Nallikarin maamerkkinä toimiva Eden-hotelli lopettaa toimintansa vuoden lopussa

Sokotel Oy:n vuokrasopimus kylpylähotelli Break Sokos Hotel Edenissä päättyy vuoden 2021 lopussa, minkä takia hotelli sulkeutuu 17. joulukuuta.

Kylpylä-hotelli Eden on ollut maamerkkinä Nallikarissa vuodesta 1989 saakka.

24.8.2021 14:48

S-ryhmä lopettaa Oulun Nallikarissa sijaitsevan kylpylähotellinsa joulukuussa. Hotellin tulevasta kehityksestä vastaa kiinteistön omistaja, pääomasijoituskonserni Cap Man.

Break Sokos Hotel Eden on ollut osa Sokotel Oy:n liiketoimintaa vuodesta 2006. Vuokrakauden päättyessä Sokotel Oy on päättänyt, ettei vuokrasopimusta enää jatketa.

Hotelli on avoinna normaalisti asiakkaille viimeiseen yöhön asti, ja varauskanavista on mahdollista varata huoneita 16. joulukuuta saakka.

Sokotel Oy:llä on Oulussa myös Radisson Blu Oulu -hotelli, johon osa työntekijöistä pyritään siirtämään. Osa henkilökunnan työsuhteista kuitenkin päättyy vuodenvaihteessa.

– Vuokrasopimus päättyy ja silloin on hotellioperaattorilla mahdollisuus tarkastella verkostoa. Päädyimme päätökseen, ettemme jatka toimintaa tässä kiinteistössä, kommentoi päätöstä Sokotel Oy:n toimitusjohtaja Jarkko Härmälä.

Eden siirtyi Sokos Hotels -perheeseen vuonna 2011 ja sai nimikkeen Sokos Hotel Eden.

Nallikarin maamerkiksi muodostunut hotelli valmistui vuonna 1989. Se oli tuolloin Suomen ensimmäinen subtrooppinen merikylpylä. Rakennuksen pääarkkitehtina toimi Paavo Karjalainen.

Alkuvuosina kylpylähotelli kantoi nimeä Eden Nallikarin merikylpylä. 1990-luvulla nimi oli Kylpylähotelli Eden ja Oulun Eden kylpylähotelli. 2000-luvun alussa Edenin osti Holiday Club, jonka myötä nimi muuttui Holiday Club Oulun Edeniksi.

Vuonna 2011 Eden siirtyi Sokos Hotels -perheeseen ja sai uuden nimikkeen Sokos Hotel Eden. Vuonna 2013 nimi muuntautui Break Sokos Hotel Edeniksi Sokos Hotelsin konseptiuudistuksen myötä.

S-ryhmällä on Oulussa Radisson Blu Oulun lisäksi Original Sokos Hotel Arina, jonka hotellitoimintaa operoi Osuuskauppa Arina.

Sokotel on suomalainen hotellioperaattori ja osa S-ryhmää. Sokotel operoi pääkaupunkiseudulla, Suomen suurimmissa kaupungeissa, Virossa ja Pietarissa yhteensä 18 Sokos Hotelia ja seitsemää Radisson Blu Hotelia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?