aimo keräsi 2 000 ämpärillistä – presidentinkin hurmanneen raahelaisen urakka päättyy, tällainen viesti hänellä on nuoremmille

Tämän syksyn saldoksi raahelainen Aimo Karppinen sai 200 ämpärillistä puolukoita hyväntekeväisyyteen.

Aimo Karppinen on kerännyt tänä syksynä 200 ämpärillistä puolukoita.

20.9. 18:00

Raahelainen puolukkamies Aimo Karppinen päättää merkittävän hyväntekeväisyystyönsä ja marjanpoimintaurakkansa 19 vuoden jälkeen.

Aimon urakkatavoite vuodelle 2021 oli 200 ämpäriä ja tuo tavoite on nyt kerätty. Marjat hän lahjoitti entiseen tapaan raahelaisiin vanhusten palvelukeskuksiin, joissa ne otettiin vastaan kiitollisin mielin.

Kahden tuhannen ämpärillisen kerääminen on vienyt 19 vuotta. Nyt Aimo aikoo keskittää aikansa perheeseen.

Aimo kannustaa nyt nuorempia metsään marjanpoimintaan. Luonto on hänen mielestään parasta terapiaa ihmismielelle.

– Metsässä ihmisen keho rauhoittuu luonnon rauhassa lintujen laulusta nauttien. Hyväntekeväisyystyöstä tulee itsellekin aina hyvä mieli, sillä vanhusten kiitollisuus on vilpitöntä ja luonnon vitamiinit ovat tarpeellisia etenkin vanhuksille, Karppinen sanoo.

Lue lisää: Himomarjastaja-Aimo on kerännyt vanhuksille yli 1­800 ämpäriä marjoja – nyt hänellä on haaste kaikille suomalaisille

Lue lisää: Aimo poimi 1 500 ämpärillistä marjoja vanhuksille: ”Levisi kynsistä koko homma”

Kun Suomi täytti sata vuotta, Aimon tavoitteena oli poimia Suomen juhlavuoden kunniaksi 100 ämpärillistä puolukoita vanhuksille. Tavoite osoittautui liian pieneksi ja marjoja kertyi kaikkiaan 160 ämpärillistä.

Vuonna 2019 Aimo sai kutsun Linnan juhliin, jossa presidentti Sauli Niinistö kertoi vaikuttuneensa raahelaisen marjastajan työstä. Viva-lehden lukijat valitsivat Aimon Vuoden valopilkuksi jo vuonna 2017.

Aimo päättää urakkansa hienoon 2 000 ämpärin kokonaismäärään ja aikoo jatkossa keskittää ajankäyttönsä perheeseensä.

Lue lisää: ”Vad är puolukka?” – presidentti Niinistö ylisti Linnassa ”puolukkamies” Aimo Karppista

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?