Karkumatkalla olleet tytöt etsivät yösijaa – kaksi miestä tuomittiin teinityttöjen raiskauksesta

Toinen seksuaalirikosten uhreista oli alle 15-vuotias ja toinen 16-vuotias.

7.9.2021 17:14

Oulun käräjäoikeus on tuominnut vankeusrangaistuksiin kaksi miestä, jotka ottivat kyytiin kaksi nuorisokodista karannutta alaikäistä tyttöä ja pakottivat toisen heistä seksiin.

Teot ovat tapahtuneet heinäkuussa 2018. Käräjäoikeuden mukaan miehet olivat kyydinneet karkumatkalla olleet tytöt asuntoon, josta heille luvattiin yösija.

Kun tytöt eivät halunneet seksuaalista kanssakäymistä miesten kanssa, toinen miehistä yritti velvoittaa 16-vuotiaan tytön seksiin toisen miehen kanssa.

Tyttöjä painostettiin viemällä heidät ajelulle ja uhkaamalla, että heidät jätetään syrjäiselle tieosuudelle ja heiltä otetaan puhelimet pois.

Lopulta 16-vuotias tyttö pakotettiin sukupuoliyhteyteen molempien miesten kanssa. Käräjäoikeuden mukaan tyttö on ollut pelkotilan tai muun avuttoman tilan takia kykenemätön puolustamaan itseään tai muodostamaan tahtoaan.

Vuonna 1997 syntynyt Ali Qasim Abed tuomittiin lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, yllytyksestä törkeään raiskaukseen ja törkeästä raiskauksesta 3 vuoden 6 kuukauden pituiseen vankeusrangaistukseen.

Vuonna 1988 syntynyt Raad Kamil Azeez tuomittiin törkeästä raiskauksesta 2 vuoden 4 kuukauden pituiseen vankeusrangaistukseen.

Lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä koskeva tuomio liittyi siihen, että pitemmän vankeustuomion saanut mies oli ehdottanut alle 15-vuotiaalle tytölle seksuaalista kanssakäymistä ja suudellut tätä.

Miehet kiistivät syytteet, mutta käräjäoikeus piti tyttöjen kertomuksia uskottavina.

Käräjäoikeus määräsi tuomion salassa pidettäväksi ratkaisun lopputulosta ja sovellettuja lainkohtia lukuun ottamatta. Asianomistajan henkilöllisyys määrättiin salassa pidettäväksi. Käräjäoikeus on asianomistajan suojelemiseksi käsitellyt asian suljetuin ovin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?